Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Τα καλύτερα φρούτα για τους πόνους στις αρθρώσεις

 Ο ανανάς βοηθά να θεραπεύουμε τις μελανιές και να περιορίζουμε τις φλεγμονές. Είναι επίσης πολύ χρήσιμος για την ανακούφιση από τους πόνους στις αρθρώσεις που οφείλονται σε κάποιο τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση.

ponos stis arthroseis

Μήπως είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις; Αυτή η κατάσταση είναι πολύ πιο κοινή από ό,τι φαντάζεστε και με κέρδος εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις αντιφλεγμονωδών και παυσίπονων φαρμάκων. Ωστόσο, τα φάρμακα τα οποία γνωρίσαμε μέσω ερευνών έχουν πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Γιατί δεν δοκιμάζετε κάποια φυσική θεραπεία; Υπάρχουν διάφορα φρούτα που προλαμβάνουν την εμφάνιση φλεγμονών στις αρθρώσεις που προκαλούν πόνους και δυσφορία.

1. Κεράσια

kerasia
Λατρεύουμε τα κεράσια! Όταν φτάνει η εποχή τους, τα κεράσια αποτελούν το απόλυτο πρόσθετο για τη διατροφή σας όχι μόνο για τη διατροφική τους αξία αλλά και επειδή αποτελούν έναν πανίσχυρο σύμμαχο για τη θεραπεία τουπόνου στις αρθρώσεις, των φλεγμονών και της ακαμψίας. Ποιο είναι το μυστικό; Τα κεράσια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη 10 με 15 κερασιών στην καθημερινή σας διατροφή για περισσότερο από 20 ημέρες μπορεί να  έχει ορισμένα αναλγητικά οφέλη. Αν σκέφτεστε να προσθέσετε αυτό το φρούτο στο διατροφικό σας πρόγραμμα, να θυμάστε ότι τα ξινά ή τα άγουρα κεράσια είναι τα καλύτερα.

2. Ο υγιεινός ανανάς

ananas
Ξέρουμε ότι ο ανανάς αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμινών C και αντιοξειδωτικών και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του οργανισμού σας όπως επίσης και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ωστόσο, αν δεν το έχετε μαντέψει ήδη, ο ανανάς αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής όσον αφορά στη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις. Ο ανανάς είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για τη θεραπεία των φλεγμονών χάρη στην περιεκτικότητά του σε βρομελίνη. Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αιματωμάτων και του πρηξίματος και έχει χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει τους πόνους που προκαλεί το πρήξιμο στις αρθρώσεις από κάποιο τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, είναι μια απλή και γευστική τροφή που μπορείτε να προσθέσετε στο πρωινό σας γεύμα.

3. Ο θησαυρός που κρύβεται στα ρόδια

rodia
Μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε σε καταστήματα της περιοχής σας ή σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων για να τα βρείτε αλλά αν έχετε τη δυνατότητα να καταναλώνετε ρόδια σε τακτική βάση τότε θα κάνετε τεράστια χάρη στην υγεία σας.  Μέσα στην καρδιά αυτού του χρωματιστού και απολαυστικού φρούτου κρύβονται μερικά εξαιρετικά και πανίσχυρα αντιοξειδωτικά. Θα δείτε τη διαφορά μόλις προσθέσετε το ρόδι στην καθημερινή σας διατροφή, το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε σαν φρούτο ή να πίνετε το χυμό του.
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το φρούτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη ζημιών στο χόνδρο των οστών αλλά και στα οστά και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης του πόνου που προκαλούν οι φλεγμονές. Η φύση, όπως βλέπετε, είναι και σοφή.

4. Φρούτο του πάθους

frouto tou pathous
Λατρεύουμε το στρογγυλό τους σχήμα, τη μαλακή τους φλούδα, το άρωμα και τη γεύση τους καθώς λιώνουν μέσα στο στόμα μας. Το φρούτο του πάθους είναι μια από αυτές τις εξωτικές απολαύσεις που τα υγιεινά της οφέλη συμπεριλαμβάνουν τη μείωση του πόνου που οφείλεται σε φλεγμονές ή σε κατεστραμμένες αρθρώσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν προσθέσετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας για μια περίοδο τριάντα ημερών, θα έχετε μια σημαντική μείωση όχι μόνο στη συχνότητα εμφάνισης, στο επίπεδο του πόνου, στη δυσφορία αλλά και στη βελτίωση της συνολικής διάρθρωσης των αρθρώσεων.
Το φρούτο του πάθους δεν είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο, καθώς είναι εποχιακό φρούτο, αλλά όταν το εντοπίσετε στο παντοπωλείο της περιοχής σας καλό είναι να φυλάξετε αρκετό απόθεμα. Σε χυμό ή σαν γαρνιτούρα στην αγαπημένη σας σαλάτα, αυτό το φρούτο αποτελεί το τέλειο παράδειγμα της αφθονίας της φύσης σε φυσικές θεραπείες.

5. Χουρμάς

stafides
Γλυκείς και αξιολάτρευτοι, οι χουρμάδες έχουν μια υφή που όλοι λατρεύουμε. Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και κυρίως σε πολυφαινόλες. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν στην αναγέννηση των ιστών των οστών και περιορίζουν τις φλεγμονές που οδηγούν στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις.
Θα πρέπει να προσθέσετε 6 χουρμάδες στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορείτε να τους προσθέσετε στο πρωινό σας γεύμα, να τους αναμείξετε με ξηρούς καρπούς, βρώμη και ζεστό γάλα σόγιας για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί καθώς θα λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται και η συνολική σας υγεία θα βελτιωθεί.

6. Τα ευεργετικά σύκα

suka
Αν προσπαθείτε να θεραπεύσετε τους πόνους στις αρθρώσεις ή ακόμη και τη δυσκοιλιότητα, τα σύκα αποτελούν πάντα μια ιδανική επιλογή. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά στα φρέσκα σύκα είναι αναρίθμητα αλλά οι διατροφολόγοι προτείνουν να καταναλώνουμε αποξηραμένα σύκα για να επωφελούμαστε στο μέγιστο από τις πολυφαινόλες που περιέχει αυτό το φρούτο. Αυτή η γλυκιά απόλαυση συμβάλλει στη θεραπεία των φλεγμονών και ενδυναμώνει το χόνδρο στα οστά. Προσθέτοντας τέσσερα αποξηραμένα σύκα στην καθημερινή σας διατροφή θα μπορέσετε να αισθανθείτε τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει. Σας προτείνουμε να κόβετε στη μέση το σύκο και να το συνδυάζετε με ξηρούς καρπούς για ένα υγιεινό σνακ.

7. Το θεραπευτικό σταφύλι

kokkino stafuli
Άσπρο, μαύρο ή κόκκινο… δεν υπάρχει κάποια γεύση ή είδος σταφυλιού που να μην λατρεύουμε. Είτε ωμά είτε σε χυμό, τα σταφύλια είναι ένας μικροσκοπικός θησαυρός για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό και ενεργό τρόπο ζωής. Και μην πετάτε τα κουκούτσια! Τα κουκούτσια σταφυλιού είναι γεμάτα με φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις. Το κουκουτσέλαιο σταφυλιών χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας; Τα σταφύλια. Δοκιμάστε να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή για μια ζωή γεμάτη με ενέργεια, για μακροζωία, για να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις που προέρχεται από την αρθρίτιδα, να αποτρέψετε την επιδείνωση των οστών, την ουρική νόσο και τυχόν καρδιαγγειακά προβλήματα. Αυτές οι μικροσκοπικές ρώγες περιέχουν τόση δύναμη όση δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Είναι πλούσια σε κάλιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Β. Και τελευταίο και καλύτερο, είναι προσιτά σε όλους όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ιδιότητές τους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα