Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Prey: Προστατεύστε τους υπολογιστές και τις φορητές σας συσκευές από κλοπή ή απώλεια


Επειδή δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να χάσουμε ή να μας κλέψουν το κινητό μας, καλό θα είναι να πάρουμε εκ των προτέρων τα μέτρα μας ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα θα μας τη δώσει το Prey. Το Prey είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα που έρχεται να μας δώσει λύση σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το τηλέφωνο ή το laptop σας ανά πάσα στιγμή, και μπορεί σας βοηθήσει να το βρείτε, αν ποτέ χαθεί ή κλαπεί. Πρόκειται για λογισμικό που εγκαθίσταται σε Η/Υ και υποστηρίζει όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα: Linux, Windows, OSX. Αντίστοιχα, είναι διαθέσιμο για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα θα πρέπει να δώσετε στα αντίστοιχα πεδία του προγράμματος το e-mail σας και ένα κωδικό.


ΒΗΜΑΤΑ
1
Αφού κατεβάσουμε και τρέξουμε την εφαρμογή μας θα πρέπει να ανοίξουμε ένα λογαριασμό δίνοντας απλά το email μας. Από εκεί και μετά αφού μπούμε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής βλέπουμε μία μία τις συσκευές που έχουμε καταχωρήσει. Όπως θα δείτε υπάρχει ένα πλήθος ενεργειών που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα όπως για παράδειγμα να σας στείλει e-mail χωρίς καν να το καταλάβει ο κλέφτης, φωτογραφία του ΄΄νέου κατόχου΄΄ αλλά και τη φυσική του θέση αφού ενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργία GPS, μπορείτε ακόμη να ενεργοποιήσετε κάποιο ηχητικό και να ΄΄ψαρώσετε΄΄ τον κλέφτη αν επιλέξετε να εμφανίζετε στον υπολογιστή ένα μήνυμα του τύπου ότι ο υπολογιστής είναι κλεμμένος κ.λ.π: Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι να υπάρχει σύνδεση μέσω internet, αλλά και το χαμένο σας κινητό θα προσπαθήσει να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε δίκτυο βρει για να σας ενημερώσει  το που βρίσκεται.
2
Ας δούμε τώρα πώς θα το ρυθμίσουμε, πατήστε επάνω στην συσκευή που θέλετε να ρυθμίσετε και επιλέξτε τις ενέργειες που θέλετε να γίνουν στην περίπτωση που χάσετε ή σας κλέψουν τη συσκευή σας. Για παράδειγμα πατήστε στην επιλογή Send Message και γράψτε ένα μύνημα που θέλατε να εμφανίζετε στην περίπτωση. Αφού πληκτρολογήσετε το μήνυμα σας πατήστε Confirm για να σώσετε τις αλλαγές. Δείτε το παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφίας.
3
Στην περίπτωση τώρα που σας κλέψουν ή χάσετε το κινητό μπείτε από ένα άλλο υπολογιστή ή κινητό στο λογαριασμό σας και ενεργοποιήστε την απώλειά του το πατώντας στο κουμπί Set Device To Missing. Επιλέξτε τώρα τον χρόνο ανίχνευσης (όσο μικρότερη τιμή τόσο το καλύτερο). Στην δωρεάν έκδοση μπορείτε να καθορίσετε τιμές ανίχνευσης από πέντε λεπτά και πάνω που σημαίνει ότι σε πέντε λεπτά από την στιγμή που θα ενεργοποίήσετε την απώλεια το κινητό σας θα κλειδώσει και θα μεταδίδει συνεχώς το στίγμα της θέσης του, παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η φωτογραφική μηχανή  φωτογραφίζοντας τον επίδοξο κλέφτη εμφανίζοντας το μήνυμα που πληκτρολογήσατε.
4
Τέλος μπορείτε από εδώ και στο εξής να βλέπετε ανά πάσα στιγμή το στίγμα του κινητού σας στο χάρτη αλλά πολλές άλλες πληροφορίες που αφορούν την κλεμμένη σας συσκευή όπως η ip που συνδέεται αλλά και φωτογραφίες του επίδοξου κλέφτη πατώντας στην επιλογή Reports
5
Στην περίπτωση τώρα που βρείτε το κινητό σας και θέλετε να απενεργοποιήσετε τα Alarms πατήστε τώρα το κουμπί Set Device to Recovered.

Prey 1.6.4

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows,Android, iOS, Linux, Mac OS X



 lovefortechnology


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα