Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Πώς αναγνωρίζεται ο πόνος στην πλάτη από πέτρα στα νεφρά

kidneys

Ο πόνος στην πλάτη που προκαλείται από πέτρες στα νεφρά είναι ένα μοναδικό είδος πόνου, που προέρχεται από μικρές πέτρες που μπλοκάρουν τη ροή των ούρων μεταξύ νεφρού και ουροδόχου κύστης.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τη διαφορά από κάποιο άλλο είδος πόνου. Ο πόνος στην πλάτη που οφείλεται σε μια άλλη κατάσταση τείνει να προκαλέσει μυϊκούς πόνους και πόνους στη σπονδυλική στήλη ή το μυϊκό ιστό.
Ο πόνος στην πλάτη από πέτρες στα νεφρά, όμως, έρχεται σε κύκλους και περιγράφεται ως πολύ έντονος πόνος που αρχίζει στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά. Ο πόνος από την πέτρα στα νεφρά συχνά μετακινείται από την αρχική θέση στο κάτω μέρος της κοιλιάς και μπορεί ακόμη και να γίνει αισθητή, κατά καιρούς, στη βουβωνική χώρα σαν πέτρα κινείται περίπου στο εσωτερικό του ουρητήρα.

Εκτός από τον πόνο στην πλάτη, ένα άτομο με πέτρες στα νεφρά μπορεί επίσης να εμφανίσει ναυτία, εμετό, πυρετό και ούρα χρωματισμένα με αίμα. Για κάποιους οι πέτρες στα νεφρά παράγουν επίσης σπασμούς στην πλάτη και την κοιλιά. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα άτομα με πόνο από πέτρα στα νεφρά να έχουν επίσης συμπτώματα λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος.
Για να διαγνώσετε με σαφήνεια τον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από τις πέτρες στα νεφρά, θα πρέπει να κάνετε μια ανάλυση ούρων και μια ακτινογραφία για να καθοριστεί αν είναι παρούσα μια πέτρα και αν δεν είναι, να διαπιστωθεί αν έχει περάσει κατά την ούρηση. Εάν είναι πάρα πολύ μεγάλη για να περάσει, μπορεί να αφαιρεθεί μέσω χειρουργικής επέμβασης ή να διαλυθεί με τη χρήση φαρμάκων. Μόλις οι πέτρες περάσουν, διαλυθούν ή αφαιρεθούν, θα υποχωρήσει κάθε πόνος.
Ο πόνος που ανακουφίζεται από φάρμακα για τοπικό πόνο, θεραπείες θερμότητας ή μασάζ, δεν έχει προκληθεί από πέτρες στα νεφρά. Ο πόνος από πέτρες στα νεφρά δεν είναι το είδος του πόνου από τον οποίο θα μπορούσε κανείς να απαλλαγεί έτσι εύκολα.
Για την ακρίβεια, ένα άτομο που πονάει στην πλάτη εξαιτίας πέτρας στα νεφρά, με δυσκολία θα μπορεί να μείνει ακίνητο ή ακόμα και να κινηθεί λόγω του πόνου. Από την άλλη ο πόνος στην πλάτη που οφείλεται σε μυϊκό τραυματισμό ή βλάβη της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί διαφορετική αντίδραση, καθώς η φυσική κίνηση τείνει να προκαλεί ένταση της ενόχλησης.
Ο πόνος στην πλάτη από πέτρες στα νεφρά δεν παράγει πόνο που μοιάζει με τους άλλους τύπους πόνου στην πλάτη. Αντί γι’ αυτό, το άτομο θα αισθανθεί πολύ έντονο πόνο που προκαλεί επίσης πολύ σοβαρές κράμπες. Πολλοί άνθρωποι το περιγράφουν ως «επίθεση πόνου» λόγω της αιφνίδιας εμφάνισής του και τον χαρακτηρίζουν ως τον χειρότερο πόνο που έχουν νοιώσει ποτέ. Ενώ οποιοσδήποτε άλλος πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι εξουθενωτικός σε γενικές γραμμές για πολλούς ανθρώπους, αυτό ωχριά σε σύγκριση με τον πόνο από πέτρες στα νεφρά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα