Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

«Να σκέφτεσαι θετικά» και άλλες συμβουλές χωρίς ουσία

Γράφει η Μαρία Πατσιλίβα
advice

 Υπάρχουν συμβουλές-κλισέ που χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινή μας επικοινωνία με τους άλλους οι οποίες, όχι μόνο δεν έχουν κανένα συναισθηματικό αντίκρυσμα, όχι μόνο δεν προσφέρουν καμία βοήθεια, αλλά μπορούν ακόμη και να φορτίσουν τον δέκτη.
Σας παραθέτω μερικές από τις πιο γνωστές:
  1. Να έχεις θετική σκέψη.  Σε μια εποχή που ο «νόμος της έλξης» αποτελεί τη νέα πίστη και η φράση «το σύμπαν συνωμοτεί» το νέο ευαγγέλιο, η προτροπή να σκέφτεσαι θετικά έχει καταντήσει δημοφιλέστερη και από το «χάρηκα που σε γνώρισα». Μόνη της αυτή η συμβουλή δεν σε κατευθύνει στην ευτυχία και το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι ενοχές γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει μαύρες σκέψεις και να μιζεριάζει. Και επομένως ευθύνεσαι που δεν έγινες ακόμα πλούσιος και επιτυχημένος.
  2. Να είσαι ο εαυτός σου. Όχι, σήμερα λέω να γίνω η Σκάρλετ Γιόχανσον, τα μισόκλειστα μάτια με κάνουν να φαίνομαι πιο σέξι και το Όσκαρ ταιριάζει περισσότερο στη βιβλιοθήκη μου.
  3. Μη στενοχωριέσαι. Παίρνεις τηλέφωνο την κολλητή σου να της πεις τον πόνο σου που τσακώθηκες με τον καλό σου και αντί να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, για να ανακουφιστείς κι εσύ, πετάει ένα «μη στενοχωριέσαι» και σου κόβει τη γκρίνια στη μέση. Λες και τα συναισθήματα έχουν διακόπτη. Ένα «έχεις δίκιο» αρκεί.
  4. Μην το σκέφτεσαι. Παίρνεις αυτή τη φορά την ξαδέλφη σου να της πεις για τη συνάδελφο που σου έσπασε τα νεύρα -κι εσύ με τη σειρά σου θες να της σπάσεις το κεφάλι – κι αυτή σου λέει το θεϊκό «μην το σκέφτεσαι»! Σε ελεύθερη μετάφραση, «βαριέμαι να σε ακούω, προτιμώ να ξαναδώ σε επανάληψη το Μπρούσκο».
  5. Μην κλαις. Εσύ έψαχνες έναν ώμο να ακουμπήσεις και να αδειάσεις όλη σου την ψυχική οδύνη με έναν χείμαρρο από δάκρυα (ήθελες λίγο δράμα), αλλά ο άλλος δεν συγκινείται. Πάνε χρόνια από τότε που έτρεχες κλαίγοντας με τσουλούφια μπροστά στα μάτια και μύξες και σε θεωρούσαν χαριτωμένη.
  6. Να προσέχεις. Τον αόρατο κίνδυνο. Κατάλοιπο από την εποχή του μπαμπούλα. Ακόμα δεν ξέρεις από πού θα σου πεταχτεί μπροστά σου να σε φάει.
  7. Να χαμογελάς. Έσπασες το πόδι σου; Χαμογέλα, μπορεί να σου πηγαίνει ο νάρθηκας με το καινούριο σου συνολάκι. Σε απέλυσαν από τη δουλειά; Χαμογέλα, τα χαρτομάντηλα στα φανάρια δεν είναι και τόσο κακή απασχόληση, θα κάνεις και γνωριμίες.
  8. Πέρνα καλά. Ό,τι πεις, παραιτούμαι από τη δουλειά, πουλάω όλα μου τα υπάρχοντα και πάω ταξίδι στη Βραζιλία. Τα λέμεεεεεεεε!!!
Αναδημοσίευση από lifonomy

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα