Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Να πώς θα αντιμετωπίσεις τον πόνο του χωρισμού


Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το χωρισμό από το έτερον τους ήμισυ, κατά τη  διάρκεια της ζωής τους. Ας δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν κάποιον να ξεπεράσει υγιώς το χωρισμό του.
kopela-koitaei

Κλάψτε…μιλήστε…ξεσπάστε

kopela klaiei
Όταν χωρίζεις μπορεί να  αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι, ότι κάτι  βαρύ πλακώνει την καρδιά σου. Βγάλ’ το από μέσα σου!  Βρες λοιπόν έμπιστους ανθρώπου με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις. Ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να σε ακούσουν και οι οποίοι θα σου προσφέρουν τον ώμο τους να κλάψεις. Αρκετές φορές αυτό που χρειάζεται  πραγματικά ένας άνθρωπος όταν περνάει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, δεν είναι κάποιον ο οποίος θα το γεμίσει με συμβουλές και με προτάσεις για το πώς θα ξεπεράσει μία δύσκολη κατάσταση, αλλά κάποιον ο οποίος  απλά θα τον ακούσει πραγματικά.
 Όχι στις υπερβολές και τις καταχρήσεις
kapnistis
Άσε τις καταχρήσεις! Πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού κάνουν καταχρήσεις όπως αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ, αύξηση του αριθμού των τσιγάρων κτλ.
Βρες πιο υγιείς τρόπους να εκτονώσεις τη στεναχώρια σου. Απασχολήσου με τη γυμναστική, μίλα με  έναν έμπιστο  φίλο, πρόσφερε κοινωνική εθελοντική εργασία κτλ.
Οι  καταχρήσεις κακό θα σου κάνουν!

Απόκλεισε τον/την από το facebook
facebook1
Εφόσον η απόφαση για τον χωρισμό είναι οριστική, απέφυγε όσο μπορείς την επικοινωνία γενικότερα με τον / την πρώην. Μελέτη έχει δείξει ότι άτομα,  τα οποία μπαίνουν στη σελίδα στοfacebook του/της πρώην, δυσκολεύονται περισσότερο να ξεπεράσουν το χωρισμό, από αυτούς που δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο.


 Πάρε τον χρόνο σου
Old Clock 
Είναι λογικό να μην αισθάνεσαι ψυχολογικά καλά εφόσον έχεις χωρίσει. Συναισθήματα πόνου, θυμού, κτλ είναι λογικά. Πάρε το χρόνο σου και πένθησε την απώλεια του /της συντρόφου σου. Όμως έχε στο νου σου ότι η ζωή δε τελειώνει εδώ, αλλά προχωράει. Νέοι σύντροφοι θα έρθουν  που ίσως να είναι και καλύτεροι από τους προηγούμενους!
Σαν να μην πέρασε μια μέρα
limni
Μην απομονώνεσαι από τις δραστηριότητες, τις οποίες κάνεις. Χώρισα δε σημαίνει ότι παρατάω ότι έκανα ως τώρα και κλείνομαι στο σπίτι. Αντίθετα συνέχισε τις δραστηριότητες τις οποίες έκανες. Η ψυχολογική κατάσταση την οποία βιώνεις λόγω του χωρισμού μπορεί να επηρεάσει για παράδειγμα την απόδοσή σου πχ, στην εργασία. Μην είσαι όμως αυστηρώς με τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε και συνήθως είναι κάτι παροδικό.


Όχι αμέσως σε νέα σχέση
podia0Τώρα που χώρισες αισθάνεσαι μοναξιά. Μη βιάζεσαι όμως να μπεις σε μία νέα σχέση. Δώσε πρώτα χρόνο στο εαυτό σου να πενθήσει το χωρισμό και όταν τον ξεπεράσεις, τότε βάλε μπρος για μία νέα σχέση. Οι σχέσεις που κάνουν οι άνθρωποι αμέσως μετά από έναν χωρισμό συνήθως έχουν άδοξο τέλος, διότι λειτουργούν ως μέσο για να ξεπεράσει απλά ο χωρισμένος την προηγούμενη σχέση του.
 Δεν φταις εσύ…
daxtylo
Μην μπαίνετε στη διαδικασία να κατηγορείτε τον εαυτό σας ως μοναδικά υπεύθυνο για το τέλος της σχέσης σας. Λάβετε υπόψη ότι  ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο άτομα. Όταν επέρχεται ο χωρισμός,  λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Οπότε αναλάβετε μόνο το μερίδιο της ευθύνης,  το οποίο πραγματικά σας αναλογεί. Δείτε τα λάθη που κάνατε, έτσι ώστε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να λειτουργήσουν ως οδηγός για την επόμενη σχέση σας.
Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε ένα χωρισμό τότε μη διστάσετε να αποταθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Του Θεόδωρου Βασιλειάδη
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα