Είναι φίνες, είναι κομψές, είναι σέξυ, οι Γαλλίδες είναι το όνειρο κάθε άντρα. Μάλλον, όμως, αυτό θα αλλάξει, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων διεθνούς έρευνας, που έγινε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οργασμού πριν από λίγες μέρες. Διότι φάνηκε ότι, από όλες τις γυναίκες στη Δύση, οι Γαλλίδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προσποιούνται οργασμό.
Στην έρευνα συμμετείχαν 8.000 εθελόντριες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Ολλανδία και τη Γερμανία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις συνήθειές τους στο σεξ. Οι Γαλλίδες ήρθαν πρώτες σε δύο κατηγορίες: στους προσποιητούς οργασμούς και στις δυσκολίες επίτευξης οργασμού.

Συγκεκριμένα το 31% είπε ότι «συχνά» προσποιείται ότι έχει οργασμό με τον νυν ερωτικό σύντροφό του, ενώ ένα άλλο 49% παραδέχτηκε ότι «αρκετά συχνά» προσπαθεί για να έχει οργασμό, χωρίς, πάντα, αποτέλεσμα.
Την ώρα που 1 στις 3 Αμερικανίδες έχει αβίαστα οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου, η προσποίηση στον οργασμό είναι μείζον θέμα στις ερωτικές σχέσεις, καθώς μπορεί να κάνει του άντρες να απογειωθούν ή να προσγειωθούν... ανώμαλα, ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθούν στο σεξ οι σύντροφοί τους. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι πολύ συχνά οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό είτε για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους, που αγωνιά να τις ικανοποιήσει, είτε για να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα, είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω ανασφάλειας, είτε από συνήθεια... 
Η προσποίηση του οργασμού είναι αρκετά συχνή στις Αμερικανίδες (29%) και στις Βρετανίδες (25%), ενώ πολλές δυσκολίες στην επίτευξη οργασμού παρατηρούνται στις Καναδές και στις Ιταλίδες (ταλαιπωρείται το 46% και στις μεν και στις δε). Το αντίστοιχο ποσοστό στις Αμερικανίδες είναι 44%. Στον αντίποδα μόνο το 28% των γυναικών στην Ολλανδία δήλωσε πως αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. 
Οι γυναίκες στη Γαλλία βρίσκονται, επίσης, στην τελευταία θέση στη συχνότητα επίτευξης αληθινού οργασμού, με λιγότερες από τις μισές (το 46%) να λένε πως έχουν έστω έναν οργασμό την εβδομάδα - το αντίστοιχο ποσοστό στην Ολλανδία είναι 58%.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (2310 999099), 1 στις 4 δεν έχει οργασμό, με τις γυναίκες ηλικίας από 40 έως 49 ετών να έχουν 6πλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα με την σεξουαλική κορύφωση σε σχέση με τις υπόλοιπες.