Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο Νόμος της Δράσης και της Αντίδρασης

ή Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος
Κάρμα είναι το σύνολο των σκέψεων, των αποφάσεων και των πράξεων που κάνει ένα άτομο. Πιο απλά, κάρμα είναι: να θερίζεις αυτό που σπέρνεις, επειδή η ενέργεια που στέλνεις προς τα έξω είναι ίδια με αυτήν που επιστρέφει σε σένα. Για κάθε πράξη σου υπάρχει μια ισοδύναμη, αντίστοιχη αντίδραση.
Ο Νόμος του Κάρμα διδάσκει πως όλες οι σκέψεις μας, λέξεις και πράξεις μας δημιουργούν μιαν αντίδραση όμοια με τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργεί μια πέτρα που πετιέται στο νερό μιας λίμνης. Κάποια στιγμή οι κύκλοι που σχηματίζονται θα αγγίξουν κι εσένα ώστε να βιώσεις την ίδια κατάσταση με αυτή που δημιούργησες.
Το κάρμα είναι η αρχή της αιτίας, υπεύθυνο για: το φύλο, 
τους συγγενείς σου,
τον τόπο που μένεις,
τη φυλή/εθνικότητα στην οποία γεννήθηκες,
τη θρησκεία σου,
τον τρόπο ζωής σου,
την νοητική σου κατάσταση,
την υγεία και τον σωματότυπό σου

Κάποιοι πνευματικοί δάσκαλοι θεωρούν το κάρμα ως τους θεμελιώδεις λίθους της σκάλας που οδηγεί στον παράδεισο. Όταν όλοι οι λίθοι βρίσκονται σε τάξη και είναι καθαροί, τότε η σκάλα ανοίγει και το άτομο βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι.
Το κάρμα καταγράφεται στα Ακασικά Αρχεία (στα σανσκριτικά ΑΚΑΣΑ είναι «η πρωταρχική ουσία» από την οποία όλα τα πράγματα σχηματίζονται) με τη μορφή φωτογραφημένων εικόνων ανά λεπτό (minute pictureimages) που έχουν παρθεί από τον Αιθέρα που Αντανακλά τη Διανόηση. (Αυτός ο Αιθέρας είναι η αιθερική ενέργεια που εκτείνεται από το νοητικό πεδίο έως το φυσικό σώμα).
Οι φωτογραφημένες εικόνες βρίσκονται στο νοητικό πεδίο και ένα πρόσκαιρο αντίγραφό τους φυλάσσεται στο Κέντρο της Καρδιάς. Όταν «ωριμάσει» το κάρμα (ώριμο λέγεται το κάρμα που αντιπροσωπεύει όλα εκείνα τα πράγματα που βιώνει κάποιος στην παρούσα του ενσάρκωση λεπτό προς λεπτό, και που είναι αποτέλεσμα των σκέψεων και των πράξεων μιας περασμένης ενσάρκωσης), απελευθερώνεται σε δόσεις για να μπορεί το άτομο να το διαχειριστεί.
Οι εικόνες διαμοιράζονται στο εγκεφαλονωτιαίο νευρικό σύστημα και μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος. Καθώς ρέουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, απελευθερώνουν το κάρμα, το οποίο μετά, με τη σειρά του, καθορίζει την κατάσταση της υγείας του σώματος και τη ζωή που θα περάσει το εν λόγω άτομο.
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ δείχνει ότι εάν το άτομο πεθάνει φέροντας μέσα του καταπιεσμένα συναισθήματα εχθρότητας, θυμού, φόβου ή μίσους, αυτά τα συναισθήματα θα πρέπει να μεταφερθούν σε επόμενες ζωές. Αυτά τα μη απελευθερωμένα συναισθήματα/ενέργειες μπορεί να είναι τα θεμέλια για επώδυνες καταστάσεις συμπεριφοράς, σωματικών ή ψυχικών ασθενειών, φτώχειας, κλπ. στις μέλλουσες ζωές. Μόνο μετά την απελευθέρωση των θαμμένων συναισθημάτων, θα θρυμματιστούν τα θεμέλια που είναι υπεύθυνα για την οργάνωση των επώδυνων καταστάσεων αυτού του είδους.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΜΑ: Αφορά στις παρούσες διαδικασίες σκέψης, τις δραστηριότητες, τα ηθικά πρότυπα, την μορφή της κυβέρνησης, τα πολιτισμικά συστήματα, κλπ. μιας γειτονιάς, μιας πόλης, ενός κράτους, μιας χώρας, ή ολόκληρου του πλανήτη. Είναι η εκδήλωση της Ομαδικής Συνειδητότητας  των πολιτών αυτών των κοινωνιών και πολιτισμών, και βασίζεται στον συνδυασμό των Ακασικών Αρχείων του κάθε ατόμου και της παρούσας συναισθηματικής τους κατάστασης.
Κάθε άτομο χτίζει τον μελλοντικό τρόπο της ζωής του σύμφωνα με την τρέχουσα στάση και ηθικά του πρότυπα.
Τα μέλη της κοινωνίας, ξεχωριστά το καθένα, ευθύνονται για τους βασικούς στόχους της κοινωνίας, είτε τους εγκρίνουν είτε όχι, εκτός και αν κάνουν κάτι ενεργά ώστε να διορθώσουν τις δραστηριότητες της κοινωνίας.
Ένα άτομο ενσαρκώνεται σε μια χώρα, σε έναν πολιτισμό και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που είναι η πλέον κατάλληλη για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κάρμα, τόσο ως άτομο όσο και ως σύνολο.
Η εξέλιξη είναι κυκλική (συμβαίνει σε κύκλους) και ο καθένας συνεισφέρει σε οποιονδήποτε αριθμό ομαδικών κύκλων με τις σκέψεις και τις δράσεις του. Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι αν ένα άτομο εγκαταλείψει τη χώρα ή τον πολιτισμό του υπέρ μιας άλλης χώρας ή πολιτισμού που φαίνεται να αποτελούν μια πιο εύκολη διαδρομή, τότε το άτομο θα επιστρέψει στην κατάσταση αυτή στο μέλλον σε μιαν άλλη ενσάρκωση για να ολοκληρώσει τον κύκλο.

Μια άλλη θεωρία, όμως, υποστηρίζει πως το άτομο εκείνο που «κατάφερε» να φύγει από μια δύσκολη χώρα ή πολιτισμό, το έκανε επειδή δεν ήταν στο κάρμα του να περάσει μια τόσο δύσκολη ζωή. Διαλέξτε ποια θεωρία συνηχεί μέσα σας!

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΡΜΑ: 
Απαιτεί ότι κάθε ομαδική εργασία δημιουργεί καινούργιο κάρμα για κάθε άτομο που συμμετέχει, και κάθε μέλος της ομάδας είναι υπεύθυνο για τον κύριο στόχο της ομάδας ή της οργάνωσης, ανεξάρτητα από την προσωπική του γνώμη, εκτός αν ενεργά κάνει κάτι για να αλλάξει την ομάδα. (Σημείωση: σήμερα που έχουν δημιουργηθεί τόσες πολλές ομάδες, το Ομαδικό Κάρμα έρχεται στο προσκήνιο στις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό προσέξτε σε ποιες ομάδες δίνετε το ενδιαφέρον και την ενέργειά σας).
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΡΜΑ: Η άνοδος και η πτώση των πολιτισμών βασίζεται στο Εθνικό Κάρμα. Οι αρνητικές και θετικές αποφάσεις, διαδικασίες σκέψης, δράσεις και μη-δράσεις τόσο των "αρχόντων" όσο και του λαού. Ο τελευταίος μεγάλος πολιτισμός που «γονάτισε» εξαιτίας του κάρμα που είχε δημιουργήσει σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Μετά από εντατική μελέτη πολλών ιστορικών, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το κάρμα που κατέστρεψε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελούνταν από τις παρακάτω ενέργειες ή μη-ενέργειες και διαδικασίες σκέψης.
  •  Όλοι είχαν τη σφοδρή επιθυμία να αποκτήσουν πολλά ακριβά, υλικά πράγματα ως μιαν επίδειξη μόρφωσης και πλούτου.
  •  Επετράπη η δημιουργία ενός τεράστιου χάσματος μεταξύ των ‘εχόντων’ και των ‘μη εχόντων’, το οποίο αύξανε και επεκτεινόταν με το πέρασμα των χρόνων.
  • Εγκαταλείφθηκε με τα χρόνια η αισθητική στην τέχνη και τα άτομα άρχισαν να ενδιαφέρονται για τέχνες που προκαλούσαν αποτροπιασμό.
  • Αναπτύχθηκε ένα σύστημα πρόνοιας κατά το οποίο οι άνθρωποι ήθελαν να αναλάβει την φροντίδα τους, εξ’ ολοκλήρου, η κυβέρνηση.
  • Ο λαός και οι άρχοντες έδειχναν να απολαμβάνουν τους βασανισμούς και την κατασπάραξη των αιχμαλώτων, των σκλάβων, των χριστιανών, στις αρένες από τα θηρία.

Το Εθνικό Κάρμα αρχίζει από τα υψηλότερα επίπεδα εκείνων που είχαν την εξουσία (όπως με τους ηγεμόνες και τους γερουσιαστές της Ρώμης). Αυτό το Κάρμα, εάν παραμένει ανεξέλεγκτο, ρέει προς τα κάτω, προς τον λαό και αν ο λαός δεν είναι σε θέση ή δεν μπορεί να του δώσει θετική ενέργεια και να το διορθώσει, το καρμικό χρέος κάποια στιγμή θα ζητηθεί.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα