Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο ΡΜ με την δραχμή

tsipras

Φίλε Πιτσιρίκο, στην Αμερική –την μητρόπολη του παγκόσμιου καπιταλισμού– η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 σήκωσε ένα τσουνάμι που παραλίγο να πνίξει το σύστημα. Το 2016, στο μνημονιακό Προτεκτοράτο -και 7 χρόνια μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας-, η υπαγωγή της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής στο άρθρο 99 αποτελεί για πολλούς -και τηρουμένων πάντα των αναλογιών- την ελληνική Lehman Brothers του 2016.
Ο ιδιοκτήτης της Μαρινόπουλος φυσικά δεν πρόκειται να πεινάσει, ούτε να μείνει στον δρόμο.

Προνοητικός καθώς ήταν, είχε φροντίσει να μεταφέρει τα χρήματα του στο Κατάρ και να αγοράσει μια βίλα στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι για τα γεράματα του.

Μονάχα οι 13.000 εργαζόμενοι δεν ήταν τόσο προνοητικοί όσο το αφεντικό τους, και τώρα βρίσκονται μια ανάσα μακριά από το να βρεθούν αντιμέτωποι με το ξεσπίτωμα -όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο- και την πείνα.

Παρόμοια θα είναι και η μοίρα εκατοντάδων προμηθευτών, μικρών δηλαδή παραγωγικών επιχειρήσεων, σε ολόκληρη την χώρα.

Γιατί, βλέπεις, η εταιρεία του κυρίου Μαρινόπουλου έχει ρίξει στην αγορά φέσι αξίας 2 δισ. ευρώ, περίπου το 1.5% του ΑΕΠ της χώρας.

Κι όχι τίποτα άλλο, ανησυχεί και το ΔΝΤ που βάζουν συνεχώς λουκέτο μεγάλες επιχειρήσεις στο Προτεκτοράτο.

Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Κι όμως είναι απλό:


Είναι η οικονομική πολιτική που ακολουθείτε, ηλίθιοι!

Κι εκεί που το ΔΝΤ –μετά από 7 ολόκληρα χρόνια απόλυτης χρεοκοπίας– καμώνεται πως ανησυχεί, η κυβέρνηση της ΠΔΦΑ ανακαλύπτει συνωμοσίες εις βάρος της.

Κι όμως, ο επιχειρηματίας ήταν …προφήτης.

Κι αν είχε λιγάκι χιούμορ θα τους σιγοτραγουδούσε το διαφημιστικό της εταιρίας του από την δεκαετία του 80:

«Ο ΡΜ με την δραχμή κατεβάζει την τιμή».

Η αλλιώς, «Prisunic Μαρινόπουλος, επειδή αγαπάτε την δραχμή σας».
«Μα εμείς δεν έχουμε δραχμές. Ευρώ έχουμε».

«Ακόμα».

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Ευτυχισμένη και καλότυχη η μπέμπα!

ΥΓ-1 Επειδή η μοναξιά είναι πολύ κακό πράμα, η JetOil του Μαμιδάκη έκανε κι αυτή σήμερα αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99. Καμία ανησυχία όμως, αφού οι Τσακαλώτος-Σταθάκης μας διαβεβαίωσαν ξανά πως η ανάπτυξη έρχεται όπου να ‘ναι.

ΥΓ-2 Μετά την βομβιστική-τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη όλα τα δημόσια κτίρια στην Ευρώπη φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της τουρκικής σημαίας. Τι, δεν έγινε έτσι; Δεν ήμασταν – έστω και για μια μέρα – «όλοι Τούρκοι»; Περίεργο.

ΥΓ-3 Στο μεταξύ, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. «Απλή» αναλογική χωρίς όμως κατάργηση του 3% κατεβάζει ο Τζίφρας και περιμένει να την ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που δεν περνούν το όριο για να μπουν στην Βουλή. Ο πάνσοφος όμως λαός δεν μασά από κάτι τέτοια και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση φαίνεται να δει την «σκυτάλη της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον» στο ζαβό παιδί του Δράκουλα. Μιλάμε για τρελό γέλιο. Η Κριστίν Λαγκάρντ προτείνει την μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, αφού δεν βρίσκεται πια εύκολα ο μαλάκας που θα τους διοργανώσει. Ως απάντηση, ο εισαγγελέας στο Παρίσι γνωματεύει πως θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη η Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί που είχε ξεσπάσει όταν η κυρία αυτή ήταν ΥΠΟΙΚ στην κυβέρνηση Σαρκοζί. Οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία επαναλαμβάνονται προκειμένου να εκλεγεί ο νεοναζί στην θέση του προέδρου της χώρας. Ο πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Να είσαι Μενουμευρώπης την σήμερον ημέρα, δεν την βγάζεις καθαρή μονάχα πίνοντας αλκοόλ και καταπίνοντας ψυχοφάρμακα.

Μας περιμένει πιθανότατα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 2017.

(Αγαπητέ Ηλία, ο Prime Minister με την δραχμή. Ηλία, η τελειωτική σφαλιάρα έρχεται από τον τουρισμό. Τα πράγματα στον τουρισμό δεν είναι καθόλου όπως τα περιγράφει η κυβέρνηση. Είναι προφανές πως μας δουλεύουν με τις αφίξεις. Η πτώση στα έσοδα είναι μεγάλη και, ήδη, ο μισός χρόνος έχει περάσει. Η πτώση σε πολλά νησιά και θέρετρα είναι 40% σε σχέση με πέρσι. Και οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα, για να γίνει τουλάχιστον πανηγυρικός τουριστικός Αύγουστος και να σωθεί κάπως η κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν -και πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και τους φόρους- από τον τουρισμό. Ηλία, εγώ δεν κοιτάω τι κάνουν οι επιχειρηματίες -σαν τον Μαρινόπουλο- και η κυβέρνηση. Αυτό που κοιτάω είναι τι κάνουμε εμείς. Πριν από έναν χρόνο, ψηφίσαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, νικήσαμε καθαρά, και μετά δεν υπερασπιστήκαμε τη νίκη μας. Η δραχμή έρχεται ολοταχώς αλλά -αντί για ευκαιρία για φυγή προς την ανάπτυξη- έρχεται πια σαν καταδίκη. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Μόνο οι ανόητοι δεν παραδέχονται πια πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ και πως -αφού μπήκε- θα έπρεπε να είχε βγει το 2010. Ηλία, το 2017 θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον αλλά εγώ ζω στο 2016 που μου έχει προσφέρει μεγάλες χαρές και περιμένω να μου δώσει κι άλλες. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου για την μπέμπα. Ηλία, σε αγαπάω.)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα