Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ξέρεις τα σημάδια μιας “τοξικής” φιλίας;

KOINONIA-MINDSPA-SHMADIA-TOXIKHS-FILIAS

Σε όλη μας τη ζωή θα κάνουμε ή θα χάσουμε πολλούς φίλους, όμως έχει σημασία να ξέρουμε ποιες φιλίες μας κάνουν καλό και ποιες όχι. Γιατί είναι σημαντικό να πλαισιώνεις τη ζωή σου με υγιείς φιλίες, οπότε πρέπει να διακρίνεις τις ανθυγιεινές.
Μερικές φορές, μια φιλία μπορεί να σε “στεγνώνει” από ενέργεια, συναισθήματα ή ακόμα και υλικά αγαθά. Αυτό συμβαίνει όταν εσύ δίνεις, δίνεις, δίνεις… αλλά δεν παίρνεις τίποτα πίσω. Αν έχεις μία φίλη για την οποία είσαι πάντα εκεί, ακούς τον πόνο της και τα προβλήματά της, τη στηρίζεις, της δανείζεις ακόμα και χρήματα, τότε και αυτή πρέπει να είναι διατεθειμένη να κάνει το ίδιο για σένα. Όμως, αν βλέπεις ότι είσαι εσύ που συνεχώς δίνεις αλλά δεν παίρνεις από αυτή τη σχέση, τότε αυτό είναι εμφανές σημάδι μιας ανθυγιεινής φιλίας.
Κάποιες φορές, μια ανθυγιεινή φιλία μπορεί να είναι και επίπονη. Μπορεί να σε κακοποιεί συναισθηματικά. Αν η φίλη σου σε “ρίχνει” ψυχολογικά, είναι αρνητική ή σε κριτικάρει όλη την ώρα, τότε αυτό είναι ανθυγιεινό. Η αληθινή φιλία είναι κάτι που μπορείς να εμπιστευτείς, να στηριχτείς και να σου δίνει δύναμη, όχι να σε καταβάλει.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να παραιτηθείς αμαχητί από μία τέτοια φιλία. Προσπάθησε να εξηγήσεις στη φίλη σου τι λάθος κάνει, τι λέει και σε απογοητεύει ή σε πληγώνει και δώσε της μια ευκαιρία να επανορθώσει. Αν ενδιαφέρεται να κρατήσει τη φιλία σας, θα προσπαθήσει να αλλάξει και να γίνει μια πιο σωστή φίλη. Αν δεις ότι η φίλη σου δεν αλλάζει και εξακολουθείς να μην παίρνεις κάτι θετικό από αυτή τη σχέση, τότε μάλλον είναι η ώρα να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους.
Το να πλαισιώνεις τη ζωή σου με καλούς, αληθινούς φίλους έχει ανεκτίμητη αξία. Το να ανέχεσαι φιλίες που είναι τοξικές και ανθυγιεινές δεν έχει νόημα. Προσπάθησε πάντα να κάνεις σωστές επιλογές, να ζυγίζεις τους άλλους και βρεις τον εαυτό σου ανάμεσα σε ανθρώπους που σε αγαπούν αληθινά, που θα είναι για πάντα στη ζωή σου και θα σε βοηθάνε σε κάθε σου βήμα!
Φωτό από: hasnaa.d1g.com

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα