Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Προδομένη πατρίδα



 
 Καμιά πατρίδα δεν φταίει για όσα συμβαίνουν, κανένα χώμα δεν μας πλήγωσε. Οι επιλογές μας μας ξεφτίλισαν και μέσα στον σύγχρονο κόσμο γεμίσαμε άγχος γκρίνια και αγανάκτηση. Όταν τα αυτιά ακόμα τα χαϊδεύουν παραμύθια τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.

Πιστέψαμε σε ανθρώπους ανάξιους για τις θέσεις που ο λαός τους έδωσε και πολύ εύκολα μπορεί να τους τις πάρει πίσω. Αυτοί που τώρα μας αντιπροσωπεύουν κάνουν την συνεχεία απο αυτούς που κάποτε είχαν την θέση τους. Πούλησαν την κληρονομιά αυτού του λάου και προσπαθούν με νυχιά και δόντια να ξεσκίσουν τώρα και την σάρκα αυτού του τόπου. Και όλα αυτά τα τραβάει ο λαός που τόσο καιρό έτρωγε κουτόχορτο, κρίμα που υποδουλώθηκαν εύκολα όσοι μας είχαν εμψυχώσει για αυτό το καλύτερο αύριο

Κρίμα που πια δεν έμειναν και πολλά να κάνουμε, πουλήθηκαν για να εξευτελιστούν και επιλογές για κάτι άλλο πια δεν υπάρχουν. Η ιστορία πάει πάλι από την αρχή μόνο που τώρα πια λίγοι έχουν το θάρρος να πολεμήσουν. Ένας τόπος που δίδαξε πολιτισμό παντού, ένας τόπος που γέννησε όλη την γνώση, είναι τώρα πια ντροπή. Η φυγή η μονή λύση και τα όνειρα μας χωρίς βάσεις όσο και να πολεμήσεις σου στερούν όσα θέλεις, απογοήτευση και θλίψη.



Και ψάχνουμε καλύτερες μέρες εκεί που το χώμα είναι ξένο και σε λένε δειλό γιατί έφυγες και δεν πάλεψες, κάποιοι άλλοι σ’ ενθαρρύνουν για την επιλογή σου και εσύ νιώθεις προδομένος και χαμένος. Κι όσο μακριά και να είσαι λησμονείς.


Αυτή η ιστορία όταν γραφτεί θα φέρει μόνο το συναίσθημα της ντροπής. Μια χώρα που μόνο υπερηφάνεια κουβαλούσε τώρα πια υποδουλωμένη όπως ήθελαν πάντα να είναι και σχεδόν το κατάφεραν. Και τώρα ακόμα και έτσι άνοιξε την αγκαλιά της σε ανθρώπους δίχως αύριο, δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό, ξέρω πως λέγεται όμως και ανθρωπιά.


Μην βιάζεσαι να κρίνεις περίμενε έτσι και αλλιώς σε ότι έχει συμβεί είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, άλλοι τα λέγαμε και άλλοι δεν είχαμε ιδέα ίσως γιατί πιστέψαμε στα όμορφα ψέματα.

Και τώρα ένα μέλλον αβέβαιο και η ίδια ιστορία σχεδόν επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές. Μόνο που αυτά τα χώματα δεν αντέχουν την ντροπή και θα σας καταπιούν προδότες. Μόνο που αυτός ο τόπος υψώνει όσους τον πονούν πραγματικά και όχι όσους τον πουλάνε για το τίποτα.


enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα