Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ: Κρύβει η στρουθοκάμηλος το κεφάλι της στο χώμα;

ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ: Κρύβει η στρουθοκάμηλος το κεφάλι της στο χώμα;

Αν ψάξει κάποιος στο λεξικό για να μάθει τι ακριβώς σημαίνει "στρουθοκαμηλίζω" θα βρει αυτό: Αγνοώ ηθελημένα ή προσποιητά έναν (υπαρκτό) κίνδυνο, αποφεύγω να τον αντιμετωπίσω. 
ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ: Κρύβει η στρουθοκάμηλος το κεφάλι της στο χώμα;
Υποτίθεται ότι αυτή η φράση οφείλεται σε μία παρόμοια συμπεριφορά της στρουθοκάμηλου που όταν φοβάται κρύβει το κεφάλι της στο χώμα και έτσι θεωρεί ότι θα τον αποφύγει, παρά το γεγονός ότι όλο το υπόλοιπο κορμί της είναι ορατό στον εχθρό! 

035ostrich 468x538

Μύθος λοιπόν ή αλήθεια; 
Η καημένη η στρουθοκάμηλος, εδώ και πολλά χρόνια διαβάλλεται από τους ανθρώπους ως ηλίθια! Όταν δει ή αισθανθεί τον κίνδυνο η στρουθοκάμηλος, όχι απλώς δεν κρύβει το κεφάλι, αλλά τρέχει με περίπου 40km ταχύτητα! Eίναι το πιο γρήγορο πτηνό στον πλανήτη!


Γιατί όμως βγήκε αυτή η φήμη; Υπάρχουν δύο τρεις πιθανές εξηγήσεις:
Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι η στρουθοκάμηλος φτιάχνει στο έδαφος μία τρύπα για να γεννήσει τα αυγά της. Όταν στη φωλιά υπάρχουν αυγά, κάθε τόσο σκύβει και γυρίζει τα αυγά. Μια άλλη εξηγήσει αναφέρει ότι η στρουθοκάμηλος για να έχει καλύτερη πέψη, σκύβει και τρώει... πέτρες και χώμα. Και αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει το κεφάλι της στο χώμα. Όχι προφανώς για να κρυφτεί!
Και τελικά... ΜΥΘΟΣ! 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα