Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ιαπωνία: Έντεκα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από το πέρασμα του τυφώνα Λάιονροκ

imerisia_LARGE_t_1061_44637811_type13031.jpg

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα βόρεια της Ιαπωνίας εξαιτίας του τυφώνα Λάιονροκ (Lionrock), που έχει προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. 170.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 10.000 κατοικίες χωρίς ρεύμα
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 9 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το πέρασμα του τυφώνα Λάιονροκ από τη βορειοανατολική ΙαπωνίαΟι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εννέα πτώματα βρέθηκαν μέσα στον οίκο ευγηρίας, στην κοινότητα Ιβαϊζούμι, που κατακλύσθηκε από τα νερά. Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες από αέρος στις οποίες διακρίνεται το μεγάλο κτίριο περιτριγυρισμένο από νερό.
“Ο ποταμός Ομότο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, υπερχείλισε και μετέφερε απορρίμματα, κλαδιά δέντρων και λάσπη στο κτίριο” θάβοντας τους εννέα υπερήλικες που ζούσαν εκεί, εξήγησε ένας υπάλληλος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. “Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τα στοιχεία τους”, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας Ιβάτε, ο Σούκο Σακαμότο.
Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης στο κτίριο αυτό διέμεναν ηλικιωμένοι που έπασχαν από άνοια. Οι άλλοι 86 ένοικοι του οίκου ευγηρίας και τα μέλη του προσωπικού στεγάζονταν σε άλλο κτίριο. Σε μικρή απόσταση βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κάποιον ένοικο του ιδρύματος.

Εξάλλου, μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε επίσης νεκρή μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην πόλη Κούτζι της ίδιας επαρχίας.
Ο τυφώνας Λάιονροκ, που συνοδευόταν από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα, έπληξε την Τρίτη τη βορειοανατολική Ιαπωνία,μια περιοχή που είχε ήδη καταστραφεί από το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.Εκτεταμένες πλημμύρες αναφέρθηκαν και στο νησί Χοκάιντο ενώ στη βόρεια Ιαπωνία αγνοούνται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Τρία αυτοκίνητα έπεσαν σε ένα ποτάμι όταν γκρεμίστηκε η γέφυρα την οποία διέσχιζαν. Η τύχη των επιβατών τους παραμένει άγνωστη.
“Στην κοινότητα Μιναμιφουράνο οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν με ελικόπτερα πολλούς ανθρώπους που έχουν σκαρφαλώσει σε στέγες σπιτιών και σε οροφές αυτοκινήτων” δήλωσε ένας αξιωματούχος του Χοκάιντο.
Ο Λάιονροκ ήταν ο 10ος τυφώνας που πλήττει φέτος την Ασία. Ένας άλλος, ο Μιντούλε, πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε μικρή απόσταση από το Τόκιο και κατευθύνθηκε βορειότερα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 60.
Είπατε κάτι; Εγκ-λιματική Αλλαγή!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα