Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ «ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ΧΩΡΙΣ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! (βίντεο)

page_34agustos-ayinda-arizalar-haric-67-bin-saat-elektrik-kesintisi-yasandi34_881338462Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν τον τελευταίο καιρό οι συνεχείς και απότομες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην γειτονική Τουρκία, η οποία σκόπιμα προβάλλεται σαν μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη. Οι διακοπές αυτές συχνά προκαλούν στον κόσμο μεγάλη ταραχή, γατί πολλοί νομίζουν ότι έχει εκραγεί καινούργιο πραξικόπημα καθώς η κατάσταση παραμένει ρευστή και ακόμα κανείς δεν ξέρει ποιος… είναι με ποιον!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, μέσα σε ένα μήνα έχουν σημειωθεί 67 χιλιάδες απότομες και χωρίς καμία προειδοποίηση διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που αναστατώνουν την καθημερινότητα ενώ αυξάνουν τις φήμες για σχεδιασμένα σαμποτάζ που έχουν σκοπό να πλήξουν την ίδια την τουρκική ακεραιότητα. Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, καθημερινά ολόκληρες συνοικίες μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνοντας την ανασφάλεια των κατοίκων.
osmaniyede_elektrik_kesintisi_devam_ediyor_h16546_13b4e
DİKKAT ELEKTRİK KESİNTİSİ VAR =ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι πρώτη σε διακοπές ρεύματος έρχεται η Σμύρνη, η οποία τον τελευταίο μήνα εμείνει χωρίς ηλεκτρικό επί 5.603 ώρες. Δεύτερη έρχεται η ίδια η πρωτεύουσα, η Άγκυρα, με 4.679,5 ώρες και ακολουθούν, το Ικόνιο, (ιδιαίτερη πατρίδα του Αχμέτ Νταβούτολγου), με 4.182,5 ώρες, η Προύσα, (τέταρτη μεγάλη πόλη της Τουρκίας), με 3.692,5 ώρες, η Αττάλεια, (το μεγάλο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας), με 3.632 ώρες και έπονται οι νοτιοανατολικές κουρδικές επαρχίες του Hakkari, Siirt και Şırnak.

Συνολικά σε περιφέρειες πρώτη σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται η περιοχή της λεκάνης του Μαρμαρά, (όπου βρίσκεται και η Κωνσταντινούπολη με τεράστια γεωστρατηγική σημασία), με 17.078 ώρες, και ακολουθούν : η εσωτερική Ανατολία, με 14.493,5 ώρες, η περιοχή της Μεσογείου, με 11.061 ώρες, ο Πόντος, με 9.679 ώρες, η περιοχή Αιγαίου, με 7.674 ώρες, η νοτιοανατολική Τουρκία, με 4.117 ώρες και η ανατολική Τουρκία, με 3.686 ώρες (σημειωτέον οι δυο τελευταίες περιοχές έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος καθώς είναι οι πιο αραιοκατοικημένες).

Ιδού λοιπόν ο μεγάλος γυάλινος γίγαντας που κάθε μέρα βυθίζεται επί ατέλειωτες ώρες στο σκοτάδι . Κατά τα άλλα, εμείς θα καλλιεργούμε το κόμπλεξ κατωτερότητας μας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα