Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Δείτε πως αλλάζει η όραση ανάλογα με την ηλικία!



Όταν τα χρόνια περνούν δεν επηρεάζεται μόνο το σώμα και το πρόσωπό μας αλλά και άλλα ζωτικά όργανα του σώματος μας όπως είναι τα μάτια. 
Δείτε πως αλλάζει η όραση ανάλογα με την ηλικία.
Υπολογιστές και Καταπόνηση των ματιών
 
Σε όλες τις ηλικίες η πολύωρη ενασχόληση με οθόνες υπολογιστών, smartphones και μπορεί να προκαλέσουν ξηρά και κουρασμένα μάτια. Για να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών, ρυθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας, έτσι ώστε να είναι αρκετά μακρυά σας. Χρησιμοποιήστε φωτισμό στο γραφείο για να μειώσετε την αντανάκλαση. Κάντε διάλειμμα κάθε ώρα. 
 
Προστατέψτε τα μάτια σας!
 
Οι υγιείς ενήλικες ηλικίας κάτω των 40 έχουν συνήθως σταθερή όραση. Για να εξακολουθείτε να έχετε μάτια αετού φοράτε γυαλιά ηλίου που έχουν UV προστασία και να τρέφεστε με τροφές που κάνουν καλό στην υγεία των ματιών σας.
 
Ωχ Όχι!
 
Η ανάγκη για γυαλιά συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε μετά την ηλικία των '40  μπορεί να είναι δύσκολο να διαβάσετε και να εκτελέσετε άλλες κοντινές εργασίες. Αυτή η αλλαγή της όρασης είανι φυσιολογικό και ονομάζεται πρεσβυωπία.
Μπορείτε να φοράτε γυαλιά ανάγνωσης, διπλοεστιακά, ή πολυεστιακούς φακούς επαφής για να μην έχετε πρόβλημα.
 
 
Φταίνε κάποιες ασθένειες
 
Ορισμένες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να επηρεάσουν την όραση και την υγεία των ματιών. Ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία τύφλωσης στους ενήλικες. Οι άνθρωποι με διαβήτη μπορεί να αναπτύξουν αμφιβληστροειδοπάθεια (φαίνεται, βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς). Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του ματιού και τα νεύρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια της όρασης. 
 
Καταρρακτής και γλαύκωμα
 
Ο Καταρράκτης και το γλαύκωμα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως συμβαίνουν σε άτομα άνω των 60. Ο καταρράκτης συμβαίνει όταν η όραση είναι θολή πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση.
 
Το γλαύκωμα αφορά μια ραγδαία επιδείνωση του οπτικού νεύρου με την πάροδο του χρόνου. Συχνά συνοδεύεται από αυξημένη πίεση στο μάτι. Το γλαύκωμα αντιμετωπίζεται με σταγόνες ή χειρουργική επέμβαση για να μειώσετε την πίεση ματιών.
 
Ωχρά κηλίδα
 
Η Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) είναι πιο συχνή σε άτομα άνω των 60 ετών .
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα