Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ



Της Σοφίας σήμερα 17 Σεπτεμβρίου και της Αγάπης. Μεγάλες λέξεις. Σοφία, Αγάπη. Τις έχουν κάνει και ονόματα. Γιορτάζουν σήμερα η Αγάπη, η Σοφία και η Ελπίδα. Η Ηδονή; Αυτήν δεν την έχουν κάνει όνομα. Το απίθανο να βρεις σοφή, αγαπησιάρα, ελπιδιάρα και να 'ναι προικισμένη με ερωτική ενέργεια, ικανή να προσφέρει τη σεξουαλική ικανοποίηση.
Αρετή η Σοφία. Απαραίτητη η Αγάπη. Ζωή, νόημα ζωής υπόσχεται η Ελπίδα. Γιατί, όμως, έχουν στολίσει με μαύρα, με σκούρα χρώματα, αλλά και με κόκκινα, κατακόκκινα, με τα χρώματα της ντροπής και της αμαρτίας την Ηδονή, την Λαγνεία, τη Συνουσία;
Δεν μιλάμε για την Ελένη την ξελογιάστρα, αυτήν την Ωραία Ελένη, την ξεκωλιάρα με την αθώα ομορφιά, ούτε για την δαιμονική Κίρκη, το άλλο το πουτανοκόριτσο την Σαλώμη, και την Λολίτα, το νυμφίδιο .

Η ιδεώδης γυναίκα είναι εκείνη που έχει σοφία, αγάπη, ελπίδα, σύμφωνα με το εορτολόγιο σήμερα, αλλά και είναι αγνή, πάναγνη όπως η Αριάδνη της ελληνικής μυθολογίας . Φιλολογίες θα πεις. Συμφωνώ. Τα ιδανικά, τα ιδεώδη ανήκουν στα οικόπεδα της λαογραφίας και των θρύλων, της φιλολογίας, της φαντασίας, της μυθολογίας, της θρησκείας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα