Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Φιλία: σημαντική σχέση για την ψυχική υγεία του ανθρώπου


friendship
Η ανθρώπινη επαφή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων και γι αυτό τον λόγο αποκτούμε τους πρώτους μας φίλους σε ηλικία μόλις τριών ετών. Από εκείνη την ηλικία και σε όλη την διάρκεια της ζωής μας επιλέγουμε συνεχώς ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε όσα συμβαίνουν στην ζωή μας. Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι φίλοι για την ζωή μας;
Η παρουσία φίλων στην ζωή μας παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην ψυχική μας ισορροπία όσο και στην ολοκλήρωση μας ως ανθρώπινες οντότητες. Χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν ό,τι συμβαίνει στην ζωή μας και όλα τα συναισθήματα που συνοδεύουν κάθε γεγονός, χαρά, λύπη, αποτυχία, επιτυχία. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ακροατές και συνοδοιπόρους σε κάθε βήμα της ζωής τους.
Διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχιατρικής, αλλά και σπουδαίοι φιλόσοφοι έχουν κατά καιρούς αναλύσει την σπουδαιότητα της φιλίας στην ψυχική υγεία αλλά και στην αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου.

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ είχε πει ότι συναισθηματικά υγιής είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει μια σωστή ερωτική σχέση και να συνυπάρξει αρμονικά με άλλους ανθρώπους στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Ο διαπρεπής Αυστριακός ψυχίατρος Άλφρεντ Άντλερ συμπλήρωσε ότι η κατάκτηση της ψυχικής υγείας προϋποθέτει ένα ακόμα στοιχείο: την ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της ικανότητας να κάνουμε βαθιές και αληθινές φιλίες. Πιο απαραίτητοι κι από τα πλούτη ή την εξουσία, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, οι φίλοι είναι πηγή ζωής αλλά και διέξοδος ή καταφύγιο σε μια δύσκολη στιγμή.
Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η φιλία θεραπεύει το στρες και την κατάθλιψη, ευνοεί την ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών και μειώνει τα εμφράγματα. Για τα παιδιά αποτελεί βασικό στάδιο της ανάπτυξής τους και για τους ηλικιωμένους πηγή νεότητας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα