Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αλκοόλ και αντιβίωση: Μύθοι και αλήθειες

%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%bf%ce%bf%ce%bb

Ένας από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους που έχουν γαλουχήσει γενιές και γενιές είναι ότι όταν παίρνουμε αντιβίωση δεν πίνουμε αλκοόλ.

Όπως διευκρινίζουν οι ερευνητές της Mayo Clinic τα περισσότερα αντιβιοτικά δεν προκαλούν παρενέργειες όταν οι ασθενείς πίνουν αλκοόλ.

Βέβαια απαραίτητη προυπόθεση,  είναι να αποφεύγεται η υπεροβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την ανάρρωση.
Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι αυτό που ενδέχεται να προκαλέσει το αλκοόλ στον οργανισμό, όταν κάποιος είναι άρρωστος και λαμβάνει αντιβιοτικά, είναι πόνος στο στομάχι, αίσθημα ζάλης και ξηροστομία. Υπάρχουν όμως και κάποιες κατηγορίες αντιβιοτικών όπως η μετρονιδαζόλη και η τινιδαζόλη, που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με αλκοόλ.

Και αυτό γιατί ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να προκαλέσει υποτροπές στην κατάσταση της υγείας των ασθενών. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί,  το χειρότερο σενάριο είναι μία υποτροπιάζουσα λοίμωξη ή, ακόμα χειρότερα, μια ανθεκτική υποτροπή την οποία δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι περιπτώσεις ασθενών με λοιμώξεις όπως η πνευμονία ή η ουρολοίμωξη, που παρουσιάζουν βελτίωση μέσα σε λίγες ημέρες από την έναρξη της αντιβιοτικής αγωγής. Έτσι, καλύτερα να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ μέχρι να τελειώσετε την αντιβίωση και να αισθανθείτε καλύτερα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα