Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 164 τραυματίες σε 4 μήνες στη Ρόδο (!)

ΕΚΑΒ

827 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα προκλήθηκαν στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εργασιακού Σωματείου του ΕΚΑΒ Ρόδου.

 “Καυτοί” μήνες οι καλοκαιρινοί που εκδηλώθηκαν από 88 έως και 97 τροχαία, ενώ τα περισσότερα ατυχήματα φέρονται να εκδηλώθηκαν εντός πόλεως Ρόδου.

 Σε αυτό, θα πρέπει να επισημανθεί πως, από την πόλη της Ρόδου μέχρι το Λαδικό και την Κρεμαστή, το σύνολο των περιστατικών εξυπηρετείται με μόλις δύο (2) ασθενοφόρα.  

Αυτά τα δύο (2) ασθενοφόρα, εξυπηρετούν και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”, δηλαδή εξιτήρια, επανεξετάσεις ασθενών, αιμοκαθάρσεις κτλ. 

Πολλά εκ των ατυχημάτων, καταγράφονται με γουρούνες που οδηγούν τουρίστες. 

Σε ότι αφορά στο 2016, μόνο εντός τεσσάρων (4) μηνών, έχουν προκληθεί 164 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, με τα περισσότερα πάλι να εκδηλώνονται εντός πόλεως Ρόδου.  


Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, εάν και υπό αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και οχημάτων. 

Η αντιμετώπιση ενός τροχαίου ατυχήματος, χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς από τους διασώστες, οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργούν με ηρεμία και νηφαλιότητα, χωρίς πίεση, εάν αυτό φυσικά είναι εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες εργασίας τους. 

Σε κάθε περίπτωση ήδη, καταγράφεται αύξηση των τροχαίων που προκλήθηκαν στη Ρόδο τους πρώτους μήνες του 2016 σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2015.  

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Ρόδου, αγωνίζονται καθημερινά για τη διάσωση των ασθενών – τραυματίων, εάν και ποτέ δεν ανταμείβονται, ούτε τυπικά (!) 

Για παράδειγμα, εάν και ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο ναυάγιο που είχε προκληθεί στη θαλάσσια περιοχή στο Ζέφυρος, όχι απλά δεν κλήθηκαν στη βράβευση, αλλά ούτε καν τους ανέφεραν. 

Εδώ δε, και δύο (2) έτη, εάν και έχει τελειώσει η κατασκευή του κτιρίου τους, που βρίσκεται δίπλα από τον ξενώνα των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ακόμη δεν έχουν μετεγκατασταθεί, διότι – κατά τα όσα υποστηρίζουν προς αυτούς οι αρμόδιοι – δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για να εγκατασταθεί υπόγεια καλώδιο από το νοσοκομείο στο νέο κτίριο (!) 

Δείτε τους σχετικούς πίνακες, στους οποίους παρουσιάζονται στοιχεία τραυματιών ανά μήνα και έτος: 

Τα στοιχεία των τραυματιών σε τροχαία τους μήνες του έτους 2015

Τα στοιχεία των τραυματιών σε τροχαία τους μήνες του έτους 2015 

Τα σημεία - δρόμοι, που εκδηλώθηκαν τα περισσότερα τροχαία το έτος 2015

Τα σημεία – δρόμοι, που εκδηλώθηκαν τα περισσότερα τροχαία το έτος 2015 

Οι τραυματίες ατυχημάτων για τους 4 μήνες του 2016

Οι τραυματίες ατυχημάτων για τους 4 μήνες του 2016 

Τα σημεία - δρόμοι, που προκλήθηκαν τα τροχαία τους πρώτους μήνες του 2016
Τα σημεία – δρόμοι, που προκλήθηκαν τα τροχαία τους πρώτους μήνες του 2016

BLACK MONDAY


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα