Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Αποβάλετε τις τοξίνες και ενισχύστε τις άμυνες του σώματος



Τι σημαίνει αποβολή των τοξινών; Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη νηστεία, τις δίαιτες και τους καθαρισμούς. Αν και όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να αποβάλετε τις τοξίνες από το σώμα σας, τείνουν να αποτελούν μονάχα μια προσωρινή λύση και μπορεί ακόμα και να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αφυδάτωση, ανησυχία και κόπωση.
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε τις τοξίνες και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Θα σας δείξουμε επίσης ποιες τροφές θα πρέπει να τρώτε για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες.
Η διαδικασία της αποτοξίνωσης
Η αποτοξίνωση είναι στην πραγματικότητα μια φυσική διαδικασία που πραγματοποιείται από το συκώτι, το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο του σώματος. Δυστυχώς συχνά το συκώτι καταπονείται καθώς βομβαρδίζεται από τοξίνες στον αέρα, στο έδαφος, στο νερό, στις τροφές, στο σπίτι, στο γραφείο και στα μέσα μεταφοράς.
Όλα αυτά γρήγορα εξασθενίζουν την ικανότητα του σώματος να αποτοξινώνεται. Ένα εξασθενημένο σύστημα αποτοξίνωσης επιτρέπει την ανάπτυξη χρόνιων παθήσεων (όπως η καρδιακή νόσος, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα).
Για να μην επιτρέψετε τη συσσώρευση τοξινών, είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά ενώ μειώνετε την έκθεσή σας στις τοξίνες. Πώς; Υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

adynatismaΠώς να αποβάλετε τις τοξίνες και να ενισχύσετε τις άμυνές σας

Τρώτε ωμά φρούτα και λαχανικά

Οι τροφές αυτές θα βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει περισσότερα αποτοξινωτικά ένζυμα. Για παράδειγμα, το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, που θεωρείται ότι αυξάνει τα αποτοξινωτικά ένζυμα και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου και της πρόωρης γήρανσης. Άλλες αποτοξινωτικές τροφές που θα πρέπει να περιλαμβάνετε στη διατροφής σας είναι οι εξής:
  • Κράνμπερι
  • Σμέουρα
  • Μήλα
  • Παπάγια
  • Αγκινάρες
  • Σέσκουλα
  • Παντζάρια
  • Σπανάκι

  • Αρωματίστε την τροφή σας
Αρωματίζετε τα πιάτα σας με βότανα και μπαχαρικά, όπως με δεντρολίβανο, κόλιαντρο και σκόρδο. Είναι ένας απλός τρόπος να κάνετε πιο γευστική την τροφή σας αυξάνοντας τις άμυνές σας, αποτοξινώνοντας το σώμα. Η αλισίνη στο σκόρδο, η απιγενίνη στο σέλινο και η καρνοσόλη στο δεντρολίβανο είναι ουσίες που βοηθούν τα αποτοξινωτικά ένζυμα να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

maintanosΧρησιμοποιείτε φυσικά καθαριστικά προϊόντα
Τα καθαριστικά σας προϊόντα δεν πρέπει να περιέχουν χλώριο. Επιλέγετε μη τοξικά, «πράσινα» προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού σας, όπως ξύδι, μαγειρική σόδα ή λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την εισπνοή βλαβερών χημικών.

Δώστε προσοχή στην ποιότητα του αέρα

Κάθε σπίτι θα πρέπει να διαθέτει φίλτρο μονοξειδίου του άνθρακα και συναγερμό φωτιάς. Θα πρέπει επίσης να επενδύσετε σε ένα μετρητή ραδονίου. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό το αέριο, το οποίο εισχωρεί στο σπίτι σας από το έδαφος, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα. Προσοχή επίσης στις παλιές σόμπες και στους καυστήρες, επειδή μπορεί να απελευθερώσουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα.
Αν πρέπει να περάσετε κοντά από φωτιά, κάποιο εργοστάσιο που βγάζει καπνό από τα φουγάρα του ή περπατάτε στο κέντρο της πόλης, δοκιμάστε να φορέσετε μια μάσκα για να μην αναπνεύσετε τις βλαβερές χημικές ενώσεις. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του να περπατάτε στο δρόμο φορώντας μάσκα, προσπαθήστε να αποφύγετε τις περιοχές με τη μεγαλύτερη κίνηση. Μείνετε μακριά από καπνιστές.
Ασκηθείτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα
Η σωματική δραστηριότητα ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό σας, κάνει το αίμα σας να κυκλοφορεί καλύτερα, μεταφέροντας θρεπτικές ουσίες στα όργανά σας, αποβάλλοντας τις άχρηστες ουσίες. Έχει αποδειχτεί ότι η άσκηση προκαλεί υγιείς αλλαγές στο DNA σας.
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Karolinksa στη Στοκχόλμη μελέτησαν υγιείς εθελοντές στους οποίους έμαθαν να ποδηλατούν χρησιμοποιώντας μόνο ένα πόδι. Αρκετές αναλύσεις έδειξαν ότι τα πόδια που ασκήθηκαν ανέπτυξαν νέα σχήματα μεθυλίωσης που συνδέονταν με τα γονίδια τα οποία ρυθμίζουν την ενέργεια, τη φλεγμονή και την αντίδραση ινσουλίνης.
kolymvisi

Πολεμήστε τη φωτιά με φωτιά

Η καψαϊκίνη είναι μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για την καυτερή γεύση στις πιπεριές τσίλι, στις πιπεριές τζαλαπένος και στο πιπέρι καγιέν. Ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό, οι τροφές αυτές βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες.
Μπορεί οι παραπάνω τροφές να είναι για τους πιο τολμηρούς, όμως μπορείτε να εξασφαλίσετε μερικές θερμαντικές επιδράσεις (αυξημένη ροή του αίματος και ενισχυμένο μεταβολισμό) τρώγοντας τροφές όπως το σκόρδο, το τζίντζερ και τη μουστάρδα.

Τροφές που συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν και ήδη αναφέραμε κάποιες παραπάνω, αξίζει να παραθέσουμε και μερικές τροφές που είναι επίσης καλές για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα τροφών που δεν θα πρέπει να στερηθείτε ποτέ:

Τομάτες

Οι τομάτες περιέχουν βιταμίνη C, που βοηθάει στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού σας προκειμένου να μην αρρωσταίνετε. Περιέχουν επίσης άφθονο λυκοπένιο, μια φωτοχημική ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο, ειδικά στο στομάχι, στους πνεύμονες και στον προστάτη. Οι τομάτες βοηθούν επίσης στην προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου.

Σταφύλια

Τα σταφύλια βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος και των εντέρων, δυναμώνουν την καρδιά και μειώνουν τη χοληστερίνη. Είναι επίσης διουρητικά και διαθέτουν υπακτικές ιδιότητες.
Τα σταφύλια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που διεγείρουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και καταπολεμούν τον καρκίνο. Από όλες τις ποικιλίες τα κόκκινα σταφύλια συνιστώνται περισσότερο, επειδή προλαμβάνουν τους θρόμβους του αίματος και περιέχουν υψηλά επίπεδα ινών και καλίου.
stafylia

Σέλινο

Το σέλινο σας επιτρέπει να αποβάλετε τα κατάλοιπα που συσσωρεύονται στο σώμα. Επιπλέον, το σέλινο βελτιώνει την εντερική διάβαση (χάρη στην περιεκτικότητά του σε ίνες) και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το σέλινο επίσης περιέχει βιταμίνη C και ενισχύει τα τοιχώματα των κυττάρων.

Σπαράγγι

Το σπαράγγι περιέχει φολικό οξύ, κάλιο, ίνες, βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη. Ενισχύει τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, προλαμβάνει και καταπολεμά τον καρκίνο καθώς και τις οφθαλμικές διαταραχές. Το σπαράγγι είναι διουρητικό και θα σας βοηθήσει να αποβάλετε τις τοξίνες μέσω των ούρων.

Λεμόνι

Το λεμόνι καθαρίζει και αποτοξινώνει το σώμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες που δυναμώνουν τα κύτταρα. Ενισχύει επίσης τη χοληδόχο κύστη και βοηθάει το πεπτικό σύστημα και το συκώτι να λειτουργούν καλύτερα.

Νεροκάρδαμο

Το νεροκάρδαμο περιέχει δεκαπέντε διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Είναι διουρητικό, καθαρίζει το αίμα, αποτρέπει την κατακράτηση υγρών και βελτιώνει τη λειτουργία του συκωτιού και την υγεία του δέρματος. Το νεροκάρδαμο περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, ίση ποσότητα βιταμίνης C με το πορτοκάλι και περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα