Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ένα Υπόγειο Τούνελ χτίζεται κάτω από το Στόουνχετζ

Στόουνχετζ

Το Βρετανικό Τμήμα Μεταφορών ανακοίνωσε μεγάλα σχέδια μεταμόρφωσης της Λεωφόρου Α303. Αυτή η λεωφόρος είναι που περνά δίπλα από το διάσημο Μνημείο του Στόουνχετζ.
Τα σχέδια αφορούν την βελτίωση της κίνησης στην περιοχή καθώς και την εμφάνιση αλλά και αίσθηση του μνημείου, χτίζοντας ένα τούνελ κάτω από το Μεγαλιθικό μνημείο. Όμως πολλοί Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι και λάτρεις της Αρχαίας Ιστορίας έχουν σοκαριστεί από αυτή την πρόταση, αφού θεωρούν πως το Τούνελ θα προκαλέσει ζημιές και πανικό σε άγνωστα αρχαιολογικά μνημεία που ίσως βρίσκονται τριγύρω.

Το Στόουνχετζ είναι ένα από τα διασημότερα Προιστορικά μνημεία του κόσμου. Οι Μεγάλιθοι προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο που επισκέπτονται το αινιγματικό μνημείο. Ο Πέτρινος κύκλος έχει μελετηθεί από επιστήμονες, Αρχαιολόγους αλλά και ιστορικούς για αιώνες, όμως ο ακριβής σκοπός του μνημείου παραμένει ακόμα και σήμερα αβέβαιος.
Μερικά από τα πρόσφατα ευρήματα τριγύρω από το Στόουνχετζ περιλαμβάνουν ανακαλύψεις σχετικά  με την ισότητα των φύλων, ένα μικρότερο μνημείο που ονομάζεται Bluestonehedge, ένα τελετουργικό κέντρο 5.600 χρόνων που είναι χτισμένο πριν από το ίδιο το Μεγαλιθικό μνημείο, ενώ υπάρχουν υποδείξεις για 15 ή παραπάνω άγνωστα ακόμη μνημεία της περιοχής. Έτσι γίνεται εύκολα κατανοητός ο λόγος για τον οποίο οι Αρχαιολόγοι, ιστορικοί και τουρίστες επισκέπτονται το Στόουνχετζ. Τι θα σημάνει όμως το χτίσιμο ενός υπόγειου τούνελ για την περιοχή και τα αρχαιολογικά θαύματα που βρίσκονται εκεί;
Η Telegraph αναφέρει πως αρκετοί είναι αυτοί που παραπονιούνται για τα 24.000 και πλέον οχήματα που διαπερνούν το Στόουνχετζ καθημερινά, ενώ συμπληρώνει πως η ιδέα του Τούνελ προετοιμάζεται καιρό – αφού έχει καθυστερήσει για πάνω από 30 χρόνια, σκοντάφτοντας πάνω στις αντιδράσεις των Ιστορικών και των Φυσιολατρών.
Είναι ενδιαφέρον πάντως το γεγονός πως η UNESCO έχει δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία του Τούνελ, ενώ το Συμβούλιο της Βρετανικής Αρχαιολογίας ανέφερε πως το Τούνελ ίσως δεν είναι κακή ιδέα, αρκεί να μην είναι μεγαλύτερο από 3 χιλιόμετρα. Η Έναρξη του Έργου θα καθυστερήσει για ακόμη τρία χρόνια, και η αντιπαράθεση που έχει σηκώσει μεταξύ των επισκεπτών του Μνημείου και της Αρχής που προωθεί το έργο καλά κρατεί…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα