Η εξυπνάδα, το ταλέντο και η γοητεία είναι πολύτιμα αλλά συχνά δεν είναι εκείνα που διαχωρίζουν τους πλούσιους από τους πιο φτωχούς. Ούτε η τύχη είναι καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να ευνοήσει περιστασιακά κάποιον αλλά χρειάζονται πιο μόνιμες και σταθερές ποιότητες χαρακτήρα για κάποιον για να κατακτήσει τον αληθινό πλούτο.
Και το μυστικό εντοπίζεται στις συνήθειες μας.
Μπορείτε να αναλογιστείτε το ότι μη συνειδητές συνήθειες που έχουν γίνει η δεύτερη φύση μας αποτελούν το 40% του χρόνου μας;
Αυτό σημαίνει ότι δυο από τα πέντε λεπτά κάθε μέρα όλη μέρα, λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο. Είναι γεγονός!
Οι συνήθειες είναι μονοπάτια νευρώνων τα οποία είναι αποθηκευμένα στα γάγγλια, ενός ιστού στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ, ακριβώς στο κέντρο του εγκεφάλου μας. Στο λιμβικό μας σύστημα.
Αυτά τα μονοπάτια νευρώνων λειτουργούν έτσι ώστε να μας εξοικονομούν ενέργεια. Όταν μια συνήθεια αποθηκεύεται στην περιοχή, γίνεται αυτόματη και τα μέρη που λειτουργούν για την ανάληψη σημαντικότερων αποφάσεων παύουν να παίρνουν μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα.
Μερικές από τις διαφορές ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς είναι εμφανείς και άλλες περισσότερο απρόσμενες και οι καθημερινές συνήθειες κρύβουν πολύτιμες πληροφορίες αυτών των διαφορών.
Παρακάτω είναι 16 Συνήθειες Πλούτου που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε και να διατηρήσετε θα τον επιθυμητό σας πλούτο.

1.  Θέσε στόχους. Όχι ευχές. Όρισε χρονοδιαγράμματα, βάλε σημεία σταθμούς στους οποίους θα παρατηρείς την εξέλιξη σου.  Δεν είναι καιρός για τη φράση “δεν είναι καιρός”. Αν δεν γνωρίζεις με σαφήνεια τι ακριβώς επιθυμείς να αποκτήσεις, οι πιθανότητες λένε ότι μάλλον δεν θα το αποκτήσεις.
2. Μην τζογάρεις. Θα χάσεις πολύ περισσότερα από ενέργεια και χρήμα.
3. Διάβαζε κάθε μέρα! Συγκεκριμένα διάβασε κείμενα που σε εμψυχώνουν και σε ενθαρρύνουν. Κείμενα που σε φέρνουν σε επαφή με τη δύναμη σου και σε εμπνέουν. Αυτό θα σου δώσει δύναμη. Πάρτο κάτι σαν βιταμίνες ψυχής!
4. Πέρνα λιγότερο χρόνο στο Ίντερνετ. ΠΕΡΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Αλήθεια. Από σήμερα. Διάβασε αντί να σερφάρεις. Θα δεις θαύματα στη ζωή σου.
5. Έλεγξε τα συναισθήματα σου. Όταν δεν είσαι συνειδητός στο τι νιώθεις επιτρέπεις στο φόβο, το άγχος και το θυμό να σε εξαντλούν. Μάθε να φέρνεις τον εαυτό σου πίσω σε κατάσταση δύναμης και ισορροπίας. Κάνε λίγο NLP για αυτό.
6. Δικτυώσου και πρόσφερε εθελοντική εργασία. Ο επόμενος εργοδότης σου ή επόμενη συνεργασία σου είναι πιθανόν να βρεθούν ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους έχετε συν-δεθεί πάνω σε ένα κοινό όραμα. Έχεις περάσει από casting με τον πιο αποτελεσματικό και μόνιμο τρόπο αποδοχής. Κάντο!
7. Ξεπέρασε τον εαυτό σου στη δουλειά και στις επιχειρήσεις. Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου σε αυτό που κάνεις. Μπορεί κάποιος να κοιτάζει ενώ εσύ βλέπεις αλλού. Τις περισσότερες φορές δηλαδή, κοιτάζει ενώ εσύ κοιτούσες αλλού.
8. Να ζεις μέσα στις δυνατότητες σου. Όταν ξοδεύεις περισσότερα από όσα κερδίζεις ζεις επικινδύνως.
Πλήρωσε τον εαυτό σου με 20% του εισοδήματος σου και ζήσε με το υπόλοιπο 80%. Επένδυσε αυτό το 20% για το μέλλον.
Ξόδεψε…
25% στο ενοίκιο – δάνειο
15% φαγητό
10% διασκέδαση
5% διακοπές
Αποταμίευσε τα έξοδα έξι μηνών για μια ξαφνική ανάγκη.
9. Ανέβαλε την αναβολή. Συνήθως δεν αναβάλουμε αυτά που δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε, αλλά αυτά που δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Κάθε φορά που κάνουμε κάτι που αναβάλαμε για καιρό παίρνουμε πίσω τη δύναμη μας. Χτίζουμε έτσι σιγά σιγά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό μας, χαρακτηριστικά τα οποία θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας αργότερα.
10. Μίλα  λιγότερο και άκου περισσότερο. Άκου πέντε φορές περισσότερο από όσο μιλάς. Αυτό θα σε κάνει απαραίτητο στους ανθρώπους γύρω σου. Θα βελτιώσει τις σχέσεις με τους συνεργάτες σου και θα σε κάνει αναντικατάστατο στην εργασία σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούν πραγματικά. Περιμένουν να τελειώσει ο συνομιλητής τους (και αυτό όχι πάντα) ετοιμάζοντας στη διάρκεια αυτό που θέλουν να του πουν. Έτσι, κανείς δεν νιώθει ότι πράγματι εισακούστηκε, και  συνδέθηκε πραγματικά με τον άλλον. Όταν είσαι καλός ακροατής, συνδέεσαι πραγματικά με τον άλλον, και αναπτύσσεις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνέργειας.
11. Απόφυγε τους τοξικούς ανθρώπους. Οι πέντε άνθρωποι με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο σου θα σου μεταδώσουν τις συνήθειες, τις αξίες και τις συμπεριφορές τους. Κάνε παρέα με ανθρώπους στους οποίους θαυμάζεις χαρακτηριστικά τα οποία θα ήθελες να έχεις και εσύ ο ίδιος. Το πιο πιθανό είναι ότι σύντομα θα τα υιοθετήσεις και εσύ, μέσα από την επαφή μαζί τους.
12. Μην τα παρατάς.
Εκείνοι που είναι πιο επιτυχημένοι έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά. Την επιμονή τους, την υπομονή τους και καθαρό στόχο. Επίσης, ο Τέσλα είπε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την αντοχή τους στην αποτυχία! Προσπάθησε ΠΑΛΙ!
13. Κάνε στην άκρη Περιοριστικές Πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω. Αν υποφέρεις οικονομικά μάλλον λες στον εαυτό σου κάποιες από τις παρακάτω πεποιθήσεις:
«Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι τυχεροί και οι φτωχοί άτυχοι.»
«Δεν είμαι αρκετά έξυπνος.»
«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστό.»
«Ότι και αν κάνω μάλλον θα αποτύχω.»
Κάθε μια από αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις αλλάζουν την συμπεριφορά σου κατά έναν αρνητικό τρόπο. Σχεδόν τέσσερις από τους πέντε πλούσιους ανθρώπους αποδίδουν την επιτυχία τους στη ζωή, στην πίστη τους. Άλλαξε τις πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω. Κάνε Life Coaching, ή όποια άλλη μορφή προσωπικής ανάπτυξης σου ταιριάζει και απελευθερώσου από σκέψεις που συνήθισες να πιστεύεις.
14. Απόκτησε έναν Life Coach ή έναν μέντορα.
93% των ανθρώπων που είχαν έναν life coach ή έναν μέντορα αποδίδουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους σε αυτόν τον άνθρωπο.
Ένας άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί να συμμετάσχει ενεργά στο πλάνο της επιτυχίας σου θα σε καθοδηγήσει στο τι να κάνεις και τι να μην κάνεις. Στην περίπτωση του μέντορα, αν γνωρίζεις τους στόχους σου, βρες κάποιον που τους έχει ήδη πετύχει και κάνε χώρο για αυτόν στη ζωή σου.
15. Απέβαλε τη λέξη “ατυχία” από το λεξιλόγιο σου.
Εκείνοι που παλεύουν οικονομικά στη ζωή έχουν έναν τρόπο να φέρνουν κακή τύχη στον εαυτό τους. Η ατυχία είναι ένα υποπροϊόν των συνηθειών τους. Οι συνήθειες φτώχειας επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά σαν νιφάδες σε μια βουνό πλάγια. Κατά καιρούς, αυτές οι συνήθειες πυκνώνουν τόσο που δημιουργούν την αναπόφευκτη χιονοστιβάδα. Μια χαμένη δουλειά, έναν αποτυχημένο γάμο, διάλυση σε μια επαγγελματική σχέση ή ακόμα και χρεοκοπία.
Αντιθέτως, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δημιουργούν τον δικό τους τύπο καλοτυχίας. Οι θετικές συνήθειες οδηγούν σε ευκαιρίες, όπως προαγωγές, καινούργιες δουλείες, νέους πελάτες και καλή υγεία.
16. Μάθε τον κύριο σκοπό σου
Είναι η τελευταία από τις Συνήθειες Πλούτου αλλά είναι η πιο σημαντική. Εκείνοι οι άνθρωποι που κυνηγούν ένα όνειρο ή έναν ανώτερο σκοπό στη ζωή είναι μακράν οι πλουσιότεροι και πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι μεταξύ μας. Ο λόγος είναι το ότι αγαπούν αυτό που κάνουν για το προς το Ζην και χαίρονται να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο την ημέρα για το στόχο τους.
Το πιο πιθανό είναι το ότι αν στην κερδίζεις αρκετά από τη δουλειά σου είναι επειδή κάνεις κάτι το οποίο δεν σου αρέσει ιδιαίτερα. Όταν μπορείς να κερδίσεις αρκετά κάνοντας κάτι που σου αρέσει, έχεις βρει τον Ανώτερο Σκοπό σου.
Σας εύχομαι να είστε καλά,
Ελίνα Γιαχαλή
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ