Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μυστηριώδεις σωληνώσεις 150.000 ετών, σε κινεζική Πυραμίδα



Ποιος θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τόσο περίπλοκη δομή 150.000 χρόνια πριν, σε μια εποχή που ο άνθρωπος είχε μόλις αρχίσει να χρησιμοποιεί τη φωτιά;

Οι σωλήνες Baigong είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του αρχαίου κόσμου. Βρέθηκαν μέσα σε μια άσχημα-διαβρωμένη πυραμίδα που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Baigong στην επαρχία Qinghai της βορειοδυτικής Κίνας.

Η ετοιμόρροπη πυραμίδα είχε κάποτε τριγωνικές εισόδους στις τρεις πλευρές της, αλλά με την πάροδο του χρόνου, δύο από αυτές κατέρρευσαν και είναι επί του παρόντος απρόσιτες. Η άλλη εξακολουθεί να πηγαίνει βαθιά μέσα στο βουνό. Τα απορρίμματα σιδήρου και οι ασυνήθιστου σχήματος πέτρες στο δάπεδο,  υποδηλώνει ότι πριν από λίγο καιρό, υπήρχε δραστηριότητα.

Tο εναπομείναν σπήλαιο έχει ένα περίπλοκο δίκτυο μεταλλικών σωλήνων, με διάμετρο τόσο μεγάλη όσο 1,5 πόδια και τόσο μικρά όσο μια οδοντογλυφίδα. Δεκάδες σωλήνες τρέχουν κατ 'ευθείαν μέσα στο βουνό, οδηγώντας ποιος ξέρει πού.

Μερικοί από τους αρχαιολόγους που επισκέφθηκε την περιοχή εικάζουν οι σωληνώσεις που θα μπορούσαν κάποτε να υδροδοτούν πυραμίδα. Η θεωρία τους φαίνεται να ενισχύεται από ένα πλήθος σωλήνων σιδήρου που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης κοντά στο Toson. Αυτά είναι επίσης διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα μηκών και διαμέτρων, μερικά μάλιστα φτάνουν πάνω από την επιφάνεια του νερού, άλλα είναι θαμμένα κάτω.



Tubi-Baigong-σωλήνες

Γοητευμένο από τα εξωπραγματικά αντικείμενα, το  Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών του Πεκίνουω ανέλυσε τους σωλήνες Baigong χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται θερμοφωταύγεια. Η μέθοδος αυτή επέτρεψε να καθορίσει πότε οι σωλήνεςείχαν τελευταία εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Η ανάλυση έδειξε ότι οι σωλήνες πρέπει να έχουν δημιουργηυεί πριν από 150.000 χρόνια!!!

Και το μυστήριο πηγαίνει βαθύτερα. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε σε κρατικό εργαστήριο, που λειτουργεί με χυτήριο και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή σύνθεση των σωλήνων. Αν και οι αγωγοί αποτελούνταν από οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του πυριτίου και οξείδιο του ασβεστίου, περιείχαν ακόμη 8% άγνωστο υλικό.

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να εξηγήσει κανείς με το μυαλό την ανακάλυψη. Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή, μπορεί να αναχθούν σε 30.000 χρόνια, αλλά κυρίως αποτελείται από νομαδικές φυλές. Θα ήταν αδύνατο για μια πρωτόγονη κοινωνία να αφήσει πίσω της μια τέτοια προηγμένη δομή.

 Μια σειρά από θεωρίες επιχειρούν για να εξηγήσουν ποιοι θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει αυτούς τουςς σωλήνες και ποιο σκοπό θα μπορούσαν να έχουν υπηρετήσει. Ένα προηγμένος αλλά άγνωστος ανθρώπινος πολιτισμός μπόρεσε να κατασκευάσει μια εγκατάσταση που λειτουργεί με ψυκτικά και σωλήνες που οδηγούν στη λίμνη σε κοντινή απόσταση και είναι το μόνο που έχει απομείνει.




Μια ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι το νερό στη λίμνη είναι αλμυρή;o. Και αν υπάρχει μια λίμνη γλυκού νερού στην περιοχή, δεν υπάρχουν αγωγοί που να οδηγούν σε αυτό. Γιατί η ανάγκη για αλμυρό νερό;

Μια πιθανή απάντηση είναι η ηλεκτρόλυση. Όταν ένα ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνά μέσα από αλμυρό νερό, αυτό διασπά το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Τέτοια προϊόντα είναι ένα must-have για κάθε πολιτισμό και για την λειτουργία αεροσκαφών. Αυτός ο  συγκεκριμένος πολιτισμός δεν μπορούσε να ήταν ανθρώπινος.

Στο άλλο άκρο του φάσματος έχουμε αρκετούς γεωλόγους που πιστεύουν ότι οι σωλήνες είναι κάποιο είδος ασυνήθιστος.

Το γεγονός του θέματος είναι ότι αυτά είναι απλά θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν κάτι που απλά δεν ταιριάζει με το αποδεκτό σύστημα πεποιθήσεων.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, έως ότου η ιστορία ξαναγραφτεί, ότι τα περίεργα αντικείμενα όπως είναι οι σωλήνες του Baigong δεν έχουν θέση στα συμβατικά βιβλία.


[via: Locklip]


kavalarissa

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα