Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να είσαι θηλυκό

Οι 8 στρατηγικές του αυθεντικού θηλυκού!


Από: Φύσσα Ν. Ελένη, Ψυχολόγος, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κρήτης, Ψυχοθεραπεία παιδιού, εφήβου κι ενήλικα.
Ας κουβεντιάσουμε σε αυτό το άρθρο με ποιους πρακτικούς τρόπους θα ξαναέρθεις σε επαφή με το αυθεντικό θηλυκό σου κομμάτι. Το τι σημαίνει «αληθινό θηλυκό» σε προτρέπω να το αναζητήσεις στο άρθρο «Τι σημαίνει να είσαι θηλυκό».
  • 1) Μουσική= βάλε την αγαπημένη σου μουσική και λικνίσου στους ρυθμούς της, χωρίς ντροπές παρακαλώ! Άκουσε αυτή τη μουσική που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερη, ανάλαφρη, ευτυχισμένη. Αυτή τη μουσική που όταν μπαίνει στο σώμα σου το κάνει να νιώθει μία ηρεμία ή μία εσωτερική απαλότητα, σαν μετάξι.
  • 2) Καλλιέργησε τη διαφορετικότητα σου= καλλιέργησε το ό, τι σε κάνει διαφορετική από έναν άνδρα. ΟΚ, το ξέρουμε πως είμαστε τόσο ικανές όσο ένας άνδρας, ΟΚ κατακτήσαμε πολλούς ανδροκρατούμενους χώρους εργασίας, ΟΚ το αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, Οκ το αποδείξαμε ότι είμαστε άνδρες… και τώρα τι; Τι καταλάβαμε; Καλλιέργησε τη διαφορετικότητα σου! Είσαι ισότιμη με έναν άνδρα, έχεις την ίδια αξία, αλλά δεν είσαι ίδια. Είσαι διαφορετική. Ο άνδρας είναι διαφορετικός από τη γυναίκα. Η γυναίκα είναι διαφορετική από τον άνδρα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό ή περίεργο σε αυτό. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά ίσοι. Έχουμε την ίδια αξία, αλλά είμαστε διαφορετικοί. Τελεία και παύλα!
  • 3) Ντύσου σαν γυναίκα= δεν είσαι άνδρας για να ντύνεσαι σαν άνδρας. Ντύσου αναδεικνύοντας το θηλυκό σου σώμα. Όχι «ξεντύνοντας» το σώμα σου. Δε μιλάω για έκθεση του σώματος, μιλάω για ανάδειξη της θηλυκότητας σου.
  • 4) Άρχισε να δουλεύεις πάνω στο πως θα κατανοήσεις τον άνδρα. Θα χρειαστεί να μπεις στην εσωτερική στάση που λέει «Πώς θα κατανοήσω τις ανάγκες του, πώς θα του δώσω χαρά, πώς θα τον ευχαριστήσω;» κι όχι «Πώς θα τον κάνω εκείνον να καλύψει τις ανάγκες μου;». Άρχισε να σκέφτεσαι εκείνον, εννοείται όχι εις βάρος του εαυτού, όπως κάνουν πολλές γυναίκες. Δεν είσαι η μαμά του για να σκέφτεσαι μόνο εκείνον, ούτε όμως είσαι μόνο για την πάρτη σου για να σκέφτεσαι μόνο τον εαυτούλη σου. Χρειαζόμαστε τη χρυσή τομή που θα σου επιτρέψει να νοιάζεσαι βαθιά για τον Άνδρα, παράλληλα με τη φροντίδα της δικής σου ενέργειας.
  • 5) Δούλεψε με τον εαυτό σου όσον αφορά την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής. Οι άνδρες τρελαίνονται για τα θηλυκά που απολαμβάνουν τη σεξουαλική οικειότητα, τη σεξουαλική σχέση, τον ενθουσιασμό του σεξ, τον αισθησιασμό του σεξ κι όταν ξέρουν, βλέπουν, νιώθουν πως είναι αυτοί που σου δημιουργούν αυτή την έκσταση συναισθημάτων, απολαμβάνουν ακόμα πιο πολύ το σεξουαλικό σας δεσμό, γίνονται βασιλιάδες. Οι άνδρες λατρεύουν να βλέπουν γυναίκες να νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και το σώμα τους.
  • 6) Χαμογέλασε= αυτή είναι η προσφορά σου. Είσαι η χαρά της ζωής. Αυτή είναι η ενέργεια που λαχταράει ο άνδρας να έχει στη ζωή του. Αυτή είναι η θηλυκή δύναμη. Η χαρά της ζωής, το γέλιο, το χαμόγελο. Χαμογέλα! Η θηλυκή δύναμη είναι το άνοιγμα στη ζωή, είναι η ροή της ζωής, είναι το άνοιγμα στην αγάπη. Η αρσενική δύναμη είναι ο αγώνας, ο πόλεμος, η μάχη, ο θάνατος. Η γυναίκα είναι η ζωή! Και το χαμόγελο σου αντιπροσωπεύει κι αντανακλά τη ζωή.
  • 7) Ψάξε να κατανοήσεις κι όχι να γκρινιάξεις. Άσε τα παράπονα, τις γκρίνιες, τις μιζέριες. Αναζήτησε το να κατανοήσεις τα πράγματα. Το να εκτοξεύεις κατηγόριες σε κάνει ένα θανατερό θηλυκό, σου παίρνει τη χαρά της ζωής, την ανεμελιά, την απαλότητα, τη χάρη, την ομορφιά.
  • 8) Σεβασμός, θαυμασμός, έπαινος. Ας το επαναλάβουμε μαζί: «Σεβασμός, Θαυμασμός, Έπαινος». Μην το ξεχνάς. Αν είναι κάτι να κρατήσεις σήμερα, κράτησε αυτό. Οι άνδρες ( τα αυθεντικά αρσενικά- πάντα σε αυτούς αναφέρομαι) χρειάζονται το σεβασμό μας (δουλεύουν σκληρά- είναι οι κουβαλητές μας), το θαυμασμό μας (καταφέρνουν υπέροχα, μεγάλα πράγματα), τον έπαινο μας (είναι μεγάλα «παιδιά» κι έχουν ανάγκη τον καλό
    μας τον λόγο!).
Όποια ή όποιες στρατηγικές κι αν ακολουθήσεις, μη ξεχνάς πως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από περιοριστικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις, από περιοριστικούς κανόνες και Πρέπει άλλων ανθρώπων. Προχώρησε με την καρδιά σου κι όχι με το κεφάλι σου. Ζήσε με τους δικούς σου όρους και κανόνες. Απομάκρυνε από τη ζωή σου ανθρώπους που σου επιβάλουν το πώς να ζήσεις.
Καλή επιτυχία!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα