Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Έχεις θυμώσει ποτέ με το Θεό;



της Karen Noè

Στην δουλειά μου, ασχολούμαι συχνά με όσους έχουν βιώσει τραγωδίες στη ζωή τους. Πολλές φορές αυτοί οι πληγωμένοι άνθρωποι θυμώνουν με το Θεό εξαιτίας των τραγωδιών και αναρωτιούνται πώς επιτρέπει ο Θεός να συμβούν. Από την άλλη, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι συχνά αισθάνονται ένοχοι που τα βάζουν με το Θεό. Στην ουσία, όμως, ο Θεός δεν κάνει να συμβαίνουν αυτές οι λεγόμενες τραγωδίες, ούτε αγνοεί τα αιτήματα των προσευχών τους.

Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας είναι μια εμπειρία μάθησης για την ανάπτυξη των ψυχών μας. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να αντλήσουμε διδάγματα ζωής με ευκολότερους τρόπους, αλλά μερικές φορές δεν δίνουμε προσοχή μέχρι να συμβεί μια κρίση. Κατά τη διάρκεια της ζωής οι ψυχές μας μπορεί να δημιουργήσουν γεγονότα, όπως ασθένειες, που μας εξαναγκάζουν να ξυπνήσουμε και να κάνουμε αλλαγές που διαφορετικά δεν θα κάναμε.

Μερικές φορές μια ασθένεια μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε αυτό που απεγνωσμένα χρειαζόμαστε, να κάνουμε την κίνηση που πραγματικά θέλουμε, να παρατήσουμε τη δουλειά που μισούμε, να πάρουμε διαζύγιο από το δυστυχισμένο γάμο μας, ή ό,τι άλλο πρέπει να κάνουμε. Αν είχαμε ακούσει την εσωτερική μας γνώση εκ των προτέρων, οι πιθανότητες να συμβεί η ασθένεια θα ήταν πολύ λίγες.

Στις πιο δύσκολες ώρες μας έχουμε ανάγκη να νιώσουμε την αγάπη του Θεού περισσότερο. Τότε είναι που θέλουμε να του πούμε ότι έχουμε ανάγκη να νιώσουμε πιο δυνατά την παρουσία Του στη ζωή μας. Μπορούμε να ζητήσουμε από τους αγγέλους να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από εκείνο το κάτι που μας εμποδίζει να αισθανθούμε την ειρήνη του Θεού. Να θυμάστε ότι ο Θεός και οι άγγελοί του θέλουν να νιώσουμε αυτή την ειρήνη και πάλι. Μπορούμε να Του ζητήσουμε να μας πει τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να ηρεμήσουμε και απλά να ακούσουμε. Θα λάβουμε μιαν απάντηση. Βασικά πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μας υποδειχθεί και να ενεργήσουμε προς εκείνη την κατεύθυνση. Ναι, ο Θεός υπάρχει, πάντα υπάρχει, αλλά δεν μας αναγκάζει να κάνουμε τίποτα. Πρέπει εμείς να πάρουμε την απόφαση να αναλάβουμε οποιαδήποτε δράση είναι απαραίτητη για τη δική μας ειρήνη, καθώς και για την ειρήνη των άλλων.

Ο Θεός απαντά στις προσευχές μας, αλλά όχι πάντα με τον τρόπο που θέλουμε να απαντηθούν. Αν προσεύχεσαι για κάποιον άλλο να γίνει καλά στην υγεία του, για παράδειγμα, και δεν είναι στο θεϊκό σχέδιο της ζωής του να συμβεί αυτό, μπορεί να θυμώσεις με το Θεό...
Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είσαι σε θέση να δεις ολόκληρη την εικόνα, είναι δύσκολο να καταλάβεις τα μαθήματα που έχει ζητήσει να περάσει η άλλη ψυχή. Μόνο ο Θεός και ο ανώτερος εαυτός του άλλου προσώπου γνωρίζουν την απάντηση. Και ακόμα κι αν ο Θεός δεν απαντήσει στην προσευχή σου με τον ακριβή τρόπο που θα ήθελες, θα βοηθήσει το πρόσωπο για το οποίο προσεύχεσαι να περάσει πιο εύκολα τις δύσκολες στιγμές και θα του δημιουργήσει εσωτερική γαλήνη μέσα του.

Αυτό που συνιστώ είναι να ζητάτε από το Θεό να σας βοηθήσει να κατανοείτε τα πάντα με ένα καλύτερο τρόπο. Όταν "κακά πράγματα" συμβαίνουν, μερικές φορές η πρώτη μας αντίδραση είναι να κατηγορήσουμε το Θεό και να πούμε, "Γιατί εγώ;" Ωστόσο, μέσα από όλη τη θλίψη και την απόγνωσή μας, ο Θεός εξακολουθεί να λάμπει μέσα μας και ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. Συνήθως, όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, κάτι καλό βγαίνει από αυτά, μακροπρόθεσμα. Το έχω δει αυτό ξανά και ξανά.

Ναι, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, και το φως είναι το θεϊκό φως. Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την ελπίδα μας σε Αυτόν, επειδή Εκείνος ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να του ζητάμε να μας χαρίζει ειρήνη και δύναμη σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πάντα γιατί τα πράγματα συμβαίνουν όπως συμβαίνουν, όμως τίποτα δεν γίνεται «τυχαία» και όταν φύγουμε από το σώμα μας, θα καταλάβουμε επιτέλους τη μεγαλύτερη εικόνα.

Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα