Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΠΟΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ


Γενικά είναι γνωστό ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά, αφού δεν περιέχουν φυτοφάρμακα. Το Men’s Health συμβουλεύτηκε τους ειδικούς για να μάθει ποια αξίζουν και ποια όχι.
Γενικά είναι γνωστό ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά, αφού δεν περιέχουν φυτοφάρμακα. Ωστόσο μερικά τρόφιμα από τη φύση τους δεν απορροφούν τόσα φυτοφάρμακα, οπότε η διαφορά είναι πολύ μικρή, τουλάχιστον από άποψη ασφάλειας. Από την άλλη, από οικονομική άποψη δηλαδή, η διαφορά είναι μεγάλη. Μάθε πού αξίζει να χαλάσεις τα χρήματά σου και πού όχι. Το Men’s Health συμβουλεύτηκε τους ειδικούς για να μάθει ποια αξίζουν και ποια όχι.
ΦρούταΤα φρούτα με λεπτή φλούδα είναι προβληματικά. Τα ακόλουθα φρούτα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα κι εύκολα στο να εισχωρήσει το φυτοφάρμακο, σύμφωνα με έρευνα του Environmental Working Group, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά το περιβάλλον. Επιπλέον αυτά τα φρούτα έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων.
Προτίμησε τα εξής βιολογικά φρούτα: μήλα, αχλάδια, σταφύλια, ροδάκινα, φράουλες και κεράσια.
Από την άλλη, τα φρούτα που έχουν χοντρή φλούδα προστατεύονται αρκετά από τα φυτοφάρμακα. Απλώς ξέπλυνέ τα καλά πριν τα φας.
Προτίμησε τα εξής συμβατικά φρούτα: μπανάνα, ανανά, μάνγκο, ακτινίδια.

ΛαχανικάΟταν καλλιεργούνται συμβατικά κάποια λαχανικά απορροφούν περισσότερες χημικές ουσίες από τα υπόλοιπα. 
Προτίμησε τα εξής βιολογικά λαχανικά: πατάτες, καλαμπόκι, σέλερι και πιπεριές.
Από την άλλη, στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα λαχανικά έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν ίχνη φυτοφαρμάκων.
Προτίμησε τα εξής συμβατικά λαχανικά: κουνουπίδι, μπρόκολο, αβοκάντο, σπαράγγια.
ΓαλακτοκομικάΤα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν μέχρι και την πενταπλάσια ποσότητα συζευγμένου λινολεϊκού οξέος, ουσία που φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Γενικώς δεν υπάρχουν πολλά βιολογικά κτήματα κι έτσι αυτά τα προϊόντα είναι υψηλής παστερίωσης για να παραμένουν φρέσκα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, που σημαίνει ότι κρατάνε περισσότερο και στο ψυγείο σου. 
Προτίμησε τα εξής βιολογικά γαλακτοκομικά: γάλα, γιαούρτι, τυρί.
ΚρασίΔεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την ασφάλεια του βιολογικού κρασιού σε σχέση με το συμβατικό. Ωστόσο μερικοί κριτικοί αναφέρουν ότι τα βιολογικά κρασιά έχουν καλύτερη γεύση.
Προτίμησε, προς το παρόν, το συμβατικό κρασί.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα