Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ντομπρόβσκις

Αλλος ενας ΄κακος΄ξενος:
Η Ελλάδα θα έβγαινε από το Μνημόνιο πιο γρήγορα από την Κύπρο, η οποία φέτος βγήκε από το τριετές Μνημόνιο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή που παραχώρησε στο capital.gr και το ΚΥΠΕ. «Το 2014 η Ελλάδα ήταν κοντά στο να βγει από το μνημόνιο αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ντομπρόβσκις υπογράμμισε επίσης ότι η επιλογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ φόρων ή περιστολής δαπανών είναι επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση φόρων είναι μεγαλύτερη ύφεση. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αξιολόγηση να ακολουθήσει το παράδειγμα προηγούμενων εμπειριών για σταδιακή ολοκλήρωση αλλά και «σαλαμοποίηση» της εκταμίευσης των δόσεων. Αν και αναγνώρισε ότι γίνεται «δουλειά» στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, ωστόσο επιμένει ότι είναι ακόμα ανοικτά ζητήματα.
Πιο αναλυτικά, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επεσήμανε: «Σε σχέση με την Ελλάδα όντως είναι η μόνη χώρα που μένει σε πρόγραμμα στην ΕΕ. Ξέρουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της.Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο. Συζητούσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ένα διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα, με το οποίο η Ελλάδα θα γύρναγε στις αγορές. Ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού και αυτό αποδεικνύει το ότι η οικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%. Βλέπουμε ότι αυτή η οικονομική αστάθεια έπληξε σφόδρα την ελληνική οικονομία».
O Bάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε επίσης ότι «η αύξηση φόρων, αντί περικοπής δαπανών, βαθαίνει την ύφεση. Αυτή είναι η συμβουλή μας προς την ελληνική κυβέρνηση. Μην κοιτάτε μόνο στον τομέα των εσόδων, κοιτάξτε και προς τον τομέα των δαπανών». Υπογράμμισε δε ότι «η επιλογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ φόρων ή περιστολής δαπανών είναι επιλογή και ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, σημείωσε πως «αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η Κομισιόν δε βάζει καμία καθοριστική ημερομηνία, κανένα χρονικό όριο στην αξιολόγηση. Το μόνο όριο είναι η πλήρης εφαρμογή των όρων του μνημονίου».
Σχετικά με το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «υπάρχει μια ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί και εκεί χρειαζόμαστε την ίδια προσέγγιση με το ΔΝΤ. Σε ότι αφορά τα μέτρα από έσοδα και δαπάνες. Όμως στο τέλος της μέρας οι ελληνικές αρχές θα πάρουν την απόφαση του τι θέλουν να κάνουν, τι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να πάρουν και όπως και οι άλλες χώρες και αυτοί να διαλέξουν το είδος των μέτρων. Εμείς μπορούμε να τους καθοδηγήσουμε αλλά οι αποφάσεις είναι δουλειά της κυβέρνησης».

Bαλντις, εσυ εχεις ΖΗΣΕΙ 40 χρονια πρωτο χερι τι θα πει αριστερα μεχρι που το οικοδομημα αφου ΦΑΛΗΡΙΣΕ, κατερρευσε το 1989. Εχεις ζησει τη μαρξιστική θεωρία και τη λενινιστική εκδοχή της, οπου τα κράτη του ανατολικού μπλοκ ευρίσκονταν σε μία «μεταβατική» φάση προς την αταξική και ακρατική κομμουνιστική κοινωνία. Εχεις ζησει το  Συμβούλιο Οικονομικής Αλληλοβοήθειας (ΚΟΜΕΚΟΝ) του μπλοκ  που μαζί με τη Μογγολία, την Κούβα και το Βιετνάμ.. σωθηκαν, ακολουθωντας το μοντελλο που θελει να μας επιβαλει ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ λαικιστης. Εκει που η αριστεια ειναι κατακριτεα και η καριερα χολερα. Εκει που ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ειναι η λυση, εκει που οποιος δεν ειναι τεμπελοσκυλο και αμορφωτος σαν και μας Η ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ εχουμε τη λυση:  ΤΟΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ. Απο τραπεζες μεχρι συνορα, απο ξενες επενδυσεις μεχρι ελληνικες, εσχατως κλεινουμε μεχρι ΚΑΙ το ποδοσφαιρο.
Γι αυτο και η στροφη ΟΛΩΝ σε μια λογικη του 21 αιωνα ειναι πλεον η λυση που πηγαν ολοι οι σωσμενοι απο την αριστερα. Μια λυση που εκανε χωρες οπως η δικη σου η η Πολωνια να φτιαξουν μια κοινωνια που πλεον δεν περιμενει τα ψιχουλα απο το μεγαλο πατερουλη αλλα ΔΟΥΛΕΥΕΙ και σιγα σιγα αμοιβεται. Εδω ομως ειναι ΕΛΛΑΝΤΑ. Εδω κοιταμε να κοροιδευουμε για να καλοπερναμε εις βαρος των αλλων και οταν ερθει η ωρα του λογαρισμου να επικρινουμε τους παντες. Εδω η λυση ειναι φοροι- για τους αλλους-  και κυνηγι οποιασδηποτε μορφης επιχειρειν  αρκει να μη πειραζει τη τσεπη μας. Σε εκεινη τη περιπτωση απλα συμμετεχουμε στη μασα: Υπουργοι ξεχνανε εκκατομυρια, αλλοι κανουν συμβασεις με το δημοσιο και κονομανε πινωντας φρεντο και αλλοι οπως ο μεγαλος πατερουλης ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ – ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΙΛΑΜΕ- ξεχνανε κατι εταιρειες κατασκευαστικες να τις δηλωσουν 3 χρονια σερι. Αλλωστε για να εισαι αριστερος στο Ελλαντα και δη υπουργος, πρεπει να εχεις minimum 5-10 ακινητα, καταθεσεις ανω των 500,000 ευρω ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΝΤΑ για να μπορεις να κουνας το δαχτυλο στη …διαπλοκη, να λες εκ του ασφαλους ΟΥΑΟΥ, να κοροιδευεις ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ μεχρι να κανεις υποκλοπες για να το παιξεις εξυπνος, η να καταγραφεις ΜΥΣΤΙΚΑ τα Eurogroup.
Ολες οι αλλες χωρες που βγηκαν απο το μνημονιο ειναι στα τεσσερα, εμεις εχουμε αξιοπρεπεια μονο, οποτε αυτα που λες και ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ανθρωπος καταλαβαινει δεν περνανε εδω.
Εμεις θελουμε πρωθυπουργο ΨΕΥΤΗ, που το παιζει και πτυχιουχος (με μεταγραφη απο τη Βουλγαρια μπηκε στο ΕΜΠ και μετα απο 15 χρονια ενας θεος ξερει πως βγηκε) και οταν του μιλανε στα αγγλικα – που ξερει ακομη και ενα παιδακι δημοτικου- να κοιταει χαζογελωντας μια το ταβανι και μια τα παπουτσια του. Εμεις εχουμε συμβουλο στρατηγικου σχεδιασμου ΕΝΑ ΜΠΑΡΜΑΝ που παρακολουθει μεσημεριανα κουτσομπολιστικα στη τηλεοραση, αν αυτο σου λεει κατι. Εμεις ΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ γκομενους, αδελφους, ξαδελφια και τους βαφτιζουμε σε ενα βραδυ διοικητες, διευθυντες με μονη προυπηρεσια τους ‘αγωνες’ στον εμφυλιο των παππουδων τους..
Το κακο ειναι βεβαια οτι δεν ειμαστε ΟΛΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ οπως ειπε ο Stevie χτες. Καποιοι επιλεξαμε στη ζωη μας να σπουδασουμε αντι να ειμαστε αραχτοι στα καφενεια και να κριτικαρουμε ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ , καποιοι αλλοι επελεξαν να δουλεψουν, καποιοι ακομη να κανουν το μεγα αμαρτημα να δημιουργησουν ενα μαγαζι και να κοιταξουν να κανουν ενα βημα (μικρο η μεγαλο) παραπανω. Ολοι αυτοι πρεπει να ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ τους μισθους των ΔΥ και τις συνταξεις των 45αρηδων ομως. Πρεπει να πληρωνουν τους ΠΑΜΕ και τους ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ η πληρωνω οτι κρινω ΕΓΩ οτι πρεπει..
Ψαχνεις τωρα εσυ λογικη στους ανεπροκοπους. Σε αυτους που μια ζωη ειναι στη λουφα, στη καταληψη, που δεν εχουν κολλησει ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ στη ζωη τους. 17 ωρες δουλεψε μια φορα ο αλλος και νομιζε οτι ηρθε η συντελεια. Αρρωστησε με μια μερα δουλεια, την ωρα που το 10-12ωρο για εμας ειναι κατι συνηθες εδω και δεκαετιες. Την ωρα που στη πρωτη δουλεια μου σε πολυεθνικη πηγα να φυγω στις 6:30-7 το απογευμα μια φορα και στο διαδρομο με σταματησε ο CEO και μου ειπε που πας μεσημεριατικα, πριν τις 8-8:30 δεν εφευγε κανενας. Γι αυτο ομως ειμασταν ΠΡΩΤΟΙ σε πωλησεις σε ολη την Ευρωπη και ποτε δε παρακαλαγαμε ΚΑΝΕΝΑΝ να μας ‘δανεισει’ ουτε τον εκβιαζαμε με ιδιωτικες συνομιλιες..
Ξερεις τι ειναι να εχεις βραβευτει ως ο καλυτερος πωλητης στη Ευρωπη οταν εισαι σε μια αγορα μικρη σαν την Ελλαδα. Οχι εσωτερικα βραβεια του κολου που μοιταζουν ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ τα κονκλαβια, αλλα ΙΑΠΩΝΙΚΗ εταιρεια κολοσσος (κανονικος οχι ΒΔΕΛΛΑΣ) στο χωρο.
Γι αυτο φιλε Βαλντις το 4% εγινε 36%. Γιατι η χωρα κυβερναται απο το 16-18% του συνολου, ενα ποσοστο που κοιταει το γνωστο ελληνικο ρητο που εσεις οι χαζοι δεν εχετε: ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΜΑΣ.
ΕΒΙΒΑ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα