Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ




Τι ευθύνεται για το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι έχουν πρωτότυπες, έξω-από-το-κουτί, και τις οποίες ποτέ κανένας δεν έχει σκεφτεί πριν ιδέες, ενώ άλλοι άνθρωποι, ίσως εξίσου ευφυείς, δημιουργικοί και φιλόδοξοι, τείνουν να ζήσουν τη ζωή με ένα πιο μιμητικό τρόπο;
Οι ριζικά λαμπρές ιδέες που επηρεάζουν τεράστιο αριθμό ανθρώπων με θετικό τρόπο θεωρούνται συχνά ως προϊόντα της καλής τύχης, της γενετικής, ή το δώρο της μεγαλοφυίας που έχει δοθεί από τον Θεό. Αλλά όσο περισσότερο το διερευνούμε, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν πράγματι προϋποθέσεις που καθιστούν τη Ριζοσπαστική Ιδιοφυία ένα όλο και πιο πιθανό ατύχημα που περιμένει να συμβεί.
Έχουμε απομονώσει δεκαπέντε διαφορετικούς παράγοντες που καθιστούν την πρωτοτυπία και την ιδιοφυία άκρως προβλέψιμες. Ο πιο σημαντικός και αξιόπιστος από αυτούς έχει να κάνει με την κατανόηση του πώς λειτουργεί η σκέψη.
Στην επιφάνεια, μπορεί να φαίνεται ότι κάποιος όπως ο Steve Jobs ή ο Albert Einstein ή η Jane Goodall σκέπτονται όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι απλά έχουν καλύτερες σκέψεις, υψηλότερης ποιότητας σκέψεις.
Στην πραγματικότητα, κατά την έρευνα φαίνεται πιο ακριβές να πούμε ότι υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι προέλευσης των σκέψεων. Επιφανειακά, θα μπορούσαμε εύκολα να συγχέουμε τον ένα με τον άλλο, αλλά καθώς εξετάζουμε το πώς ο κάθε ένας από αυτούς ακμάζει, βλέπουμε ότι το περιβάλλον είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικό.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που οι σκέψεις προκύπτουν: (θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι είναι το 99,999% του συνόλου των σκέψεων που προκύπτουν στην ανθρωπότητα κάθε μέρα) στην πραγματικότητα βασίζονται στη μίμηση. Αυτού του είδους οι σκέψεις είναι μια μορφή ανακύκλωσης. Για παράδειγμα, μπορείτε πάτε στο σπίτι σας και να ανακαλύψετε ότι ο σύντροφος ή ο φίλος σας είχε μια δύσκολη ημέρα: σκασμένο λάστιχο, ζημιά στον υπολογιστή, και κλεισμένο λαιμό: τα ίδια πράγματα που όλοι περνάμε μερικές φορές. Αλλά γνωρίζετε επίσης ότι ο σύντροφός σας έχει μια πολύ καλή δουλειά, κερδίζει πολλά χρήματα, έχει γενικά καλή υγεία, και έχει μια υπέροχη σχέση (ίσως μαζί σας). Και έτσι εμφανίζετε αυτό το μεγάλο μαργαριτάρι της σοφίας, «Λοιπόν, μην ξεχάσεις να μετρήσεις τις ευλογίες σου!!» Ας το παραδεχτούμε: αυτή δεν είναι ακριβώς μια πρωτότυπη σκέψη. Είναι κάτι που η μητέρα σας πιθανώς σας έλεγε όταν γκρινιάζατε, και κάτι που η δική της μητέρα της έλεγε.
Κάθε φορά που επικαλούμαστε ένα ιερό βιβλίο, ή παραθέτουμε έναν εμπνευσμένο δάσκαλο, ή να επαναλαμβάνουμε ένα ιδιωματισμό, ή λέμε ό, τι μας είπαν να πούμε, ή μας είπαν να πιστεύουμε, βιώνουμε παλινδρόμηση της σκέψης. Θα μπορούσαμε να πούμε, με έναν τρόπο, ότι η σκέψη κινείται οριζόντια σε όλη την επιφάνεια της λίμνης, από τη μια ιδέα στην άλλη.
Υπάρχει και ένας άλλος, εντελώς διαφορετικός τρόπος που η σκέψη μπορεί να έρθει σε επίγνωση. Δεν είναι ευρέως αναγνωρισμένος για δύο λόγους. Πρώτα απ 'όλα, η προς τα έξω έκφραση αυτού του δεύτερου είδους σκέψης θα έμοιαζε σχεδόν ακριβώς όπως ο πρώτος. Αλλά επίσης, είναι τόσο εξαιρετικά σπάνιο για τα ανθρώπινα όντα να έχουν πρόσβαση στη σκέψη με αυτό το δεύτερο τρόπο, ώστε να θεωρείται ότι είναι ασαφής, ή μυστικιστικό, ή απλά μη «φυσιολογικό».
Αν επρόκειτο να παρομοιάσουμε το πρώτο είδος σκέψης με μια Νευτώνεια άποψη της πραγματικότητας, όπου το Α προκαλεί το Β και το Β προκαλεί το Γ και το Γ προκαλεί το Δ, αυτό το δεύτερο είδος σκέψης είναι κβαντικός - όπου τα πάντα προκύπτουν καινούργια από το τίποτα και στη συνέχεια εξαφανίζονται πάλι πίσω στο τίποτα.
Ξέρετε πώς ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κατέληξε στη θεωρία της σχετικότητας; Δεν εργάζονταν σκληρά στο εργαστήριό του. Δεν έκαιγε μέσα στα μεσάνυχτα τη λάμπα μελετώντας σκληρά και κοιτάζοντας ένα φορητό υπολογιστή. Τίποτα από αυτά. Ήταν ξαπλωμένος μέσα στη μπανιέρα με τα μάτια του κλειστά, και χαλάρωνε. Ο Jack Canfield επινόησε τον τίτλο «Κοτόσουπα Για Την Ψυχή», ενώ διαλογιζόταν: χαλαρώνοντας σε μια εντελώς επεκτατική κατάσταση της συνειδητότητας.
Αυτός είναι ο τρόπος που προκύπτει το δεύτερο είδος της σκέψης. Θα χρειαστεί να εξοικειωθείτε κάπως με την «αληθινή φύση» σας: βαθύτερα από την επαναλαμβανόμενη σκέψη και τα αντιδραστικά συναισθήματα. Αναγνωρίζετε ότι είστε άπειροι, σιωπηλοί, χωρίς μορφή ή σχήμα. Αναγνωρίζετε ότι είστε αυτό που ποτέ δεν γεννήθηκε και ποτέ δεν μπορεί να πεθάνει, ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό, χωρίς εθνικότητα. Στα λόγια του Ιησού αναγνωρίζετε, «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα». Με άλλα λόγια, το ποιος είσαι στον κόσμο δεν είναι ξεχωριστό από τη δύναμη που δημιουργεί τα πάντα.
Όταν επιτρέπετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει - όπως μία δροσοσταλίδα που λιώνει μέσα στον ωκεανό - μέσα σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή της δημιουργικότητας, υπάρχει η δυνατότητα για την σκέψη να προκύψει φρέσκια από το τίποτα. Υπάρχει η δυνατότητα να γεννηθούν σκέψεις που ποτέ κανείς δεν έχει σκεφτεί, που μπορεί να μεταφραστεί σε λέξεις που δεν έχουν ποτέ αναφερθεί, και πράξεις που δεν έχουν ποτέ επιτελεστεί.
Ως coach, εργάζομαι σχεδόν αποκλειστικά με ανθρώπους που θέλουν να ολοκληρώσουν τεράστια δημιουργικά έργα τα οποία θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο. Υποστηρίζω συγγραφείς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, εφευρέτες – και ο,τιδήποτε άλλο σκεφτείτε – προωθώντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Και από εδώ αρχίζουμε πάντα: αναπτύσσοντας μια αξιόπιστη, χωρίς αμφιβολία, επαναλαμβανόμενη και με αποτελεσματική πρόσβαση στη γνώση του εαυτού σας, ότι είναι άπειρος, άδειος, και η πηγή όλης της δημιουργικής ώθησης - όποτε το χρειάζεστε και όποτε εσείς το επιλέγετε. Αυτό, σύμφωνα με την δική μου εμπειρία, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ριζοσπαστικής Ιδιοφυίας: να επιτρέπετε στα πράγματα να έρχονται μέσω εσάς, όχι από εσάς.
Arjuna Ardagh

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα