Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αν κανείς επιθυμεί ειλικρινά την Αλήθεια, είναι σίγουρο ότι θα τη βρει


 Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αρκεί η ειλικρινής επιθυμία για την Αλήθεια για να μπορεί να τη λάβει κανείς. 

Ωστόσο αυτή η ειλικρινής επιθυμία είναι σπάνια, παρόλο που ο καθένας ισχυρίζεται πως αναζητά την αλήθεια. 

Κι όμως είναι απλά ένας τρόπος του λέγειν που οι άνθρωποι συνηθίζουν, χωρίς να το σκέφτονται ιδιαίτερα.

 Γιατί ο πόθος για την Αλήθεια θα πρέπει να ξυπνήσει στα βάθη της καρδιάς του κάθε ανθρώπου και να μην τον αφήνει πια σε ησυχία. 


Δεν θα πρέπει να φοβάται τίποτα άλλο τόσο πολύ, όσο τον κίνδυνο να υποπέσει σε πλάνη. Και γι’ αυτό θα πρέπει να στραφεί σ’ Εμένα μέσα από την καρδιά του και να Με παρακαλέσει να του δώσω την Αλήθεια, και η Αλήθεια θα του δοθεί.

 Όταν όμως κάποιος έχει...


αγκιστρωθεί στη γνώση που έχει πάρει, χωρίς να έχει ελέγξει ποτέ στα σοβαρά κατά πόσον είναι αληθινή, τότε δύσκολο να του προσφέρει κανείς την Αλήθεια, όταν αυτή δεν συμφωνεί με αυτά που ξέρει.


 Γιατί όσο δεν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει αυτά που ξέρει και να τα ανταλλάξει με την καθαρή Αλήθεια, αντιστέκεται και αντιδρά. Σε αυτή την περίπτωση του λείπει η εσωτερική αναζήτηση της αλήθειας. Ως εκ τούτου θα είναι ανίκανος να προβεί σε κάποιο έλεγχο, εφόσον δεν ζητά από ΕΜΕΝΑ να του φωτίσω το πνεύμα του, ώστε να μπορεί να κρίνει σωστά.



Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι πάντα δυνατό να φθάσει η αγνή Αλήθεια στη γη, γι’ αυτό το λόγο υπάρχει ένα τεράστιο πνευματικό υλικό που θεωρείται σαν αληθινό, χωρίς να δικαιούται αυτό το χαρακτηρισμό.
 Παρ’ όλ’ αυτά παρουσιάζεται σαν αλήθεια ιδίως μάλιστα όταν προέρχεται από το πνευματικό βασίλειο, επειδή κανείς πιστεύει ότι είναι εγγυημένα αλήθεια αυτά που μαθαίνει από εκεί.


Ωστόσο, ενώ η ειλικρινής επιθυμία του παραλήπτη για την Αλήθεια είναι η προϋπόθεση για να τη λάβει, εν τούτοις, η “προέλευση από το πνευματικό βασίλειο” δεν αποτελεί καμία εγγύηση ότι είναι αληθινά αυτά που φθάνουν στη γη.


 Αντίθετα είναι πάντα απαραίτητο να γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος. Αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται μαζί ΜΟΥ, δηλ. με τη συμπαράστασή Μου. Γιατί και το πνευματικό Βασίλειο εμπεριέχει οντότητες οι οποίες ανήκουν ακόμη στο σκοτάδι.


 Ή επειδή και οι ίδιες είναι ακόμη ατελείς, αγκιστρώνονται στις λανθασμένες γνώσεις τις οποίες προσκόμισαν μαζί τους από τη γη και τις υπερασπίζονται το ίδιο φανατικά στον άλλο κόσμο, όπως έκαναν πάνω στη γη. Γιατί ό,τι αγαπάει ο άνθρωπος δεν μπορεί να το αποχωριστεί ούτε στο υπερκόσμιο βασίλειο.


 Κι αυτό είναι σημαντικό για την εξέλιξή του, γιατί μπορεί να περάσουν αιωνιότητες ολόκληρες ώσπου να ελευθερωθεί μία τέτοια ψυχή και ν’ αρχίσει τελικά να αποδέχεται την Αλήθεια. Μπορεί ωστόσο να βλάψει από το πνευματικό βασίλειο τους ανθρώπους στη γη, όταν βρει πρόθυμους αποδέκτες στους οποίους μπορεί να μεταβιβάσει τη λανθασμένη γνώση της μέσω της μεταβίβασης της σκέψης.


 Ή μπορεί επίσης να μιλήσει μέσα από ανθρώπους, που έχουν ικανότητες μέντιουμ και οι οποίοι επιδιώκουν συνειδητά ένα σύνδεσμο με το πνευματικό βασίλειο.


 Ένας τέτοιος σύνδεσμος μπορεί να έχει την ευλογία Μου μόνο στην περίπτωση που γι’ αυτόν τον άνθρωπο προηγείται η αναζήτηση της Αλήθειας και ζητά πάντα τη βοήθεια γι’ αυτό από το Πνεύμα Μου. Τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, γιατί ο άνθρωπος περιβάλλει τον εαυτό του με ένα γερό τείχος, το οποίο δεν μπορούν να κυριεύσουν άφρονες οντότητες.


Τότε μόνο ο κόσμος του Φωτός βρίσκει πρόσβαση σ’ αυτόν και του μεταφέρει αποκλειστικά την αλήθεια, γιατί ενεργεί κατ’ εντολή Μου και γιατί είναι Θέλησή Μου να διδαχθείτε την καθαρή Αλήθεια.


 Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να ελέγξει τον εαυτό του κατά πόσον αναζητά την Αλήθεια. Θα πρέπει να φοβάται την πλάνη και να Με παρακαλεί πάντα να τον προστατέψω από κάτι τέτοιο. Και η παράκλησή του θα εισακουσθεί γιατί και Εγώ ο Ίδιος θέλω να πρεσβεύει την Αλήθεια. Εγώ ο Ίδιος θέλω να λάβετε την Αλήθεια, και γι’ αυτό θα σας δώσω κάθε δυνατότητα να τη βρείτε.


 Με την προϋπόθεση όμως ότι και εσάς σας διακατέχει η ίδια επιθυμία για την Αλήθεια. Αυτή η επιθυμία σας εξασφαλίζει από λανθασμένες γνώσεις, σκέψεις και εσφαλμένη ερμηνεία αυτών που σας προσφέρονται.


 Γιατί ο άνθρωπος που αναζητεί την Αλήθεια, θα διαθέτει παράλληλα τη σωστή ικανότητα κρίσης, επειδή θα του δώσω και αυτή μαζί με την Αλήθεια. Έτσι θα είναι ικανός να ελέγχει την αξία της κάθε πνευματικής γνώσης. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ είμαι η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ θέλω να συνδεθώ με τα πλάσματά Μου και επομένως θέλω τα πλάσματά Μου να γνωρίζουν την Αλήθεια.


 Και θα τα προστατέψω από την επίδραση εκείνων των πνευματικών οντοτήτων, οι οποίες επιδιώκουν να παραπλανήσουν εμφανιζόμενες ως δήθεν φωτεινές οντότητες, για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να τους παρασύρουν σε λάθη.


 Ο στενός δεσμός μαζί ΜΟΥ σας εγγυάται ότι σκέφθεσθε και διδάσκεσθε σωστά, σας εγγυάται ότι λαμβάνετε την Αλήθεια από το Πνεύμα. Γιατί ο πνευματικός σπινθήρας που έχετε μέσα σας είναι ένα μερίδιο από Εμένα και αυτός σας διδάσκει σωστά στ’ αλήθεια. Θα πρέπει λοιπόν όλοι σας να επιδιώξετε να διδαχθείτε από το ίδιο σας το πνεύμα.


 Έτσι δεν θα χρειάζεσθε τέτοιες αναφορές από τον πνευματικό κόσμο, τις οποίες δεν μπορείτε να ελέγξετε δεδομένου ότι δεν γνωρίζετε την πνευματική κατάσταση αυτών των ανθρώπων που λαμβάνουν ως μέντιουμ τέτοια μηνύματα.


 Γιατί εκεί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρεμβληθούν άλλα όντα, τα οποία τα ίδια δεν διαθέτουν αληθινή γνώση. Όπου όμως είναι ενεργό το Πνεύμα, εκεί ξέρετε ότι ΕΓΩ ο Ίδιος σας μιλώ και σας προσφέρω μόνο την αγνή Αλήθεια.


 Γιατί ΕΓΩ θέλω τα πλάσματά Μου στη γη να γνωρίζουν την Αλήθεια, επειδή μόνο μέσω της Αλήθειας θα φθάσουν σ’ Εμένα και συνεπώς και στη μακαριότητα.


Αμήν


(Μπέρτα Ντούντε αρ. 3697-26.2.1946)


nyxtobaths

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα