Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Ποιος είπε ότι είναι καλό να απολαμβάνουμε την Πανσέληνο;Σε 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις με τον τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού» και με ελεύθερη είσοδο

images.watchit.grΑπό τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών.
Οι αρχαιολογικοί χώροι του Σουνίου και του Δίου θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει εκδήλωση με θέμα “Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο”, όπου οι επισκέπτες θα… «μυηθούν» στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων, τo Κάστρο Τρικάλων, θα παραμείνει ανοικτό και πάει λέγοντας έτσι σε όλη την Ελλάδα, που η πρόσφατη Νεο-Παγανιστική μόδα κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερο έδαφος.

Και η υπουργός μας στη Σελήνη…

Λίγο μετά την υπουργοποίηση της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ηλίας Ψινάκης υπενθύμισε σε όλους μέσω Ιnstagram το αποψινό μεγάλο γεγονός, τη συναυλία της υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Οπως είχε γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, ο δήμαρχος Μαραθώνα επιθυμούσε η σημερινή συναυλία να γίνει στον Τύμβο του Μαραθώνα, ωστόσο η άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού δεν δόθηκε. Ο Ηλίας Ψινάκης με τον δικό του μοναδικό τρόπο «ξέσπασε» αφιερώνοντας Μέσω Facebook τη συναυλία «σε καμιά 15αριά ξινές, οπισθοδρομικές και ανοργασμικές που δεν μας άφησαν να την κάνουμε στον χώρο που έπρεπε, το “Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα”». Σήμερα γράφει στο Instagram:

«Φίλοι μου σας καλώ όλους όσους γουστάρετε να έρθετε αύριο Σάββατο 29 στην πανσέληνο του Αυγούστου στις 21.00 στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου να απολαύσουμε όλοι μαζί την μοναδική συναυλία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου της Υπουργού πλέον Αλκηστις Πρωτοψάλτη που με όλη της την αγάπη της μας προσφέρει !!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑ…!!!❤️ Η είσοδος δεν απλώς ελεύθερη ….Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…!!!❤️».

Αλλά…

Ποιος είπε ότι είναι καλό να «σεληνιαζόμαστε»;

56F5AA66A3ECA45EDEEA57F913FA16B3Δεν είναι ούτε μυστικό, ούτε νέα πληροφορία, το γεγονός ότι η πανσέληνος επηρεάζει όλα τα έμβια όντα του πλανήτη μας, ακόμα και τον ίδιο τον πλανήτη.
Είναι πλέον επιστημονικά παραδεκτό ότι η Σελήνη ασκεί διάφορες επιδράσεις πάνω στον Πλανήτη μας. Η Σελήνη δημιουργεί τους δικούς της βιορυθμούς στα  έμβια όντα, και  φυσικά στον άνθρωπο, αποτέλεσμα του μαγνητισμού  της και όχι του φωτισμού της, λέει ο Μάριο Κάβεντον, καθηγητής στο Πλανητάριο του Μιλάνου.
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες που είναι ειδικοί στη χρονοβιολογία, μιλούν για μια διαφορετική συμπεριφορά φυτών και  ζώων εξ  αιτίας των επιδράσεων της Σελήνης.
Το φαινόμενο της επίδρασής της χλωμής θεάς στον ανθρώπινο οργανισμό το είχε επισημάνει και ο πατέρας της Ιατρικής,  ο Ιπποκράτης, ο οποίος σημείωσε, ότι στην διάρκεια της πανσελήνου άτομα με ειδικά ψυχικά προβλήματα, παθαίνουν κρίσεις, όπως η επιληψία, σεληνιασμό και άλλα.
480060_10151515021629222_2110332775_nΣήμερα οι ερευνητές Μπράουν και Πάρκ, μετά από πειράματα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα βασικό χρονομετρικό σύστημα Ηλίου- Σελήνης που  αντανακλάται στα σωματικά ρολόγια των ζωντανών οργανισμών.
Όπως ολόκληρη η Γη, έτσι και τα ζωτικά υγρά που διατρέχουν τα κύτταρά μας, γίνονται αντικείμενο φαινομένων παλίρροιας, με περιοδικότητα, ανάλογη με εκείνη των ωκεανών και της ατμόσφαιρας.
Η ροή και παλινδρόμηση των βιολογικών υγρών, αλλάζει την  έκκριση ορμονών και  επηρεάζει την ψυχική και διανοητική δραστηριότητα των ανθρώπων και την διάθεσή  τους.
Πολλοί Βρετανοί ψυχίατροι, υποστηρίζουν ότι η πανσέληνος φέρνει μια ανωμαλία στην κυκλοφορία του αίματος, που κάνει το κέντρο αποφάσεων του εγκεφάλου να κινείται περίεργα. Είναι σαν να παίρνει ξαφνικά το αίμα κάποιες “χημικές ουσίες| που αναστατώνουν το κέντρο του εγκεφάλου. Κατά την διάρκεια της πανσέληνου η ατμόσφαιρα γεμίζει από αφανή ηλεκτρικά ρεύματα που επιφέρουν αναστάτωση στον μηχανισμό του οργανισμού μας και έτσι εξηγείται γιατί οι μέρες της πανσέληνου είναι πιο επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Ο Λέοναρντ Ράβιτς του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, διαπίστωσε σοβαρές αλλαγές στον ηλεκτρισμό του ανθρώπινου σώματος, που συμπίπτουν με τις φάσεις της Σελήνης ή τις διάφορες εποχές του έτους.

Οι νύχτες με πανσέληνο επηρεάζουν την ψυχολογία μας

mythos-seliniasmos-me-panselinoΜε την ανθρώπινη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια των ημερολογιακών κύκλων της πανσελήνου, ασχολήθηκε μια ιατρική ομάδα ψυχιάτρων και άλλων επιστημόνων μεγάλου νοσοκομείου, για άτομα με ψυχικές ασθένειες, αυτού του Νιούκαστλ Νέας Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας. Για ένα ολόκληρο χρόνο, από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009, η ομάδα των επιστημόνων παρακολούθησε συστηματικά τη συμπεριφορά 91 ασθενών με ψυχικές διαταραχές.
Μετά την ανάλυση των στοιχείων, τα οποία σύγκριναν με λίστες περιστατικών της αστυνομίας, των Πρώτων Βοηθειών, νοσοκομείων κ.ά., στα πρώτα συμπεράσματα που κατέληξαν είναι ότι όντως, η πανσέληνος επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι τις βραδιές με πανσέληνο σημειώνεται αύξηση του αριθμού των τροχαίων, των επιθέσεων και άλλων βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση και του αριθμού των ατόμων που υφίστανται ψυχικές διαταραχές, εκνευρισμό, αϋπνία και λοιπά.
Από τους 91 ψυχικά ασθενείς που παρακολούθησαν επισταμένα για δώδεκα μήνες, διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αυτών που υφίσταται ψυχολογικές κρίσεις με έντονες βίαιες τάσεις, τις βραδιές με πανσέληνο, είναι διπλάσιος απ’ ό,τι τις άλλες.
Μάλιστα, ορισμένους ασθενείς τους ακινητοποιούσαν στα κρεβάτια τους, προκειμένου να μην επιτεθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου ή προβούν σε αυτοτραυματισμούς.
Τα πρώτα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο γνωστό ιατρικό περιοδικό «The Medical Journal of Australia».
Το όλο θέμα παραμένει ιατρικά και επιστημονικά ανεξήγητο και αινιγματικό, όπως ακριβώς και στη μυθολογία που οι άνθρωποι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με «μαγικές» συνταγές και ξόρκια.
Ορισμένοι γιατροί τείνουν να πιστέψουν ότι ενδεχομένως, η εξήγηση (αλλαγής συμπεριφοράς) να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και η πανσέληνος επηρεάζει το νερό του σώματος, όπως επηρεάζει και τις παλίρροιες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται κάποια πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου. ηγή: ygeianews.gr]

Σελήνη και Διαλογισμός

ΔιαλογισμόςΌσοι έχετε διαβάσει τα πρώτα μαθήματα Διαλογισμού, ίσως κατανοήσετε καλύτερα ποια είναι η επίδραση της Σελήνης στο λεπτό νευρικό σύστημα τους ανθρώπου. Αυτό που προκαλεί, είναι μια υπερλειτουργία του αριστερού καναλιού, με αποτελέσματα τα όσα αναφέρουν οι επιστήμονες και… όχι μόνο…
Με αυτό το σκεπτικό, όσοι γνωρίζουν καλά και το έχουν ελέγξει εμπειρικά στο ίδιο τους το σώμα, όχι μόνο δεν εκτίθενται με τις ώρες στην επικίνδυνη «φεγγαράδα», αλλά κάθονται επιμελώς σπίτι τους. Το 1989, μια ομάδα γιόγκι που θα μετάβαιναν οδικώς με ένα μίνι βαν από Ελβετία στη Ρωσία για να συναντήσουν την Shri Mataji εκεί, την Πνευματική Μητέρα της Sahaja Yoga, πήραν ρητές οδηγίες από εκείνην να μην ξεκινήσουν το ταξίδι το βράδυ λόγω της Πανσελήνου και να φύγουν το πρωί, όταν ξημερώσει.
Έχοντας υπόψη όλα αυτά, αλλά και τα όσα λένε οι επιστήμονες, γεννάται η απορία, ποιοι και γιατί έχουν καθιερώσει αυτή τη «μόδα» να μένουν ώρες εκτεθειμένοι οι πολίτες στην Πανσέληνο και την ενθαρρύνουν μάλιστα με απανωτές εκδηλώσεις;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα