Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ποιες είναι οι απρόσμενες σπιτικές χρήσεις του ταλκ;


Το ταλκ είναι άοσμο, άγευστο, αδιάλυτο και ελαφρά λιπαρό υλικό σε μορφή πούδρας, που προέρχεται από το μαλακότερο ορυκτό της Γης, τον τάλκη. Για χρόνια το τρώμε ή το βάζουμε επάνω στο σώμα μας – χωρίς να λείπουν οι υποψίες για την αθωότητά του σε σχέση με την υγεία μας. Είναι το μυστικό συστατικό πολλών προϊόντων, όπως για παράδειγμα καλλυντικών (ρουζ, μέικαπ, σκιές, κραγιόν), φαρμακευτικών (είδη με απολυμαντική, στυπτική και δροσιστική δράση, κατά της φαγούρας και των συγκαμάτων και μέσα σε χάπια ως λιπαντικό), καθώς και ειδών διατροφής (τσίχλες, τυριά, καρυκεύματα, αποξηραμένα τρόφιμα, επιτραπέζιο αλάτι, ρύζι, λουκάνικα). Επίσης χρησιμοποιείται στην παραγωγή του ελαιόλαδου. Η κύρια ιδιότητά του είναι ότι απορροφά την υγρασία. Όσοι/ες γνωρίζουν τα πολλά του πρόσωπα, το χρησιμοποιούν σε διάφορες απρόσμενες σπιτικές εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να προσέχεις ώστε να μην το εισπνέεις σε μεγάλη ποσότητα, διότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους πνεύμονες.

Καθαρίζει λεκέδες

Μόλις πέσει λάδι σε ένα ύφασμα, το πρώτο βήμα είναι να ρίξεις άφθονο ταλκ επάνω στον λεκέ για να τον απορροφήσει (το αφήνεις αρκετή ώρα). Μετά πλένεις το ύφασμα με απορρυπαντικό. Το ίδιο ισχύει και για φρέσκους λεκέδες από αίμα: Απλώνεις έναν πολτό από ταλκ αναμεμιγμένο με νερό επάνω στο λεκιασμένο σημείο, το αφήνεις να στεγνώσει και στη συνέχεια βουρτσίζεις.

Διώχνει τα μυρμήγκια

Μπόλικο ταλκ σπαρμένο στη διαδρομή που ακολουθούν τα μυρμήγκια θα τα αναγκάσει να εγκαταλείψουν τον χώρο, αφού δεν μπορούν να βαδίσουν και να ελιχθούν επάνω στη λευκή, ελαιώδη σκόνη.

Ξεμπερδεύει κόμπους

Όταν οι αλυσίδες των κοσμημάτων, τα κορδόνια των παπουτσιών, σκοινιά και σπάγκοι έχουν γίνει ένα κουβάρι που είναι ακατόρθωτο να ξεμπερδευτεί, δοκίμασε να τα πασπαλίσεις με ταλκ. Θα βοηθήσει κάθε επίμονο κόμπο να λυθεί.

Διευκολύνει το φόρεμα των γαντιών

Συχνά υπάρχει δυσκολία στο φόρεμα σφιχτών γαντιών μιας χρήσεως ή λαστιχένιων γαντιών κουζίνας. Λίγο ταλκ μέσα σε κάθε γάντι ή πασπαλισμένο επάνω στα χέρια θα λύσει το πρόβλημα.

Καθαρίζει μουχλιασμένα βιβλία

Αν εντόπισες κάποια βιβλία στη βιβλιοθήκη που μυρίζουν μούχλα, μπορείς να τα φρεσκάρεις ρίχνοντας ταλκ ανάμεσα στις σελίδες τους και αφήνοντάς τα να αεριστούν (και να λιαστούν επίσης, αν είναι εφικτό).
Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φρεσκάρεις και μια παλιά τράπουλα ρίχνοντας ταλκ στα φύλλα της. Το ταλκ θα απορροφήσει τα λιπαρά κατάλοιπα από τις… αλλεπάλληλες στρώσεις των δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα