Αν ακόμα κρατάς τη μύτη σου όταν τρως μπρόκολο, τότε κάτι πρέπει να αλλάξεις.
Ολοι έχουμε τις προτιμήσεις μας στις γεύσεις, αλλά καλό είναι να μην είναι περιοριστικές, γιατί η ποικιλία στο φαγητό θα σου δώσει και ποικιλία στα θρεπτικά συστατικά.
Αρα ο ουρανίσκος σου χρειάζεται επειγόντως σχέδιο δράσης.
Φτιάξε μια λίστα με τα φαγητά που σου αρέσουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αίσθησης που σου προκαλούν, σε συμβουλεύει η Nancy Zucker, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Duke.
Φρόντισε να είσαι αντικειμενικός και περιγραφικός.
Για παράδειγμα, αν σου αρέσουν οι τηγανητές πατάτες, σημείωσε ότι είναι αλμυρές εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό.
Στη συνέχεια, φτιάξε μια άλλη λίστα με φαγητά που δεν τρως, αλλά έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Σε αυτήν τη λίστα, για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις τις ψητές πατάτες.
Τελικά, δεσμεύσου να δοκιμάζεις κάτι από τη δεύτερη λίστα κάθε μέρα.
Μπορείς να τρως τουλάχιστον τρεις μπουκιές και να περιγράφεις τη γεύση δυνατά, επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (για παράδειγμα, την υφή, την εμφάνιση, τη μυρωδιά) που σου αρέσουν, δεν σου αρέσουν ή σε αφήνουν αδιάφορο.
Ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις εμπειρία από τις τροφές κι όχι να κρίνεις στα πεταχτά αν σου αρέσουν ή όχι.
«Είναι μια αργή διαδικασία, αλλά αν δεσμευτείς ότι θα δοκιμάζεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα, η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς» λέει η Zucker.
Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει κάποιο πιάτο, δοκίμασέ το ξανά σε μερικές εβδομάδες.
Οι γευστικοί σου κάλυκες μπορεί να θέλουν πολλές προσπάθειες για να το συμπαθήσουν.
Αναδημοσίευση από menshealth
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.