Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

10 απίστευτες ωφέλειες του μηλόξυδου για την υγεία

10 απίστευτες ωφέλειες του μηλόξυδου για την υγεία

Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, τόσο στη μαγειρική όσο και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες η χρήση του μηλόξυδου έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλής, επειδή έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι μπορεί να εξασφαλίσει πολλές ωφέλειες στον οργανισμό. Το προϊόν αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα και πηκτίνη, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών, που συνθέτουν ένα θαυμάσιο σύμμαχο υπέρ της υγείας και της ευημερίας. Αν δεν έχετε ήδη αρκετούς λόγους γα να συμπεριλάβετε το μηλόξυδο στη διατροφή σας, θα σας παρουσιάσουμε δέκα ακόμα λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο προϊόν είναι τόσο απίστευτα καλό για την υγεία σας.

Το μηλόξυδο συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης
miloksido
Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πέψη σας; Ένας απλός συνδυασμός νερού και μηλόξυδου μπορεί να είναι η λύση για τα πεπτικά προβλήματα. Για να φτιάξετε το μείγμα, πρέπει απλώς να διαλύετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και να το πίνετε μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση του πεπτικού σας συστήματος και θα σας βοηθήσει να χωνέψετε καλύτερα την τροφή.
Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ωμό και μη παστεριωμένο μηλόξυδο, επειδή το φιλτραρισμένο δεν διαθέτει μερικά σημαντικά ένζυμα. Το μη παστεριωμένο ξύδι είναι πλούσιο σε οξικό οξύ, αμινοξέα, μαλικό οξύ, πρωτεΐνες και ένζυμα.

Συνεισφέρει στην καταπολέμηση των γαστρικών οξέων
Το μηλόξυδο είναι ένα προϊόν που αλκαλοποιεί και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων του pH προκειμένου να εξασφαλιστεί ανακούφιση από την καούρα. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια καούρα ή έλκος, ίσως να είναι υπερβολικά σκληρό λόγω της μεγάλης του οξύτητας.
Για το λόγο αυτή συνιστάται να χρησιμοποιείται διαλυμένο. Το βιολογικό μηλόξυδο συμβάλλει στη μείωση των γαστρικών οξέων και λειτουργεί ως ήπιο υπακτικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα.

Θα εξαλείψει τα εντερικά βακτήρια και θα βοηθήσει στην αποφυγή της καντιντίασης
vaktiria
Το μαλικό οξύ και το οξικό οξύ, που είναι και τα δύο παρόντα στο μηλόξυδο, μπορούν να είναι πολύ υγιεινά για την εντερική χλωρίδα. Το συγκεκριμένο προϊόν λειτουργεί ως αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό, ικανό να εξαλείφει τα εντερικά βακτήρια. Έτσι αποφεύγονται μολύνσεις όπως η καντιντίαση, που συχνά προσβάλλει το έντερο.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το μηλόξυδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ειδών λοιμώξεων και ασθενειών, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μαλικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ως μια άμυνα ενάντια σε ιούς και βακτήρια.
Συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα
Το οξικό οξύ είναι μία από τις ενεργές χημικές ενώσεις στο μηλόξυδο και είναι επίσης υπεύθυνο για την ισχυρή δράση του μηλόξυδου στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Για το λόγο αυτό, το μηλόξυδο βοηθάει πολύ στην πέψη των απλών υδατανθράκων στον οργανισμό, μειώνοντας ταυτόχρονα το σάκχαρο που βρίσκεται στο αίμα. Επίσης, σε πρόσφατες μελέτες διαπιστώθηκε ότι το προϊόν αυτό μπορεί να έχει αντιγλυκαιμική δράση, κάτι που μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση των φυσικών εκκρίσεων ινσουλίνης που χρειάζεται το σώμα.
Μειώνει την αρτηριακή πίεση
ypertasi
Σε αρκετές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση βιολογικού μηλόξυδου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η ωφέλεια αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι το μηλόξυδο συμβάλλει στην αύξηση του νιτρικού οξειδίου, που με τη σειρά του συνεισφέρει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.
Βοηθάει στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του οργανισμού
Το μηλόξυδο περιέχει ένζυμα, μέταλλα και βιταμίνες που συνεισφέρουν στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του οργανισμού με φυσικό τρόπο. Για να εξασφαλίσετε αυτή την ωφέλεια, απλώς διαλύετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε πριν από κάθε γεύμα.
Μπορεί να συμβάλλει στο αδυνάτισμα
vitamini-D-adynatisma
Αυτό το φυσικό συστατικό μπορεί να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους συμμάχους στο αδυνάτισμα, αφού λειτουργεί ως συμπλήρωμα για την ευκολότερη καύση του λίπους. Το οξικό οξύ που είναι παρόν στο μηλόξυδο βοηθάει στη μείωση των επιπλέον κιλών, επειδή συνεισφέρει στον ηπατικό καθαρισμό και καταπολεμά τη συσσώρευση λιπιδίων και σωματικού λίπους. Επιπλέον εξασφαλίζει μια αίσθηση χόρτασης (κορεσμού), έτσι αποφεύγεται η υπερφαγία.
Συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής
Το μηλόξυδο λειτουργεί ως φυσικό στοματικό διάλυμα για την καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής και τη θανάτωση των βακτηρίων που παράγονται στο στόμα. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να εξαλείψουν και να εξουδετερώσουν τη δυσάρεστη αναπνοή.
Είναι καλό για το δέρμα
ygies-derma-640x426-500x333
Το μηλόξυδο βοηθάει στον έλεγχο του pH του δέρματος, είναι επομένως ωφέλιμο για την καταπολέμηση δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα