Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ -ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΙΑ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ


Υπήρξε ο "θεός" και η "ύλη", λέξη Ελληνική που εμείς εδώ (στην Αίγυπτο) αποκαλλούμε "κόσμο" (υλικός κόσμος).

Σημ:(θεό εδώ εννοεί τον δεύτερο νου δημιουργό)

Και το πνεύμα συνδέθηκε με την ύλη είτε ενυπήρχε μέσα στην ύλη
εξαρχής, όχι όμως με τον τρόπο με τον οποίο ενυπήρχε στο θεό ούτε με τον τρόπο που ενυπήρχαν στο θεό τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προήλθε ο κόσμος. Καθώς υπήρχαν, επειδή δεν είχαν γεννηθεί ακόμη, αλλά ήδη από τότε ενυπήρχαν σε εκείνον από τον οποίον έπρεπε να γεννηθούν.

Δεν καλούνται, λοιπόν, αγέννητα όλα όσα δεν έχουν ακόμη γεννηθεί, αλλά και αυτά τα οποία στερούνται τη δυνατότητα της γέννησης ώστε να μην μπορεί να γεννηθεί τίποτα από αυτά.

Όσα όμως υπάρχουν και ενέχουν την δυνατότητα της γέννησης, αυτά μπορούν και να γεννήσουν και από αυτά μπορεί να γεννηθεί κάτι, ακόμη κι αν τα ίδια έχουν γεννηθεί από τον εαυτό τους, καθώς δεν αμφισβητείται ότι αυτά που είναι γεννημένα από τον εαυτό τους μπορούν εύκολα να γεννήσουν αυτά τα οποία δημιουργούνται πάντα. 

Αυτή λοιπόν είναι η φύση του θεού-δεύτερου Νου δημιουργού, που από μόνη της αποτελεί τα πάντα.


Ούτως η άλλως, η ύλη και το πνεύμα,  ακόμη κι αν δεν θεωρούνται ότι έχουν γεννηθεί από την αρχή, κατέχουν μέσα τους την ικανότητα και τη φύση της γέννησης και του πολλαπλασιασμού.
Γιατί η αρχή της γονιμότητας ενυπάρχει στην ίδια τη φύση, η οποία κατέχει. Έτσι όπως ακριβώς ενυπάρχει στη φύση της ύλης η ικανότητα γονιμότητας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί η ίδια να δημιουργήσει και το κακό.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα