Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ


Η εικόνα που παρουσιάζει ο κόσμος σήμερα  στην ΕΛΛΑΔΑ , αυτό δηλαδή που φαίνεται στα μάτια του κόσμου, ή αν προτιμάμε αυτό που αντιλαμβανόμαστε να συμβαίνει γύρω μας , δεν είναι παρά ένας βομβαρδισμός [αρνητικών ] εντυπώσεων που απευθύνονται και έχουν σαν στόχο την ανθρώπινη ψυχολογία .

Ένα ζώο , μια πέτρα, ή ένα δένδρο δεν  <<ανησυχούν>> για αυτά τα οποία οι άνθρωποι  αντιλαμβάνονται , και που προσπαθούν  να επεξεργαστούν  ερμηνεύοντας τα  πάντα με τις παράξενες  διχαστικές  λογικές τους .

<< Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την φύση και το σύμπαν θα πρέπει να
συλλογιστούμε πάνω στην ενέργεια, την συχνότητα, και την δόνηση.>> esla]

Και όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας , στη Ελλάδα αλλά και παντού , οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις και οικονομικές αντιξοότητες  δεν είναι  παρά ενέργειες, συχνότητες, και δονήσεις, που αποκρυσταλλώθηκαν ,   που πήραν μορφή  με την δική μας συμβολή και συμμετοχή…… για τον λόγο ότι είμαστε ασυνείδητοι, και κουβαλάμε μέσα μας τον αρνητισμό και την σύγκρουση που προβάλουμε προς τα εξω, και αντιλαμβανόμαστε τελικά στο κόσμο μας.


Πάντα ψάχνουμε να βρούμε κάποιον που να φταίει για την κατάσταση αυτή μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού,   και μετά ψάχνουμε να  βρούμε και ένα καλό <<σωτήρα>> για να μας σώσει.

Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα αν το επιλέξει, να διαχειριστεί αυτές τις εντυπώσεις που ο ίδιος ανακυκλώνει, και να αλλάξει την εικόνα του κόσμου.

Μπορεί να αλλάξει συχνότητες , όπως αλλάζει τα κανάλια σε μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο…
Mπορεί να αλλάξει τις δονήσεις του αλλάζοντας τον τρόπο που του <<επιβάλουν>> να  σκέφτετε και  αλλάζοντας αυτό που του <<επιβάλουν>> να έχει στο μυαλό του.

Έχει όμως  παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν την θέληση   να αλλάξουν ούτε τα κανάλια στην τηλεόραση τους , πόσο μάλλον τον τρόπο σκέψης τους .

Ο Έλληνας είναι αυτός ο οποίος καλείται να συνειδητοποιήσει πρώτος  ότι η αμείλικτη χειραγώγηση, και τεχνητή αποβλάκωση  που λυσσαλέα προωθείται μέσα από την πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τους οικονομικούς κύκλους, δεν στοχεύει στην τσέπη του όπως φαίνεται στην εικόνα του κόσμου που παρουσιάζεται …… αλλά περισσότερο στην ψυχολογία του.


Και  δεν εννοώ να το καταλάβει απλώς ..διότι όλοι ίσως το έχουμε περίπου καταλάβει.
 Εννοώ να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ σε σχέση με αυτό το γεγονός της χειραγώγησης και του διχασμού.
Διότι μόνο τότε θα κατανοήσει και πως πρέπει να δράση ψυχολογικά.

Πάντα ο στόχος είναι η ψυχολογία ….

Και όταν καταπέσει η ψυχολογία σημαίνει ότι η δόνηση έχει επίσης αλλάξει  και χαμηλώσει , η συχνότητα αποσυντονίζετε, και η ενέργεια  στον κόσμο μας παίρνει αναπόφευκτα και την ανάλογη μορφή που αντιστοιχεί στην ψυχολογία μας.

Με αποτέλεσμα να δημιουργούμε  και να ζούμε σε ένα ανάλογο κόσμο χαμηλών δονήσεων γεμάτο προβλήματα και αντιξοότητες .

Το χειρότερο σε αυτή την ψυχολογική κατρακύλα, είναι ότι… ο ένας  παρασύρει τον άλλο, και εκεί υπάρχει σύγκρουση.

 Χωριζόμαστε σε δεξιούς , αριστερούς , κεντρώους, εθνικιστές , αναρχικούς, και ο καθένας  έχει την πεποίθηση ότι είναι ο καλύτερος .. 
Και έτσι διχαζόμαστε ανάλογα με τα παιχνίδια αυτών που ξέρουν να επιβάλουν στις μάζες τον φόβο,  και το ……..
<< διαίρει και βασίλευε…>>.

Ο Έλληνας  λοιπόν έχει κτυπηθεί από την ....οικονομική κρίση, αλλά πρώτα  έχει κτυπηθεί ανελέητα στην ψυχολογία του, και μετά αποδέχτηκε την οικονομική κρίση.


 Η οικονομική  κατάσταση του καθε ανθρώπου είναι η αντανάκλαση της ψυχολογίας του.

 Όπως και η συμπεριφορά του, τα γούστα του, οι παρέες του,  οι ιδέες του, και τα έργα του αντανακλούν αυτό που έχει μέσα του, στη ψυχολογία του.

 Παίζει το παιχνίδι του διχασμού κοιμισμένος, νομίζοντας ομως ότι είναι ξύπνιος, και   ποντάροντας την <<οικονομική του σωτηρία και το μέλλον του>>  μια σε έναν πολιτικό και μια στον άλλο .
Και δεν βλέπει την πραγματική εικόνα του κόσμου [ του εαυτού του ]….. πέρα από τις πολιτικές, και τα μνημόνια.

Έχει χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, και μεταθέτει όλες του τις ελπίδες, τα δικά του όνειρα να τα υλοποιήσουν κάποιοι άλλοι, που απλά παίζουν τον ρόλο των πολιτικών και των οικονομολόγων.


<< Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να βγει  κάποιος χαμένος στη ζωή αλλά και στις μπίζνες , και αυτός ο τρόπος είναι να μην έχει εμπιστοσύνη στον…. εαυτό του. >>

<<Ο άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του, κάνει ένα βήμα φαινομενικά στο κενό και μόνο τότε πέρα από κάθε αμφιβολία , βλέπει το έδαφος κάτω από τα πόδια του να υλοποιείται, δικαιώνοντας την φωτεινή παραφροσύνη του…………Πίστευε για να δεις , και ποτέ το αντίστροφο. >> [Stefano E.D.A]

Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, και οι τεχνοκράτες οικονομολόγοι, είναι ασυνείδητοι όπως όλος ο κόσμος , είναι και αυτοί αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, εθνικιστές  κλπ, είναι πιόνια και έρμαια δυνάμεων που και αυτοί οι ίδιοι αδυνατούν να κατανοήσουν.

Κοιμούνται βαθειά αλλά ξέρουν όλοι καλά να παριστάνουν τους φωστήρες , δέσμιοι των δικών τους πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουμε παραπληροφόρηση, επιλεγμένη ενημέρωση από τα ΜΜΕ, πολιτικές διαφωνίες και συγκρούσεις , και προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα.

Ας βρούμε λοιπόν μέσα μας την κυρίαρχη δύναμη της συνείδησης και να αδιαφορήσομε για τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια , για τον φόβο και την ανασφάλεια που πλασάρετε,   για αυτά που λέγονται, ή εσκεμμένα αποκρύπτονται, για το αν τα γεγονότα φαίνονται αρνητικά η θετικά.
  
   Και να επικεντρωθούμε στην δική μας αποστολή, που φυσικά δεν είναι να συγκρουόμαστε  με τον  συνάνθρωπο μας επειδή διαφέρουν οι απόψεις μας.

<<Όσο περισσότερο είσαι…. τόσο περισσότερο έχεις !>>

<<Η συνείδηση υπερβαίνει την φυσική !>>

[Είναι δυο φράσεις κλειδιά , που με εμπνέει να γράφω συχνά διότι σχετίζονται με την επίγνωση σαν βάση για την αφθονία και όχι μόνο.]


                                ..........................................
Εφόσον ζητείτε η άποψη μας μπορούμε να την καταθέσουμε αν θέλουμε, όχι όμως με τον φόβο στην καρδιά και αβεβαιότητα , όχι με θυμό  ή αισθηματα εκδίκησης…

Αλλά με αγάπη και αισιοδοξία
  με όμορφα και χαρουμενα συναισθήματα ....

Δημοκρατία άλλωστε δεν είναι ο διχασμός και η διάσπαση …….αλλά  η αρμονική σύνθεση των αντίθετων δυνάμεων .

Το εμείς  είναι ….. το εγώ ……που <<ξύπνησε>> και  γνώρισε τον εαυτό του.


ΥΓ.
Ένας καλός τρόπος  για να μην χανόμαστε στον βομβαρδισμό της παραπληροφόρησης
Και των εντυπώσεων, είναι να έχουμε την προσοχή μας όχι στο γεγονός που συμβαίνει έξω από εμάς , αλλά περισσότερο στην καρδιά, μεσα μας …. για να εντοπίζουμε επιτόπου και άμεσα το συναίσθημα που μας προκαλεί .
 το συναίσθημα που αναβλύζει  μπορει να είναι θυμός , φόβος, ανησυχία, αυτα  πρέπει να τα παρατηρήσουμε και να τα συνειδητοποιήσουμε.

 …….Μετά από λίγο  θα δούμε ότι   αυτά τα συναισθήματα θα σταματήσουν να μας επηρεάζουν, και απλά θα παιρνούν σαν …σύννεφα και  ξενα απο εμας,  μέσα από την ψυχολογία μας .
  
Τότε πραγματικά θα συνειδητοποιήσουμε την χειραγώγηση, και την προσπάθεια που επιτελείτε για τον έλεγχο της σκέψης των πολιτών Και της ψυχολογίας μας,
Και θα κατανοήσουμε πια είναι η πραγματική μας θέση..






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα