Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

5 αλήθειες που δεν θέλεις να παραδεχτείς

EPITYXIA-MONEY-SAVER-ALHTHEIS-DEN-PARADEXTEIS

Όλοι οι άνθρωποι, σε γενικές γραμμές, πιστεύουν ότι έχουν επαφή με την πραγματικότητα, η αλήθεια, όμως, είναι ότι πολλοί από μας στρουθοκαμηλίζουμε, αποφεύγοντας να παραδεχτούμε κάποιες δυσάρεστες αλήθειες, με στόχο να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και παραγωγικοί.
Η εμφάνιση παίζει ρόλο
Είναι ωραίο να πιστεύουμε ότι όμορφα πράγματα συμβαίνουν στους όμορφους ανθρώπους, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι όμορφα πράγματα συμβαίνουν, συνήθως, στους κυριολεκτικά όμορφους και εμφανίσιμους ανθρώπους. Μπορεί να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, αλλά οι εμφανίσιμοι άνθρωποι έχουν πλεονέκτημα απέναντι σε ανθρώπους που δεν είναι τόσο εμφανίσιμοι, ενώ οι έρευνες λένε ότι κερδίζουν περισσότερα χρήματα και θεωρούνται πιο έξυπνοι και αξιόπιστοι.
Η επιτυχία δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη.
Η επιτυχία έρχεται βήμα-βήμα και χρειάζεται χρόνο. Μπορεί όλοι μας να ψάχνουμε για κάτι γρήγορο και άμεσο που θα αλλάξει τη ζωή μας (για αυτό και οι άνθρωποι παίζουν Τζόκερ), όμως, η αλήθεια είναι ότι η σκληρή δουλειά του τώρα, θα αρχίσει να αποδίδει μετά από μήνες, ίσως και χρόνια. Χωρίς φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά φέρνει εγγυημένα την επιτυχία. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι της εξίσωσης επιτυχία, που χρειάζεται και λίγη τύχη.

Κανείς δεν είναι πραγματικά αλτρουιστής.
Όλοι είμαστε εγωκεντρικοί. Απλά, ο βαθμός αλλάζει. Όλες μας οι σχέσεις, ακόμα και οι πιο προσωπικές, εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας. Υπάρχει κάποιου είδους προσωπικό συμφέρον, ακόμα και στις πιο αγνές φιλίες.
Δεν υπάρχει αυτό που λέμε “αδελφή ψυχή”
Μπορεί να πιστεύουμε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας ιδανικός άνθρωπος για μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί. Γιατί κανένας δεν είναι μοναδικός και αναντικατάστατος.
Εκεί έξω, υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι σαν και μας, άσχετα αν εμείς νομίζουμε ότι είμαστε μοναδικοί. Άρα, το να πιστεύουμε στη μία και μοναδική αγάπη, είναι ανόητο. Υπάρχουν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, άνθρωποι στον κόσμο που πληρούν τα κριτήριά μας.
Κανένας δεν ξέρει στα αλήθεια τι πρέπει να κάνει
Αν είσαι μπερδεμένος και δεν ξέρεις τι να κάνεις στη ζωή σου, μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν την απάντηση, κάποιοι μάλιστα σε όλη τους τη ζωή.
Μπορεί να ξέρουμε ότι πρέπει να μιλάμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αλλά πολλές φορές απλά δεν έχουμε την κατάλληλη γνώση ή δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη μια κατάστασης, γιατί υπάρχουν άπειροι παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν.
Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε επιτυχημένους ανθρώπους, που δείχνουν να έχουν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης. Ακόμα και αυτοί έχουν άγχος. Η επιτυχία γίνεται ευκολότερη, όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλοι όσοι πέτυχαν, είχαν κι αυτοί τις αμφιβολίες τους, τις στιγμές που δείλιασαν, τις αποτυχίες τους και γενικά ένιωθαν όπως όλοι μας: αγχωμένοι και βέβαιοι ότι δεν είναι αρκετά καλοί.
Φωτό από: www.psychologies.co.uk
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα