Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Πώς να μεγαλώσετε μια ανεξάρτητη γυναίκα

Όλα τα κορίτσια είναι μικρές πριγκίπισσες! Μ’ αυτό το σκεπτικό, όμως, αρκετοί γονείς πέφτουν στην «παγίδα» και τα μεγαλώνουν με τέτοιο τρόπο που, από την αγάπη τους, τους τα προσφέρουν όλα έτοιμα και πιθανώς τα… «κακομαθαίνουν». Αυτό που πετυχαίνουν είναι να κρατούν προσκολλημένη πάνω τους την κόρη τους, όσο είναι παιδί, και να την εμποδίζουν να στηριχθεί στον εαυτό της όταν ενηλικιωθεί. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος! Αντίθετα, δείτε πώς θα τη βοηθήσετε να εξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη γυναίκα που θα θαυμάζετε.
Πώς να μεγαλώσετε μια ανεξάρτητη γυναίκα

Αφήστε τη να έχει τη δική της γνώμη!

Προτρέψτε την κόρη σας να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη της, χωρίς να την κρίνετε, έστω και αν πολλές φορές διαφωνείτε. Ρόλος σας είναι να της μάθετε ότι μπορεί να λέει ελεύθερα ό,τι πιστεύει, εφόσον φυσικά δεν προσβάλλει κανέναν και δεν μιλά άσχημα. Ο καλύτερος τρόπος να της το διδάξετε είναι να την ακούτε, να τη σέβεστε και να μην υποτιμάτε την άποψή της, ακόμα και αν σας φαίνεται λάθος ή ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο ασήμαντο για εσας θέμα.  Έτσι, θα μάθει από μικρή να έχει το θάρρος της γνώμης της και να μην «δειλιάζει».

«Μην απολογείσαι για τα συναισθήματά σου!»

Κάποιες φορές θεωρούμε υπερβολικές τις αντιδράσεις της κόρης μας, θεωρώντας ότι είναι πολύ ευαίσθητη και υποτιμώντας το πώς νιώθει. Ακόμα και αν το κάνουμε ασυναίσθητα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να την κάνουμε να «πνίγει» τα συναισθήματά της ή ακόμα και να νιώθει «ένοχη» γι’ αυτά.

Όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να της μάθουμε να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της και να συμφιλιώνεται κάθε φορά με το πώς νιώθει. Όλοι μας έχουμε καλές και κακές στιγμές, το θέμα είναι να τις αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε παρακάτω!

Δώστε της ευθύνες

Για να καμαρώσετε την κόρη σας ως μια ανεξάρτητη γυναίκα σε λίγα χρόνια, θα πρέπει να της δώσετε την ευκαιρία να μάθει σταδιακά να απογαλακτίζεται από εσάς και να στηρίζεται στον εαυτό της. Ξεκινήστε από μικρή ηλικία, αναθέτοντάς της, για παράδειγμα, το συγύρισμα του δωματίου της. Όσο μεγαλώνει, και φυσικά ανάλογα με την ηλικία της, θ’ αρχίσει να συνειδητοποιεί από μόνη της ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα χωρίς τη βοήθειά σας και ότι μπορεί να καταφέρει πολλά μόνη της.

Δείξτε της ότι μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν τα αγόρια!

Κλισέ, όπως «Το ποδόσφαιρο δεν κάνει για κορίτσια. Θα το σταματήσεις!» ή «Η καριέρα δεν είναι για σένα. Εσύ θα γίνεις μητέρα.» είναι απαγορευτικά αν θέλετε η κόρη σας να εξελιχθεί σε μια δυναμική γυναίκα.

Διδάξτε την ότι οι γυναίκες δεν υστερούν σε τίποτα από τους άντρες, ανεξάρτητα με τις αντιλήψεις που ενδεχομένως υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία μας. Ένα δυναμικό κορίτσι μπορεί να κάνει ό,τι και ένα αγόρι και μια ανεξάρτητη γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα!

Αντιμετωπίστε την όπως τ’ αδέλφια της

Μην την αντιμετωπίζετε ούτε πιο ευνοϊκά ούτε υποτιμητικά σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέλφια της. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργη συμβουλή, αλλά  έτσι θα καταλάβει πως όλοι είναι ίσοι μεταξύ τους και θα δει ότι, όπως τη σέβεστε εσείς θα πρέπει κι εκείνη με τη σειρά της να σέβεται την οικογένεια και τ’ άτομα που συναναστρέφεται.

Ένας λόγος παραπάνω, αν έχει αδελφό. Τότε, φροντίστε να της δείχνετε καθημερινά ότι στα μάτια σας είναι απολύτως ίσοι, όπως και η αγάπη που έχετε και για τους δύο.

Μην της «χρυσώνετε το χάπι»

Όλοι είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα των παιδιών μας, αλλά κάποιες φορές το παρακάνουμε, θεωρώντας ότι ακόμα και για το παραμικρό τους επίτευγμα αξίζουν τη μεγαλύτερη επιβράβευση! Είναι πολύ σημαντικό να της λέτε «μπράβο» και να την επαινείτε για την προσπάθειά της αλλά πάντα με μέτρο.

Μη φοβάστε, επίσης, να της επισημαίνετε κάθε φορά τα λάθη της και να της δείχνετε πώς να τα διορθώσει. Δώστε της την ευκαιρία να μάθει απ’ αυτά, χωρίς να φοβάστε ότι θα την πληγώσετε.

Οι ανεξάρτητες γυναίκες μεγαλώνουν ανεξάρτητες κόρες

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, αν εσείς η ίδια δεν αποτελείτε το σωστό παράδειγμα για την κόρη σας! Βλέποντάς σας να στηρίζεστε στον εαυτό σας και να προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, η κόρη σας παίρνει το καλύτερο μάθημα που μπορείτε να της δώσετε για το μέλλον, εκτός φυσικά απ’ την αγάπη σας…

Αναδημοσίευση από mama365
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα