Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας

Με τον ερχομό της άνοιξης μπαίνει στο μυαλό μας η ιδέα της δίαιτας και αποτοξίνωσης. Από τη μία η νηστεία της Σαρακοστής «αναγκάζει» τους πιστούς σε ένα πιο ανάλαφρο τρόπο διατροφής, από την άλλη η σκέψη της παραλίας πιέζει τους υπόλοιπους να σκεφτούν πώς να ελαφρύνουν το σώμα τους.
Ανεξάρτητα από το αν πρέπει να χάσετε κιλά που θέλει πιο συστηματική προσπάθεια, η αποτοξίνωση του σώματος είναι απαραίτητη για όλους τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Καθαρίζουμε τον οργανισμό μας εσωτερικά από τις τοξίνες και προσφέρουμε ευεξία και υγεία στο σώμα. Αν θέλετε λοιπόν να αποτοξινώσετε το σώμα σας και δεν ξέρετε πως, ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.
Από πού να ξεκινήσετε;
Καταρχάς, θα ήταν καλό να «ελαφρύνετε» το φορτίο του σώματος σε τοξίνες. Περιορίστε το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη, που λειτουργούν σαν τοξίνες και που εμποδίζουν το σώμα να ανακτήσει δυνάμεις.
Επίσης, ελαχιστοποιήστε τα καθαριστικά σπιτιού που έχουν χημική βάση και αντικαταστήστε τα με φυσικά προϊόντα που να κάνουν την ίδια δουλειά. Άλλο αντίβαρο στην καλή υγεία είναι το στρες, που ενεργοποιεί τη διαδικασία ώστε το σώμα σας να εκκρίνει ορμόνες στρες. Μολονότι αυτές οι ορμόνες βοηθούν τη λεγόμενη «ορμόνη αδρεναλίνης» που χρειάζεστε για να κερδίσετε έναν αγώνα ή να προλάβετε μια προθεσμία στη δουλειά, σε μεγάλο βαθμό δημιουργούν τοξίνες και μειώνουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα που εκκρίνει το συκώτι. Γι’ αυτό θα ήταν καλή ιδέα να «αποτοξινώνετε» τη ζωή σας από το περιττό άγχος ταυτόχρονα με την αποτοξίνωση του σώματος σας από τις τοξίνες.
Βότανα που βοηθούν
Ανάμεσα στα φυτά που διακρίνονται για την αποτοξινωτική δράση τους, είναι η κολλιτσίδα, το ταραξάκο, η αγκινάρα, το λάπαθο κ.α. πρόκειται για προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά με τη μορφή ξηρών αποσταγμάτων, βαμμάτων και φίλτρων για αφεψήματα. Τα ίδια φυτά εμπεριέχονται συχνά σε πολλάσυμπληρώματα διατροφής με αποτοξινωτική δράση. Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι αν και πρόκειται για θεραπευτικά φυτά, δεδομένης της ικανότητας τους να επηρεάζουν τις ντελικάτες ισορροπίες του οργανισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και κατόπιν συμβουλής γιατρού.

Κολλιτσίδα
Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο οφείλει τις αποτοξινωτικές του δράσεις στο γεγονός ότι προκαλεί έντονη εφίδρωση, μέσω της οποίας αποβάλλονται και οι τοξίνες. Η κολλιτσίδα, τα φύλλα της οποίας καταναλώνονται και βρασμένα σε σαλάτες, είναι ένα βότανο που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα. Επίσης, επουλώνει πληγές, δρα κατά των ρευματικών παθήσεων και κατευνάζει τις νευρικές διαταραχές.
Γαϊδουράγκαθο
Το βότανο με την ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος, αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων. Πρέπει να αποτελεί μια μικρή επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Λάπαθο
Είναι στυπτικό, διουρητικό και καθαρτικό. Οξυγονώνει τους ιστούς και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ταραξάκο
Φημισμένο εδώ και αιώνες για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, γνωστό και ως «δόντι του λέοντος», αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, το ταραξάκο διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος, ενώ παράλληλα διευκολύνει την εντερική μετάβαση και αυξάνει τη διούρηση.
Αγκινάρα
Για να ευνοήσετε τη λειτουργία του ήπατος, ποντάρετε στην αγκινάρα και την αγριοαγκινάρα. Πιο συγκεκριμένα, το απόσταγμα της αγκινάρας (cynara scolymus) ασκεί μια προστατευτική δράση πάνω στο συκώτι. Τα ενεργά συστατικά της είναι πλέον σε θέση να ελέγχουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης στο αίμα.
Μέντα, φινόκιο και γλυκάνισο
Για να ανακουφίσετε το κοιλιακό πρήξιμο και να διεγείρετε τη διαδικασία της πέψης, μπορείτε να καταφύγετε σε αφεψήματα από φύλλα μέντας και σπόρους φινόκιου και γλυκάνισου.
Αλόη
Το τζελ της αλόης βέρα είναι πλούσιο σε νερό και άλλες ουσίες με καθαρτικές ιδιότητες που είναι σε θέση να ευνοούν τη φυσική αποβολή των τοξινών που συγκεντρώνονται στο έντερο. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη μια υγιούς εντερικής βακτηριακής χλωρίδας.
Πράσινο τσάι
Αν επιθυμείτε να χάσετε μερικά κιλά, μια καλή λύση για μεγαλύτερες καύσεις αποτελεί το πράσινο τσάι, το οποίο χάρη στις διουρητικές του ιδιότητες καταπολεμάει την υπερβολική κατακράτηση υγρών. Επίσης, καθότι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, περιορίζει την παραγωγή ελεύθερων ριζών, μορίων που φθείρουν τα κύτταρα του οργανισμού και προκαλούν πρόωρη γήρανση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα