Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΤΣΙΓΑΡΟ VS ΝΑΡΓΙΛΕΣ


Τελικά ισχύουν οι φήμες που λένε ότι ο ναργιλές είναι λιγότερο επιβλαβής από το κανονικό τσιγάρο;
Μην αφήνεις την αθώα φήμη του ναργιλέ να σε μπερδεύει: το να καπνίζεις ναργιλέ είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να καπνίζεις τσιγάρα του εμπορίου. 
Φυσικά, φαίνεται σαν ένας σωλήνας με νερό, ο καπνός του είναι αρωματικός και βοηθάει πολύ στην κοινωνικοποίησή σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι είναι ασφαλής, εξηγεί η Mary Martinasek, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Τάμπα.
Ερευνες έχουν δείξει ότι με το κάπνισμα ενός ναργιλέ με παρέα (εκτιμώμενος χρόνος 45 λεπτά) μπορείς να εισπνεύσεις 10 φορές περισσότερο μονοξείδιο του άνθρακα, 40 φορές περισσότερη πίσσα και 30 φορές περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τα συνηθισμένα τσιγάρα. 

Επίσης, όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο μαγαζί για δύο ώρες, μπορεί να νιώσεις ναυτία, πονοκεφάλους και ζαλάδα, ασχέτως αν καπνίζεις ο ίδιος. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του μονοξειδίου του άνθρακα, που προέρχεται από το κάρβουνο. 
Αν ακόμη δεν θες να αφήσεις το νέο χόμπι σου κατά μέρος, διάβασε κι αυτό: μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nicotine & Tobacco Research έδειξε ότι ακόμα και το περιστασιακό κάπνισμα ναργιλέ μπορεί να βλάψει την ανανέωση των κυττάρων των πνευμόνων σου, αυξάνοντας την πιθανότητα να προσβληθείς από μελλοντικές παθήσεις σε αυτούς. 

Επίσης, το να μοιράζεσαι με κάποιον το στόμιο του ναργιλέ μπορεί να αυξήσει το ρίσκο ενός εποχιακού κρυώματος αλλά και πιο σοβαρών ασθενειών, προειδοποιεί η Martinasek.
Αναδημοσίευση από menshealth
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα