Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας...Μέρος Δεύτερο

Napoleon Hill




ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ



Εφαρμοσμένη Πίστη είναι η Ψυχική Διάθεση κατά την οποία μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας απ’ όλους τους φόβους και τις αμφιβολίες και να το κατευθύνετε σε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή σας.
Η Εφαρμοσμένη Πίστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρνητικό ή θετικό τρόπο.
Θα λάβετε τα αποτελέσματα σε ότι συγκεντρώνετε το μυαλό σας.
1 σημαντική διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ανθρώπου και ενός αποτυχημένου: Το χαρακτηριστικό της Επιτυχίας τους είναι η πολύ μεγάλη πίστη τους σε αυτό που κάνουν.
Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα το Αρχή του Donut (λουκουμά):
·           Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν βλέπουν μόνο την τρύπα στο κέντρο του λουκουμά.
·           Οι Επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν ολόκληρο το λουκουμά μαζί με την τρύπα του.
Ένα δυνατό παράδειγμα μεγάλης Εφαρμοσμένης Πίστης είναι ο εφευρέτης Τόμας Έντισον ο οποίος έκανε 10.000 αποτυχημένα πειράματα μέχρι να καταφέρει να κάνει την εφεύρεσή του να πετύχει. Και αυτό το κατάφερε γιατί πίστευε πάρα πολύ ότι μπορεί να τα καταφέρει.


Ακόμη ένα παράδειγμα είναι ο Φορντ που πίστευε ότι μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο, και παρόλο που τον κορόιδευαν οι συγγενείς του και οι γείτονες του καθώς και η οικονομική αδυναμία, μετέτρεψε την πίστη του σε μια βιομηχανική αυτοκρατορία που άλλαξε τελείως τον Αμερικανικό τρόπο ζωής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το πέτυχε αυτό ενώ δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση αλλά ούτε και το οικονομικό υπόβαθρο για να το υποστηρίξει.
Εσείς μήπως έχετε κάποια ιδέα ή κάποιο πλάνο το οποίο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους άλλους ανθρώπους αλλά δεν έχετε κάνει κάτι γι’ αυτό επειδή έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης η οποία θα μπορούσε να σας δώσει το ξεκίνημα? Με άλλα λόγια βρίσκεστε εκεί που βρισκόταν ο Φορντ πριν κατασκευάσει το πρώτο του αυτοκίνητο. Ο Φορντ έσπασε αυτό το τοίχο από τους φόβους του, και έβαλε μπρος τις ιδέες του χρησιμοποιώντας την Αξία της Εγκεφαλικής Συμμαχίας την οποία αναφέραμε παραπάνω.
Γιατί και εσείς δε δημιουργείτε μια εγκεφαλική συμμαχία με κάποιον και ξεκινήστε να βάζετε τις ιδέες σας να εργάζονται για εσάς. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι αυτό είναι η αρχή για όλες τις επιτυχίες και αποτελεί τα κύρια θεμέλια όλως των πολιτισμών του πλανήτη μας. Είναι η Αρετή που πρέπει να αναπτύξετε πριν κάνετε χρήση του Κεντρικού Κλειδιού της Επιτυχίας σας. Για να γίνετε επιτυχημένος πρέπει να έχετε τεράστια ικανότητα πίστης σε αυτό που κάνετε. Και το σημείο που πρέπει να αρχίσετε να πιστεύετε είναι μέσα σε εσάς. Πρέπει να κατανοήσετε ότι έχετε γεννηθεί με το δώρο να μπορείτε να αποκτήσετε τον απόλυτο έλεγχο του μυαλό σας και να το κατευθύνετε σε ότι εσείς Απαιτείτε να πετύχετε. Παρατηρήστε ότι ο Hill χρησιμοποιεί τη λέξη Απαιτώ όχι Ικετεύω. Ο Δημιουργός μας δεν έχει την πρόθεση να σας κάνει να ικετεύσετε για τίποτα. Εάν σας ήθελε να τον ικετεύετε δε θα σας είχε ευλογήσει με τον απόλυτο έλεγχο του μυαλό σας. Εάν η ζωή σας δεν είναι αυτή που θα θέλατε να ήταν, μπορείτε να την αλλάξετε. Στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε σκεφτείτε εφόσον καταλάβετε την Αξία της Εφαρμοσμένης Πίστης και την κατευθύνετε στα πράγματα που επιθυμείτε και κρατήστε εκτός των πράγματα που δεν θέλετε.
Ο Hill γνωρίζει πολύ καλά αυτά που μας αναφέρει παραπάνω καθώς από την αρχή της ζωής του ήταν δεμένος από τους 4 Καβαλάρηδες που κρατάνε δέσμιους πολλούς ανθρώπους για όλη τους τη ζωή «Φτώχεια, Φόβος, Προκαταλήψεις και Αρρώστιες». Και έτσι βρήκε το Κεντρικό για να κρατήσει μακριά όλα αυτά που δεν επιθυμούσε να έχει στη ζωή του και να κατευθυνθεί προς αυτά ακριβώς που ο Δημιουργός προορίζει για όλους μας στη γή.
Η Εφαρμοσμένη Πίστη είναι το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορείτε να κατακτήσετε το Κεντρικό Κλειδί και να το χρησιμοποιήσετε.
Συνεχίζοντας ο Hill μας δίνει τις παρακάτω συμβουλές για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη Ψυχική Διάθεση που θα σας βοηθήσει να έχετε την κατάλληλη Πίστη σε ότι κάνετε:
1-        Να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε και να πιστεύετε πως μπορείτε να το καταφέρετε και ότι θα το αποκτήσετε.
2-        Να εκφράζετε ευγνωμοσύνη πολλές φορές κάθε μέρα για οτιδήποτε έχετε λάβει καθώς και γι’ αυτά που επιθυμείτε να λάβετε πριν καν τα λάβετε. Η κατοχή ξεκινάει πρώτα από το μυαλό μας.
3-        Κρατήστε μυαλό σας ανοιχτό στη διαίσθηση σας και σε οτιδήποτε σας εμπνέει. Μη περιμένετε αλλά προχωρήστε με δική σας πρωτοβουλία αμέσως! Δε μπορεί να υπάρξει εφαρμογή της Εφαρμοσμένης Πίστης χωρίς να υπάρχει δράση.
4-        Όταν νιώθετε ηττημένοι, όπως σίγουρα θα αισθάνεστε πάρα πολλές φορές, να θυμάστε ότι η πίστη ενός ανθρώπου δοκιμάζετε πάρα πολλές φορές πριν στεφθεί με τη τελική νίκη. Το να παραδέχεστε την ήττα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόκληση για να συνεχίζετε να προσπαθείτε.
5-        Η διακαής επιθυμία για τα πράγματα ή τις περιστάσεις που θέλετε είναι το αρχικό σημείο όλης της Εφαρμοσμένης Πίστης. Να είστε Οριστικοί, να Πιστεύετε και να Δράτε. Και να συνεχίζετε να δράτε εάν χρειάζεται.
6-        Όταν η αμφιβολία σέρνετε στο μυαλό σας, να θυμάστε ότι η πίστη του ανθρώπου μπορεί να διαλύσει τα πάντα. Να θυμάστε ότι η πίστη δεν είναι κάτι που μπορείτε να αποκτήσετε αλλά είναι κάτι που ήδη κατέχετε απλά το χρησιμοποιείτε αντίστροφα και την κατευθύνετε σε πράγματα που φοβάστε.. Η πίστη σας δεν είναι κάτι που θα σας φέρει αυτό που επιθυμείτε αλλά μπορεί να σας καθοδηγήσει να προχωρήσετε προς αυτό που θέλετε και να το πάρετε. Να θυμάστε επίσης ότι η πίστη σας περιορίζετε μόνο με την ποσότητα σε ότι πιστεύετε.
Ο Hill πίστεψε ότι μπορεί να δώσει στον κόσμο τη πρώτη Φιλοσοφία της Επιτυχία βοηθώντας γυναίκες και άνδρες να απελευθερωθούν από φόβους και περιορισμούς. Και επέμεινε για περισσότερο από 20 χρόνια σε αυτή του την ιδέα και έτσι η πίστη του έδωσε την ελευθερία σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Κάντε τα παραπάνω πράγματα και σίγουρα θα έχετε τη δύναμη. Πιστέψτε και θα το Αποκτήσετε (Believe and shall Receive).
Μη ξεχνάτε ότι η ζωή σας είναι αυτή που δημιουργείτε από τη δική σας Ψυχική Διάθεση.
 

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ



Η προσωπικότητα σου είναι αυτή που είτε θα προσελκύει τους ανθρώπους προς εσένα ή θα τους απομακρύνει. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζει στον κόσμο και σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είναι το σημάδι με το οποίο σε αναγνωρίζει ο κόσμος και είναι αυτό που καθορίζει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου στη ζωή. Έτσι θα πρέπει να δείτε την προσωπικότητά σας όπως οι άλλοι τη βλέπουν και να την βελτιώσετε όπου χρειάζεται βελτίωση.
Η προσωπικότητά σας αποτελείται από σχεδόν 30 παράγοντες και χαρακτηριστικά. Παρακάτω σας αναφέρουμε τα πιο σημαντικά. Κάθε σημείο που αποτελεί το χαρακτήρα σας είναι κάτω από το δικό σας απόλυτο έλεγχο και μπορείτε να το βελτιώσετε για να είναι αυτό που Εσείς επιθυμείτε να είναι.
Οι Ιδιότητες μιας ευχάριστης Προσωπικότητας:
1-        Θετική Ψυχική Διάθεση. Οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να αισθανθούν τη Ψυχική σας Διάθεση με τηλεπάθεια χωρίς να πείτε καμία λέξη ή κάνετε κάποια κίνηση. Επίσης γίνεται αντιληπτό από το τόνο της φωνής σας και από τις εκφράσεις στο πρόσωπό σας. Έτσι καταλαβαίνετε ότι δε μπορείτε να κρύψετε την προσωπικότητά σας από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
2-        Ευέλικτη Ψυχική Διάθεση. Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αποφεύγετε να είστε ευερέθιστοι και θυμωμένοι. Εάν έχετε ευελιξία μπορείτε να προσαρμόσετε τον εαυτό σας σε όλες τις περιστάσεις στις σχέσεις σας με τους άλλους χωρίς να χάνετε την ηρεμία σας ή να επιτρέπεται γίνεστε ευερέθιστοι και θυμωμένοι. Να θυμάστε ότι εφόσον έχετε Θετική Ψυχική Διάθεση θα είναι αδύνατον για οποιοδήποτε να νευριάσει και να σας θυμώσει χωρίς τη θέλησή σας ή τη συνεργασία σας. Δε μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις των άλλων ανθρώπων οι οποίες μπορούν να σας ενοχλούν αλλά μπορείτε να ελέγξετε την αντίδρασή σας όλες τις περιστάσεις εξασκώντας την ικανότητα της Ευελιξίας. Και θα παρατηρήσετε ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αρκετά ανεπτυγμένη την Ευελιξία της Ψυχικής Διάθεσης και ελέγχουν τις αντιδράσεις τους προς τους άλλους ανθρώπους.
3-        Κατευθύνετε και Ελέγξτε το συναίσθημα του Ενθουσιασμού. Με τον Ενθουσιασμό μπορείτε να έχετε επιτυχία στη δουλειά σας αλλά πρέπει να είστε ικανός να τον ανοίγετε και να τον κλείνετε κατά τη δική σας βούληση, με την ίδια ευκολία όπως ακριβώς μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε το νερό από τη βρύση. Ο ανεξέλεγκτος Ενθουσιασμός μπορεί να κουράσει τους ανθρώπους γύρω σας. Μπορεί επίσης να ανοίξει το παράθυρο προς το μυαλό κάποιο ανθρώπου από το οποίο μπορούν κάποιοι άνθρωποι να μπούνε και να επηρεάσουν προς καταστάσεις που κάποιος δε θέλει να επηρεαστεί.
4-        Ειλικρίνεια για τους σκοπούς σας. Αυτός που δεν είναι ειλικρινής για τους σκοπούς του, γίνετε σύντομα αντιληπτός και απορρίπτεται. Γιατί κανένας μας δεν προσελκύετε από ανθρώπους που σκοπεύουν να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους. Ειλικρίνεια είναι μια αρετή της προσωπικότητάς σας που δε μπορεί να προσποιηθεί επιτυχώς ούτε από τους πιο καλούς ηθοποιούς. Γιατί το ψέμα κουβαλάει μέσα του σημάδια που κάνουν τους άλλους να τα αντιλαμβάνονται και να προσέχουν. Μπορείτε να ψάξετε στο παρελθόν σας όσες συναντήσεις έχετε κάνει με ανθρώπους που σας κορόιδεψαν και θα καταλάβετε ότι πράγματι υπάρχουν τέτοια σημάδια.

Αρνητικές συνήθειες που Καταστρέφουν μια Ευχάριστη Προσωπικότητα
1-        Να διακόπτετε ή να φεύγετε από μια συζήτηση όταν κάποιος σας μιλάει
2-        Να σαρκάζετε τους συνομιλητές σας χρησιμοποιώντας «σοφές εκφράσεις» που εν τέλει δεν είναι και τόσο σοφές
3-        Να δείχνετε ματαιοδοξία είτε με τις λέξεις σας είτε με τη συμπεριφορά σας δε θα σας κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή
4-        Να δείχνετε αδιαφορία και να μην ακούτε όταν οι άλλοι σας μιλάνε. Προσπαθήστε να γίνετε ένας καλύτερος ακροατής παρά ένας καλύτερος ομιλητής. Να σημειώσετε επίσης ότι έχετε πάντα να κερδίσετε κάτι όταν ακούτε τους άλλους αλλά τίποτα όταν μιλάτε εσείς.
5-        Να μη κολακεύετε όταν δε πρέπει να κολακέψετε. Εάν ο ακροατής σας είναι «σοφός» θα καταλάβει ότι θέλετε κάτι από αυτόν το οποίο τελικά δε θα πάρετε
6-        Αποφεύγετε τη συνήθεια να βρίσκετε λάθη στους ανθρώπους και γενικά στον κόσμο γύρω σας. Καλύτερα να κατευθύνετε τις συζητήσεις σε πράγματα που είναι σωστά από το να παραπονιέστε για πράγματα που πιστεύετε ότι είναι λάθος.
7-        Να μη προκαλείτε και να μην κάνετε ευθείες επιθέσεις σε άλλους όταν δε συμφωνείτε μαζί τους ειδικά όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνετε και το πραγματοποιείτε μόνο και μόνο για να είστε εναντίον σε αυτό που σας μιλάει
8-        Δίνοντας τις συμβουλές σας όταν δε σας τις έχουνε ζητήσει θα σας κάνει υπερβολικά βαρετό
9-        Η συνήθεια του να συζητάτε για φυσικές αρρώστιες κάποιου και προσωπικές του ανησυχίες. Για να είστε ευπρόσδεκτος στις σχέσεις σας με τους άλλους προσπαθήστε να συζητάτε για θέματα που ενδιαφέρουν και απασχολούν τους συνομιλητές σας. Με αυτό τον τρόπο δε θα γίνετε βαρετός σε κάποιον που θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του.
10-    Μη δίνετε την εντύπωση της υπεροχής και μη χρησιμοποιείτε γλώσσα, λέξεις και θέματα που οι υπόλοιποι αδυνατούν να κατανοήσουν. Εάν επιθυμείτε να «πουλήσετε τους εαυτούς σας στους άλλους» διαπραγματευτείτε μαζί τους στο δικό τους επίπεδο έτσι ώστε να γίνετε κατανοητοί.
11-    Μη φθονείτε αυτούς που είναι επιτυχημένοι. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, δείχνουν συμπάθεια και χαρά για την τύχη των άλλων.
12-    Μην είστε τσαπατσούληδες στη ζωή σας και στο ντύσιμό σας. Τα ρούχα δεν κάνουν τους ανθρώπους αλλά σίγουρα κάνουν μια καλή αρχή. Ντυθείτε σωστά χωρίς υπερβολές ή με πολύ απλοϊκό ντύσιμο.
Να θυμάστε αυτό: Εάν δεν έχετε τη συμπάθεια των υπόλοιπων ανθρώπων τότε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει κάποιος λόγος τον οποίο μπορείτε να εντοπίσετε και να τον διορθώσετε. Δεν είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να μη συμπαθεί κάποιον άλλον άνθρωπο χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.
Πριν κάνετε ολοκληρωτική χρήση του Κεντρικού Κλειδιού της επιτυχίας πρέπει να δημιουργήσετε μια Ευχάριστη Προσωπικότητα. Αυτό θα χρειαστεί μεγάλο κουράγιο από τη μεριά σας και ειλικρίνεια με τον εαυτό σας.
 

ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ



Η αυτοπειθαρχία δεν αποτελεί μόνο τον έλεγχο των αρνητικών συνηθειών, που εμποδίζουν την επιτυχία σας, αλλά ιδιαίτερα την ενδυνάμωση των θετικών συνηθειών που θα χρειαστείτε για να κερδίσετε τα πλεονεκτήματα του φακέλου που πήρατε μαζί σας από τη γέννησή σας.
Παρακάτω ακολουθεί λίστα με τις πιο σημαντικές Αυτοπειθαρχίες που πρέπει να μάθετε πριν κάνετε χρήση του Κεντρικού Κλειδιού της Επιτυχίας:
1-        Αποκτήστε έλεγχο στη γλώσσα σας. Πρώτα να σκέφτεστε και έπειτα να μιλάτε. Να μιλάτε μόνο όταν αυτό που θα πείτε είστε σίγουρος ότι θα σας ωφελήσει και δε θα πληγώσει τους άλλους. Μια ανεξέλεγκτη γλώσσα είναι μεγάλη Ευθύνη..
2-        Μη μιλάτε άσχημα στους άλλους ακόμη κι αν αυτοί σας έχουν εξοργίσει ή που νομίζετε ότι σας εξοργίζουν. Να θυμάστε «Οτιδήποτε κάνετε προς ή για τους άλλους, το κάνετε προς ή για εσάς». Οτιδήποτε κάνετε ή πείτε που θα πληγώσει κάποιον γυρνάει πίσω σε εσάς με τον καιρό και σε αρκετά μεγάλη κλίμακα... Για να βγάλετε το θυμό σας από μέσα σας, μη μιλήσετε αλλά γράψτε το στην άμμο στην άκρη της θάλασσας εκεί που το κύμα θα το σβήσει με το χρόνο…
3-        Ελέγξτε όλα σας τα συναισθήματά όπως Αγάπη, Φόβο, Μίσος κα
4-        Να πειθαρχείτε τη Ψυχική σας Διάθεση ανα πάσα στιγμή. Η έλλειψη πειθαρχίας μπορεί να διώξει τους φίλους σας, να καταστρέψει ευκαιρίες, μπορεί να φέρει φυσικές και ψυχικές αρρώστιες, μπορεί να αναπτύξει στομαχόπονους και κάνει την ηρεμία στο μυαλό σας αδύνατη..
5-        Πειθαρχείστε το στομάχι σας. Χρειάζεται δίαιτα και νηστεία
6-        Πειθαρχήστε τη σχέση σας με τη θρησκεία και τις πολιτικές απόψεις
7-        Πάρτε τον έλεγχο του μυαλού σας και κατευθύνετέ το προς ότι τέλος εσείς επιθυμείτε. Δε μπορείτε να το πραγματοποιήσετε αυτό χωρίς να έχετε στα χέρια σας ένα πρακτικό σύστημα. Και ένα τέτοιο σύστημα είναι αυτό που έφτιαξε ο Hill μέσα στα βιβλία του και είναι κάτι 100% δοκιμασμένο από πολλά εκατομμύρια Επιτυχημένους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι μόνο πρακτικό αλλά είναι και τόσο απλό που ο καθένας όταν είναι έτοιμος μπορεί να το ελέγξει, να το μάθει και να το χρησιμοποιήσει επιτυχώς. Η χρησιμοποίησή του δεν απαιτεί κάποιον έξυπνο ή υπερβολικά μορφωμένο. Χρειάζεται μόνο η ισχυρή θέληση να πάρετε τον απόλυτο έλεγχο του μυαλού σας και να έχετε έναν Οριστικό Σκοπό για τον οποίο θέλετε να κατευθύνετε το μυαλό σας.
Η Αυτοπειθαρχία έκανε τον Τόμας Έντισον έναν από τους μεγαλύτερους εφευρέτες τις εποχής του. Η Αυτοπειθαρχία βοήθησε τον Hill να συνεχίζει μέσα από πολλές απογοητεύσεις και ήττες και στο τέλος κατάφερε να δώσει στον κόσμο την πρώτη Πρακτική Φιλοσοφία της Επιτυχίας η οποία βασίστηκε στη γνώση εκατοντάδων που ξοδέψανε μια ολόκληρη ζωή μέσω της μεθόδου δοκιμής και λάθους με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τις Αξίες που μας οδηγούν στην προσωπική μας επιτυχία.
Ένα μόνο είναι σίγουρο. Κανένας δε γίνεται περισσότερο σοφός χωρίς την κατάκτηση της Αυτοπειθαρχίας και κανένας δε βρίσκει ηρεμία στο μυαλό του και χαρά χωρίς την αυστηρή εξάσκηση της Αυτοπειθαρχίας. Η Αυτοπειθαρχία μπορεί να μετατρέψει τη Λύπη μας σε Πίστη και είναι η μοναδική αξία με την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε το Μίσος μας για τους άλλους σε Συμπάθεια μας προς αυτούς. Είναι η Αξία με την οποία μπορούμε να αποκαλύψουμε το σπόρο ενός ισοδύναμου προσόντος που έρχεται με κάθε αντιξοότητα και κάθε ήττα. Είναι η μοναδική Αξία με την οποία μπορούμε να σβήσουμε από το μυαλό μας τα θανατηφόρα αποτελέσματα των προηγούμενων εμπειριών μας από δεινά και δυσαρέσκειες.
Και έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε τον άλλο μας εαυτό που κουβαλάμε συνέχεια μαζί μας. Αυτό τον Εαυτό που έχει τεράστιο μέγεθος Πίστης και δεν επηρεάζεται από αποτυχίες και ήττες.
Να θυμάστε επίσης ότι η Αυτοπειθαρχία μας δίνει Ελευθερία απέναντι σε όλους τους φόβους και κυρίως στο μεγαλύτερο απ’ όλους που είναι ο φόβος του θανάτου. Μπορεί να μας θεραπεύσει από την αρρώστια της υποχονδρίας, το φόβο μιας φανταστικής αρρώστιας από την οποία πολύς κόσμος υποφέρει και μάλιστα μερικές φορές πεθαίνει..
Με την Αυτοπειθαρχία μπορούμε να σκεφτούμε τις δικές μας σκέψεις, να ζήσουμε τη δική μας ζωή όπως θέλουμε επιθυμούμε να ζήσουμε και να παραμείνουμε για πάντα Ελεύθεροι από τα κακά του φόβου και των περιορισμών τα οποία έχουμε κληρονομήσει από το Μεσαίωνα πριν από την άνοιξη του πολιτισμού μας.
Ο Δημιουργός μας δε δίνει ποτέ σε κάποιον ένα προσόν ή ένα όφελος χωρίς να του δώσει και τα μέσα με τα οποία μπορεί να τα αγκαλιάσει και να τα χρησιμοποιήσει.
Η Αυτοπειθαρχία λοιπόν είναι το μεσον με το οποίο ο Δημιουργός μας προμήθευσε με τη μέθοδο να αγκαλιάζουμε και να χρησιμοποιούμε το μοναδικό πράγμα στο οποίο έχουμε αδιαμφισβήτητο έλεγχο. Τη δύναμη των δικών μας σκέψεων.
Να θυμάστε πάντα ότι ακολουθώντας τη γραμμή με τις λιγότερες αντιστάσεις κάνει όλα τα ποτάμια και κάποιους σκληρούς ανθρώπους να λυγίσουν.
 

ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ



Η Θετική Ψυχική Διάθεση μπορεί να καθαρίσει όλα τα εμπόδια που στέκονται μεταξύ εσένα και του Βασικού Σκοπού σου στη ζωή. Η αξία αυτή είναι τόσο σημαντική κρύβει όλα τα πλούτη που βρίσκονται στον κλειστό φάκελο της ζωή σας και παρακάτω υπάρχουν μερικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να κρατάτε το μυαλό σας θετικό συνέχεια. Αυτά θα σας βοηθήσουν για να πραγματοποιήσετε τη ποιο σημαντική αλλαγή στη ζωή σας που έχετε βιώσει ποτέ.
1-        Μάθετε να προσαρμόζετε το μυαλό σας στις συμπεριφορές των υπολοίπων ανθρώπων και τα προβλήματά τους έτσι ώστε συμβιώνετε μαζί τους αρμονικά. Οι Επιτυχημένοι άνθρωποι πάντα αποφεύγουν τα δυσάρεστα γεγονότα σε συζητήσεις.
2-        Δημιουργείστε ένα σαφές σύστημα με το οποίο θα κρατάτε το μυαλό σας θετικό στο ξεκίνημα κάθε ημέρας! Και θα το κάνετε αυτό σε κάθε περίπτωση!
3-         Μάθετε την τέχνη του να «πουλάτε» τον εαυτό σας στους άλλους με πλάγια μέσα όπως το να ρωτάτε σημαντικές ερωτήσεις με τις οποίες θα λαμβάνετε τις αντιδράσεις που εσείς επιθυμείτε. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να οδηγηθεί σε λογομαχία σε απολύτως καμία περίπτωση πάνω σε ασήμαντα θέματα.
4-        Υιοθετήστε τη συνήθεια να γελάτε με την καρδιά σας κάθε φορά που ενοχλείστε από κάτι ή όταν θυμώνετε. Θα σας βοηθήσει στην αρχή κάθε ημέρας να αφιερώνετε 1 λεπτό και να γελάτε με την καρδιά σας. Αυτό θα αλλάξει τη χημεία στο μυαλό σας και θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο να έχετε Θετική Ψυχική Διάθεση
5-        Ξεκινήστε κάθε μέρα με μια έκφραση ευγνωμοσύνης για όλες τις ήττες, τις αποτυχίες, τις δυσκολίες που έχετε βιώσει στο παρελθόν και παρατηρήστε τι ωφέλη είχατε από αυτά. Έπειτα δώστε ευλογίες για όλα αυτά που περιμένετε να λάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
6-        Μάθετε να συγκεντρώνετε τη προσοχή σας στα «Μπορώ να Κάνω» τμήματα όλων των προβλημάτων σας και αυτών που επιθυμείτε και ξεκινήστε να δράτε εκεί που βρίσκεστε και βγάλτε εις πέρας αυτά τα προβλήματα. Άσχετα από το ποια είναι τα προβλήματά σας, υπάρχει πάντα κάτι το οποίο μπορείτε να κάνετε. Βρείτε τι είναι αυτό το κάτι και κάντε το!
7-        Μάθετε να μετατρέπετε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις σε άμεσες δράσεις που απαιτούν μια θετική δράση και Θετική Ψυχική Διάθεση. Και κάντε το αυτό συνήθεια. Εάν κάτι σας προκάλεσε θυμό, ασχοληθείτε για 5 λεπτά με το αγαπημένο σας χόμπυ ή συγκεντρωθείτε στο Βασικό Σκοπό της ζωής σας.
8-        Αναγνωρίστε ότι κάθε κατάσταση, ευχάριστη ή δυσάρεστη μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη. Η δύναμή σας μεγαλώνει μέσα από τις δυσκολίες και τους αγώνες. Δεν υπάρχει εμπειρία χωρίς κέρδος.
9-        Να κοιτάτε πάντα τη ζωή ως συνεχή εκπαίδευση και να παίρνετε σοφία και από τις ευχάριστες αλλά και από τις δυσάρεστες εμπειρίες σας.
10-    Η Αυτοβελτίωση θα σας κάνει πιο ανοιχτόμυαλους, γενναιόδωρους και υπομονετικούς στις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους.
11-    2 φορές καθημερινά να εκφράζεται την ευγνωμοσύνη σας για το ότι σας δόθηκε ο απόλυτος έλεγχος του μυαλού σας και να ζητάτε οδηγίες για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη Σοφία, με σωφροσύνη σε όλες τις σκέψεις σας και τις πράξεις σας.
12-    Να συνεργαστείτε κάθε μέρα αρμονικά και με ενθουσιασμό με όποιον μένετε μαζί και με όποιον συνεργάζεστε επιβραβεύοντας παράλληλα τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του.. Αλλά μην αναφέρετε τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Και σιγά σιγά παρατηρήστε χαρούμενοι πως οι άλλοι αρχίζουν να παρατηρούν τα δικά σας θετικά χαρακτηριστικά.
13-    Να δέχεστε όλες τις κριτικές προς το πρόσωπό σας ως αυτοεξέταση για να προσδιορίσετε πόσα από αυτά είναι δικαιολογημένα και με αυτά που θα ανακαλύψετε θα βοηθηθείτε αρκετά για το υπόλοιπο της ζωής σας.
14-    Μη δέχεστε από εσάς ή από κανέναν άλλο να κάνετε κάτι το οποίο Δεν επιθυμείτε. Να θυμάστε πάντα ότι ο Μαχάτμα Γκάντι αποδείχτηκε πιο ισχυρός από τη παντοδύναμη Βρετανική Αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο της παθητικής αντίστασης.
15-    Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχουν 2 είδη περιστάσεων τα οποία σας δημιουργούν ανησυχίες. Αυτά που μπορείτε να κάνετε κάτι και αυτά που δε μπορείτε να κάνετε κάτι. Στο δεύτερο πρέπει να κρατάτε παθητική αντίσταση και να τα αποτρέπετε να σας ανησυχούν.
16-    Κρατήστε το μυαλό σας κατειλημμένο με πράγματα που επιθυμείτε περισσότερο όπως το Βασικό Σκοπό της ζωής σας. Έτσι δε θα χάσετε χρόνο με πράγματα και καταστάσεις τις οποίες δε θέλετε.
17-    Όποτε αισθάνεστε μεγάλη στεναχώρια ή αποτυχία για τον εαυτό σας, κοιτάξτε γύρω σας και βρείτε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά σας και ξεκινήστε αμέσως να του δώσετε βοήθεια. Και να θυμάστε πως οτιδήποτε κάνετε προς ή για τους άλλους το κάνετε προς ή για τον εαυτό σας. Αυτό είναι και το Μέγα θαύμα της ζωής!
18-    Διαλέξτε ένα πρότυπο άνθρωπου στον οποίο θα θέλατε να μοιάσετε. Και έπειτα ξεκινήστε να δουλεύετε και να μιμείστε αυτό τον άνθρωπο με κάθε δυνατό τρόπο. Να θυμάστε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είχανε πάντα κάποιον ήρωα για πρότυπο. Έτσι και εσείς πρέπει να διαλέξετε το κατάλληλο τύπο ανθρώπου για να μιμηθείτε.
19-    Ο τόνος της φωνής σας πρέπει να έχει ένα μουσικό και χαρούμενο ήχο. Ο τόνος της φωνής σας είναι ένα ανοιχτό παράθυρο με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να κοιτάξουν μέσα στην ψυχή σας. Μιλήστε και καταγράψτε τη φωνή σας και έπειτα ξεκινήστε να κάνετε πρακτική καθώς ακούτε τον εαυτό σας καθημερινά. Ακόμη καλύτερα αν ασχολείστε με τις πωλήσεις αυτή τη τεχνική θα σας αποφέρει αρκετά οικονομικά οφέλη.
20-    Τοποθετήστε γύρω σας τη φράση «Οτιδήποτε το μυαλό σας μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει μπορεί και να το πραγματοποιήσει» («Whatever the Mind can conceive and believe the mind can achieve»).
Μη ξεχνάτε ότι εσείς είσαστε ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να παρέχετε στον εαυτό σας πάντοτε Θετική Ψυχική Διάθεση! Τι σκοπεύετε να κάνετε εσείς γι’ αυτό; Σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται ολόκληρο το μέλλον σας…
 

Νίκος Βασιλέλλης
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα