Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ – Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ


«Μέσα από τη καρδιά σας να φωνάζετε συνεχώς για τον Θεό. Όταν θα έχετε πείσει τον Κύριο για την επιθυμία σας γι’ Αυτόν, τότε θα στείλει κάποιον –τον γκουρού σας– για να σας διδάξει πώς να Τον γνωρίσετε. Μόνο αυτός που γνωρίζει τον Θεό μπορεί να δείξει στους άλλους πώς να Τον γνωρίσουν. Όταν βρήκα έναν τέτοιο άνθρωπο, τον γκουρού μου Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρτζι, αντιλήφθηκα ότι ο Θεός δεν διδάσκει μέσα από μυστήρια, αλλά μέσω φωτισμένων ψυχών. Ο Θεός είναι αόρατος, αλλά γίνεται ορατός μέσα από τη νοημοσύνη και την πνευματική αντίληψη κάποιου που βρίσκεται σε συνεχή κοινωνία μαζί Του. Μπορεί να υπάρξουν πολλοί δάσκαλοι στη ζωή κάποιου, αλλά υπάρχει μόνο ένας γκουρού. Μόνο αυτός που έχει συνειδητοποιήσει τον Θεό και που έχει πάρει εντολή από τον Θεό να λυτρώσει ψυχές είναι γκουρού. Δεν μπορεί κάποιος να είναι γκουρού απλώς νομίζοντας ότι είναι. Ένας απλός δάσκαλος δεν αρκεί. Υπάρχει αποκλειστικά ένας μόνο γκουρού για τον πιστό».
«Ο Θεός μιλά στον κόσμο μόνο μέσω των φωτισμένων πιστών Του. Επομένως, η πιο σοφή πράξη είναι να συντονιστείτε με τη θέληση του γκουρού που στάλθηκε σε σας από τον Θεό σε ανταπόκριση της επιθυμίας της ψυχής σας. Δεν είναι ένας που αυτο-ανακηρύχθηκε γκουρού. Είναι ένας γκουρού που του ζητήθηκε από τον Θεό να φέρει άλλους πίσω σ’ Αυτόν. Όταν υπάρχει μικρή πνευματική επιθυμία, ο Κύριος στέλνει βιβλία και δασκάλους για να σας εμπνεύσουν περαιτέρω. Κι όταν η επιθυμία σας είναι ισχυρότερη, στέλνει έναν πραγματικό γκουρού».

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ «Ο πνευματικός νόμος ορίζει: Η απελευθέρωση του ανθρώπου (από τις ενσαρκώσεις, υλικές, αστρικές και αιτιατές, η πλήρης ένωση με τον Θεό, η επιστροφή σ’ Αυτόν) που είναι ο στόχος του διαλογισμού γιόγκα επιτυγχάνεται κατά 25% από την προσπάθεια του ανθρώπου, κατά 25% από τις ευλογίες του γκουρού (καθορισμένου από τον Θεό για κάθε άνθρωπο), και κατά 50% από τη χάρη του Θεού. Γι’ αυτό ο γκουρού είναι απαραίτητος». – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
«Μόνο οι μεγάλοι γκουρού μπορούν να σηκώσουν το κάρμα των μαθητών. Ο Σρι Γιουκτέσβαρ δεν θα υπέφερε αν δεν είχε πάρει συγκατάθεση από το Πνεύμα μέσα του να βοηθήσει τους μαθητές του μ’ αυτόν τον παράξενο τρόπο. Λίγοι άγιοι υπήρξαν ποτέ στην ιστορία με πιο εκλεπτυσμένη και ευαίσθητη σοφία όσον αφορά την εκτέλεση των θεϊκών εντολών απ’ αυτήν του συντονισμένου με τον Θεό Δασκάλου μου».
 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, Αυτοβιογραφία


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα