Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας...Μέρος Πρώτο

 
 Napoleon Hill
«Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταΐσεις μια ημέρα.
Μάθε σε κάποιον να ψαρεύει και θα τον ταΐζεις ολόκληρη τη ζωή του.»

Λάο Τσέ (Laozi)

«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά ή πολύ νωρίς.
Είναι εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι.»
Mitch Albom

«Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις κρατάει το θησαυρό που αναζητάς»
Joseph Campbell


 
Έπειτα από μελέτες πολλών ετών ο Napoleon Hill, σχετικά με τις πνευματικές δυνάμεις με τις οποίες είμαστε όλοι μας ευλογημένοι, κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα με το οποίο κατάφερε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν το γήινο σκοπό τους.
Η βασική ανακάλυψη του Hill είναι ότι «Οτιδήποτε το μυαλό μπορεί να σκεφτεί και να πιστέψει, το μυαλό μπορεί να το πραγματοποιήσει» («Whatever the Mind can conceive and believe, the Mind can achieve».), άσχετα από το πόσες φορές έχετε αποτύχει στο παρελθόν ή πόσο μεγάλες ελπίδες και όνειρα έχετε.


Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Hill επιλέχθηκε από τον Andrew Carnegie, που τότε ήταν ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος επιχειρηματίας της εποχής του, προκειμένου να οργανώσει τη συγκεκριμένη μελέτη. Αρχικά ο Hill αρνήθηκε, λέγοντας του ότι έχει διαλέξει το λάθος άτομο για να του αναθέσει τη συγκεκριμένη μελέτη γιατί ήταν πολύ νέος, ήταν αγράμματος και δεν είχε τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο.
Εκείνη τη στιγμή ο Carnegie είπε κάτι στον Hill που του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του, κάνοντας τον εν τέλει να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν είχανε γεννηθεί ακόμη.
«Επέτρεψε μου να σου να σου πω για μια δύναμη, η οποία είναι κάτω από το έλεγχό σου. Μια δύναμη που είναι μεγαλύτερη από τη φτώχεια, μεγαλύτερη από την έλλειψη σπουδών, μεγαλύτερη απ’ όλους τους φόβους και τις προκαταλήψεις σου μαζί. Είναι η δύναμη του να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου και να τον κατευθύνεις προς κάθε τέλος εσύ επιθυμείς »
Συνεχίζοντας ο Carnegie λέει στον Hill:


«Αυτή τη βαθιά δύναμη είναι το δώρο του Δημιουργού μας, και είναι το μεγαλύτερο δώρο απ’ όλα όσα μας έχει δώσει, γιατί είναι το μοναδικό στο οποίο ο άνθρωπος μπορεί να έχει το απόλυτο έλεγχο και να το κατευθύνει. Όταν μιλάς για τη φτώχεια σου και την έλλειψη σπουδών σου, πολύ απλά κατευθύνεις το μυαλό σου, για να προσελκύσεις αυτές τις ανεπιθύμητες περιστάσεις, γιατί είναι αλήθεια πως οτιδήποτε το μυαλό σου ταίζει, το μυαλό σου προσελκύει προς το εσένα. Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί όλες οι επιτυχίες ξεκινάνε με την Οριστικοποίηση του Σκοπού σου, με μια καθαρή εικόνα στο μυαλό σου γιατί το τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου. »
Και συνέχισε την ομιλία του ο Carnegie με μια αλήθεια του σύμπαντος, η οποία έφερε τα πάνω κάτω στο μυαλό του Hill και άρχισε να βλέπει τελείως διαφορετικά τη ζωή του και άρχιζε να βάζει στόχους τόσο ακατόρθωτους συγκριτικά με τις προηγούμενες επιτεύξεις του στη ζωή, που σόκαραν τους φίλους και τους συγγενείς του Hill μόλις τα άκουσαν:
«Όλοι μας λέει ο Carnegie, ερχόμαστε στη γη ευλογημένοι με το προνόμιο να ελέγξουμε το μυαλό μας και να το κατευθύνουμε σε οτιδήποτε τέλος εμείς επιλέξουμε, αλλά όλοι μας φέρνουμε μαζί μας τη στιγμή που γεννιόμαστε 2 κλειστούς φακέλους. Ο πρώτος γράφει καθαρά απ’ έξω «Τα πλούτη που θα απολαύσεις εάν πάρεις τον έλεγχο του μυαλό σου και τον κατευθύνεις σε ότι τέλος εσύ επιθυμείς». Ο δεύτερος φάκελος γράφει εξωτερικά «Οι ποινές που πρέπει να πληρώσεις εφόσον αρνηθείς να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου και να τον κατευθύνεις σε ότι τέλος εσύ επιθυμείς» »
«Και τώρα επέτρεψε μου να σου εξηγήσω» λέει ο Carnegie, «τα περιεχόμενα αυτών των 2 σφραγισμένων φακέλων. Στον πρώτο που γράφει «Πλούτη» είναι αυτή η λίστα με ευλογίες α) Καλή υγεία, β) Ηρεμία στο μυαλό, γ) Εργασία που αγαπάς, δ) Ελευθερία από φόβους και ανησυχίες, ε) Θετική Ψυχική Διάθεση στ) Υλικές επιθυμίες τις επιλογής σου»
«Στο σφραγισμένο φάκελο που γράφει «Ποινές» είναι αυτή η λίστα αυτών που πρέπει κάποιος να πληρώσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πάρει τον έλεγχο του μυαλό του α) Αρρώστιες, β) Φόβους και Ανησυχίες, γ) Αναποφασιστικότητα και Αμφιβολίες στη ζωή του, δ) Απογοητεύσεις, ε) Φτώχεια, στ)Φθόνο, Θυμό, Απληστία, Ζήλια, Μίσος, ζ) Προκαταλήψεις»

 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΟΥ



Η αποστολή του Ναπόλεον Hill είναι να βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει και χρειάζεται τη βοήθειά του Hill για να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει τα περιεχόμενα του σφραγισμένου φακέλου «Πλούτη» και το αρχικό σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις είναι:
1-        Να προμηθευτείς ένα μικρό τετράδιο τσέπης
2-        Σε μια σελίδα γράψε όλες τις επιθυμίες και τους κύριους σκοπούς που έχεις στη ζωή σου. Σκοπούς που θα δεχόσουνα ως την ιδανική επιτυχία. Και θυμήσου πριν ξεκινήσεις να γράφεις, ότι οι μόνοι περιορισμοί σου είναι αυτοί που βάζεις εσύ στο μυαλό σου ή που επιτρέπεις στους άλλους να βάζουν στο δικό σου μυαλό για εσένα. Θυμήσου επίσης τα όνειρα που έκανες τότε ήσουνα μικρό παιδί και προσπάθησε να τα γράψεις στη σελίδα.
3-        Στη δεύτερη σελίδα γράψει ακριβώς τι σκοπεύεις να δώσεις, προκειμένου να λάβεις αυτά που επιθυμείς στη ζωή σου και ξεκίνα επι τόπου να δίνεις.
4-        Απομνημόνευσε και τις 2 δηλώσεις σου, τι επιθυμείς και τι σκοπεύεις να δώσεις γι’ αυτά, και να τα επαναλαμβάνεις τουλάχιστον 12 φορές την ημέρα και πάντα τελείωνε τις δηλώσεις σου με την παρακάτω φράση ευγνωμοσύνης για τις ευλογίες που σου δόθηκαν κατά τη γέννησή σου.

«Ω Θεία Πρόνοια, δε ζητώ για περισσότερο πλούτο, αλλά για περισσότερη Σοφία με την οποία θα κάνω σοφότερη χρήση του πλούτου που μου έδωσες κατά τη γέννησή μου, συμπεριλαμβανομένου της δύναμης να ελέγχω και να κατευθύνω το μυαλό μου σε οτιδήποτε τέλος επιθυμώ»

Εάν δεχτείς και εκφράσεις τη προηγούμενη φράση με το ηρεμία και ταπεινότητα, ένας νέος και καλύτερος κόσμος θα εμφανιστεί μπροστά σου. Ένας κόσμος που θα δεις να αντικατοπτρίζονται οι περιστάσεις και τα πράγματα που εσύ από μόνος σου έχεις δημιουργήσει.
 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ



Και τώρα ξεχάστε όλα τα προβλήματά σας και να είστε ήρεμοι καθώς θα σας δώσω το κεντρικό κεντρικό κλειδί με το οποίο θα ξεκλειδώστε την πόρτα για οποιαδήποτε ευκαιρία το μυαλό σας μπορεί να συλλάβει. Το κεντρικό κλειδί αποτελείται από 17 Αξίες.
Η 1η αξία είναι αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω και ονομάζεται Οριστικοποίηση του Σκοπού σου. Και αναφέρει ο Hill «Σας δίνω μια υπόσχεση. Εάν αποφασίσετε οριστικά τι θέλετε να κάνετε και να έχετε σε ολόκληρη τη ζωή σας και το γράψετε στο τετράδιο για να μπορείς να το διαβάζεις, θα σας δώσω το Κεντρικό Κλειδί με το οποίο θα ανοίξετε την πόρτα στις επιθυμίες σας, οποιασδήποτε κι αν είναι αυτές. Τη στιγμή που θα σας δώσω το Κεντρικό Κλειδί, εξαρτάται απόλυτα από εσάς, πότε θα είσαστε έτοιμοι να το δεχτείτε. Στις υπόλοιπες 16 Αξίες που αποτελούν το Κεντρικό Κλειδί θα γίνει πολύ απλή και καλή ανάλυση αλλά πρέπει να είσαστε έτοιμοι να καταλάβετε αυτά που σημαίνουν».
Το πρώτο στοιχείο που έχει το Κεντρικό Κλειδί και είναι υπεύθυνο για όλες τις μεγάλες επιτυχίες σε όλο τον πλανήτη συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω φράση:
«Οτιδήποτε το μυαλό μας σκεφτεί και πιστέψει, το μυαλό μας θα το επιτύχει»
Ας δούμε ένα γνωστό παράδειγμα ανθρώπου που χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη φράση στη ζωή του και χωρίς να έχει τις απαραίτητες σπουδές:
Ο Τόμας Έντισον συνέλαβε την ιδέα ότι θα γινόταν ένας εφευρέτης και έγινε τελικά ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του πλανήτη, έχοντας πάει μόνο 3 μήνες σχολείο.
 

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ



Η Εγκεφαλική Συμμαχία αποτελείται από 2 ή περισσότερους ανθρώπους που δουλεύουν σε απόλυτη αρμονία για την πραγματοποίηση ενός κοινού Οριστικού Σκοπού.
Παρακάτω ο Hill εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικό να αναπτυχθεί Εγκεφαλική Συμμαχία και η οποία θα φέρει την επιτυχία στο επάγγελμά σας:
1-        Είναι η Αξία με την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις σπουδές, την εμπειρία, την επιρροή και πιθανόν το κεφάλαιο για να βγάλεις σε πέρας το πλάνο που έχεις επιλέξει. Είναι η Αξία με την οποία μπορείς να πετύχεις μέσα σε 1 χρόνο, στόχους που μόνος σου θα πετύχαινες σε μια ολόκληρη ζωή εάν βασιζόσουν απόλυτα μόνο στις δικές σου προσπάθειες. Όταν πραγματοποιήσεις μια πραγματική συνεργασία με άλλους και δουλέψεις μαζί τους σε απόλυτη πνευματική αρμονία, μπορείς να ελέγξεις ελεύθερα τις πνευματικές εσωτερικές σου δυνάμεις και να ολοκληρώνεις τα σχέδια σου και να πραγματοποιείς τις επιθυμίες σου.
2-        Επίσης η Εγκεφαλική Συμμαχία μπορεί να σου δώσει απόλυτη προστασία στην αποτυχία και θα είναι ευεργετικό σε όσους έχεις επιρροή.

Μερικά παραδείγματα Εγκεφαλικής Συμμαχίας:
1-        Η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Αμερικής
2-        Ο επιχειρηματίας Φορντ (Ford) με τη γυναίκα του έχτισαν μια αυτοκρατορία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η γυναίκα του τον ενθάρρυνε διαρκώς να προχωρήσει με την τελειοποίηση

Σε 1 σελίδα θα γράψετε τα παρακάτω:
1-                    Αποφασίστε που επιθυμείτε να βρίσκεστε και επιθυμείτε να κάνετε στα επόμενα 3 χρόνια
2-                    Αποφασίστε πόσα χρήματα θέλετε να βγάζετε και με ποιο τρόπο
3-                    Κάντε μια «Συμμαχία Εγκεφάλων» με τουλάχιστον 1 άνθρωπο μέσα από την οικογένειά σας και 1 άνθρωπο στον οποίο πουλάτε τις υπηρεσίες σας.
Δεν υπάρχει τέτοια φράση όπως κάτι για τίποτα. Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου της προσωπικής σας επιτυχίας έχει ένα τίμημα το οποία πρέπει να πληρωθεί. Το μόνο τίμημα που πρέπει να πληρώσετε είναι η προσπάθεια για να κάνετε τα βήματα που σας συμβουλεύει ο Hill.
·           Ελέγξτε την Ψυχική σας Διάθεση και κάντε τον εαυτό σας ευχάριστο και φιλικό με οποιοδήποτε συναναστρέφεστε, εάν περιμένετε και εσείς φιλική συνεργασία από τη δική του πλευρά.
·           Η αρνητική Ψυχική Διάθεση δε σας φέρει τίποτε άλλο εκτός από αποτυχία. Να θυμάστε πάντα ότι είσαστε αυτός που είσαστε και βρίσκεστε εδώ που βρίσκεστε λόγο της Ψυχικής σας Διάθεσης και συμπεριφοράς στους άλλους γύρω σας.
·           Η Ψυχική σας Διάθεση είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε.
«Επιτυχία» είναι η γνώση με την οποία μπορείτε να παίρνετε ότι θέλετε από τη ζωή χωρίς να παραβιάζεται τα δικαιώματα των άλλων και βοηθώντας τους να τα αποκτήσουν.
Να θυμάστε πάντα:
«Τα μόνα πραγματικά όρια που είναι αυτά που βάζεις εσύ και δέχεσαι στο μυαλό σου»
 

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ



Είναι η συνήθεια να δίνεις επιπλέον υπηρεσίες και καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες, από αυτά που περιμένει κάποιος να κάνεις και να τα δίνεις με Θετική Ψυχική Διάθεση.
Η QQMA φόρμουλα:
Quality of services + Quantity of services + Mental Attitude.
(Ποιότητα των υπηρεσιών + Ποσότητα των υπηρεσιών + Ψυχική Διάθεση)
Εάν μελετήσετε όλους τους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, θα παρατηρήσετε ότι εκτελούν την QQMA φόρμουλα και το πράττουν ενστικτωδώς.
Πλεονεκτήματα που θα έχετε εάν Συνηθίσετε να κάνετε το Επιπλέον Χιλιόμετρο:
·           Ευνοϊκή προσοχή ανθρώπων που μπορεί να σας δώσουν τις ευκαιρίες που επιθυμείτε
·           Θα λάβετε μεγαλύτερο από το μέσο όρο από αυτά πού θα λάβετε απ’ ότι έχετε κάνει
·           Σας κάνει απαραίτητους
·           Σας βελτιώνει την εμπειρία στην εργασία σας. Γιατί κάθε φορά που θα το επαναλάβετε θα το κάνετε σίγουρα με καλύτερο τρόπο.
·           Εάν εργάζεστε κάπου ο εργοδότης σας θα προτιμήσει να κρατήσει εσάς και να απολύσει κάποιον άλλο.
·           Θα εμφανίζετε γενικά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους που δε το κάνουν
·           Εφόσον το κάνετε με θετική Ψυχική Διάθεση θα βελτιώσει την προσωπικότητά σας.
·           Σας βάζει σε εγρήγορση και ξυπνάει τη φαντασία
·           Θα σας βελτιώσει την ικανότητα πρωτοβουλιών αντί να περιμένετε να σας πει κάποιος τι πρέπει να κάνετε. Αυτό είναι και από πρώτα πράγματα της ηγεσίας.
·           Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοδυναμία χωρίς το φόβο κριτικής από τους άλλους
·           Βοηθάει να ελέγξετε την καταστροφική συνήθεια της αναβλητικότητας
·           Εμπνέει τους ανθρώπους να σέβονται και να δημιουργούν συνεργασίες μαζί σας με φιλικό πνεύμα
·           Βοηθάει να αναπτύξετε την Οριστικότητα του Σκοπού σας, και έτσι να σταματήσετε να γυρνάτε στη ζωή χωρίς να ξέρετε που προχωράτε.
·           Σας δίνει τη μοναδική δικαιολογία για μια προαγωγή και για καλύτερη αμοιβή.
·           Σας βοηθάει να δημιουργήσετε Εγκεφαλικές Συμμαχίες με τους υπόλοιπους.
 Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι θέσεις εργασίας που έχουν δε τους επιτρέπουν να κάνουν το Επιπλέον Χιλιόμετρο. Έτσι ο Hill τους προτείνει να αλλάξουν αυτή τη θέση και να βρούνε μια καινούργια που θα τους επιτρέπει να πραγματοποιούν το Επιπλέον Χιλιόμετρο. Κανένας δε μπορεί να βγάλει περισσότερα από το να ζει οριακά εκτός αν αρχίζει να πραγματοποιεί τη συνήθεια να κάνει το Επιπλέον Χιλιόμετρο.
Ένα πολύ δυνατό παράδειγμα του να κάνει κάποιος το Επιπλέον Χιλιόμετρο μας το δίνει η φύση. Ο αγρότης πρέπει να οργώσει τη γη, να σπείρει τους σπόρους, να ποτίσει, να κλαδέψει την κατάλληλη περίοδο του έτους. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνει από πριν χωρίς να λαμβάνει τίποτα απολύτως εκείνη τη στιγμή. Αν κάνει τη δουλειά του σωστά, κάθετε κάτω και αφήνει την υπόλοιπη δουλειά να την αναλάβει η φύση και στην κατάλληλη χρονική περίοδο η φύση του επιστρέφει αυτά που ο αγρότης είχε δουλέψει πραγματοποιώντας το Επιπλέον Χιλιόμετρο και ίσως 100 φορές περισσότερο από αυτό που είχε δουλέψει ως επιβράβευση για τον κόπο του. Εάν ο αγρότης δε πραγματοποιούσε το επιπλέον Χιλιόμετρο τότε Ολόκληρη η Ανθρωπότητα θα είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα..
Ο Hill μας δίνει τις παρακάτω προτάσεις για να επιτύχουμε άμεσα το Επιπλέον Χιλιόμετρο:
Ξεκινήστε από αύριο να παρέχετε τις υπηρεσίες σας σε κάποιον που δε περίμενε να λάβει τις υπηρεσίες σας.
Κάντε το παραπάνω με θετική όρεξη και διάθεση δείχνοντάς του ότι είστε χαρούμενος που του παρέχετε αυτές τις υπηρεσίες
Δοκιμάστε το αυτό για τις επόμενες 7 ημέρες και παρατηρήστε πως αλλάζει τη θετική ατμόσφαιρα προς το πρόσωπό σας από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας. Μετά το τέλος της 7ης ημέρας θα είστε τόσο χαρούμενοι και γεμάτοι που δε θα θέλετε να σταματήσετε να κάνετε το Επιπλέον Χιλιόμετρο!
 Νίκος Βασιλέλλης
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα