Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Από σήμερα, Ομοσπονδιακοί θα μπορούν να χακάρουν εκατομμύρια συσκευές με ένα ένταλμα

starting-tomorrow-feds-can-hack-millions-of-devices-with-one-warrant

ΤHN ΠEΜΠΤΗ, 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, έχει ορισθεί ένα ζωτικής σημασίας Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να τεθεί σε ισχύ  η δραματική εξουσία επιτήρησης των ομοσπονδιακών πρακτόρων

Η επικείμενη αλλαγή στο άρθρο 41 των ομοσπονδιακών κανόνων της ποινικής δικονομίας χαλαρώνει τις νομικές απαιτήσεις για την απόκτηση έρευνας και κατάσχεσης και παρέχει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα ιδιωτών.
Στο παρελθόν, για την επιβολή του νόμου που απαιτείτο ένταλμα από δικαστή εντός της δικαιοδοσίας όπου η προτεινόμενη έρευνα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, εάν ένα άτομο προσπαθήσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας του, τότε το ένταλμα θεωρείται έγκυρο, ανεξάρτητα από τη δικαιοδοσία. Μία και μόνη άδεια θα έχει τη δυνατότητα να επικύρωσει εκατομμύρια αναζητήσεις στις ιδιωτικές συσκευές. Κάθε δημοσιογράφος, ακτιβιστής, ή πληροφοριοδότης ο οποίος χρειάζεται προστασία της ιδιωτικής του ζωής και χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το Freenet ή το δίκτυο Tor θα πέσει απευθείας στο στόχαστρο.
Όπως αναφέρει το USA Today συνοπτικά , την αλλαγή των κανόνων “ζήτησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εγκρίθηκε από τα ΗΠΑ Ομοσπονδιακά Δικαστήρια και εγκρίθηκε στις 28 Απριλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες”.

Αυτές οι αλλαγές έγιναν στα πολύ γρήγορα απ’ όταν  το FBI φανέρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία σε μια πρόσφατη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε το δίκτυο Tor για να κρύψει το IP του και λειτουργούσε ένα site παιδικής πορνογραφίας γνωστό ως Playpen.
Παρότι η τροποποίηση του άρθρου 41 θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εγκληματικότητας η συζήτηση στο Κογκρέσο την κατατάσσει σε μια απλή διαδικαστική αλλαγή.
Η οργάνωση Electronic Frontier Foundation έχει εκφράσει της ανησυχίες  σχετικά με τους νέους κανόνες:
“Οι Ομοσπονδιακοί κανόνες της ποινικής δικονομίας θέτουν τους βασικούς κανόνες για τις ομοσπονδιακές ποινικές διώξεις. Οι κανόνες καλύπτουν τα πάντα, από τη διόρθωση λαθών στη σύνταξη αποφάσεων με ποιές μέρες έχει διακοπές ένα δικαστήριο– όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες μέρα με την ημέρα που έρχονται με τη λειτουργία και το δικαστικό σύστημα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι η “διαδικαστική”. Σύμφωνα με το νόμο, οι κανόνες και οι προτάσεις υποτίθεται ότι είναι διαδικαστικά και δεν πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά δικαιώματα. Όμως, η τροποποίηση του άρθρου 41 δεν είναι καθόλου διαδικαστικά. Δημιουργεί νέους δρόμους για χακάρισμα από την κυβέρνηση κάτι που ποτέ δεν έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο”.  
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά της δαιμονοποίησης του διαδικτύου και της ανωνυμότητας των ιστολογίων. Εστιάζοντας σε ιστορίες όπως εκείνη του Δρόμου του Μεταξιού  και τον ιδρυτή του Ross Ulbricht τα ΜΜΕ έχουν πείσει το κοινό ότι η ανωνυμία και η εγκληματικότητα είναι ένα και το αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει από καιρό την ίδια άποψη και από το 2014, το FBI έχει στοχευμένες πάνω από 400 διευθύνσεις Tor σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι πραγματικές διευθύνσεις των ανώνυμων διακομιστών.
Η διατήρηση της πλήρους προστασίας της ιδιωτικής ζωής δεν έχει σημασία, αφού μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τα πορνό που δημοσιοποιούνται. Όμως οι δημοσιογράφοι οι οποίοι επικοινωνούν με τις πηγές τους ή με πληροφοριοδότες τους δεν μπορούν να παρέχουν την προστασία που απαιτείται για να ενθαρρύνουν κι άλλους που θα αισθάνονται ασφαλείς να βγουν προα τα έξω. Καθώς ο ακτιβισμός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγχωνεύονται, είναι ουσιώδες τα κινήματα να μπορούν να συντονίσουν τη δράση τους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για οποιαδήποτε διείσδυση.
Διάσημοι νομοθέτες που εκτιμούν την ατομική ελευθερία, όπως οι Thomas Massie και  Rand Paul, υποστηρίζουν ανοικτά όσους αντιτίθενται σε αυτό το νόμο. Είκοσι τρία μέλη του Κογκρέσου έστειλαν επίσης μια επιστολή στη Γενική Εισαγγελέα Loretta Lynch για να εκφράσουν τις ανησυχίες και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.
Η αφαίρεση αυτού του είδους των ορίων στην εξουσία είναι αυτό που, με την πάροδο του χρόνου, οδηγεί στην πλήρη υποταγή της κοινωνίας.
Η απόφαση αυτή μπορεί εύκολα να εμφανίζεται ως μια προσπάθεια να σταματήσει η παιδική πορνογραφία, αλλά οι αθέατες επιπτώσεις που θα έχει στο μέλλον της πραγματικής δημοσιογραφίας και του ακτιβισμού, πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.
Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, γιατί κανείς δεν θα μπορεί μετά να συγκρατήσει τη συνεχή εξέλιξη του επεμβατικού κρατικισμού. Και φυσικά, το όλο θέμα δεν αφορά μόνο στους Αμερικάνους, αλλά όλο τον κόσμο, αφού ελέγχουν πλήρως τον παγκόσμιο ιστό.
πηγή: ANTIMEDIA + allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα