Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε την πρωτεύουσα νωρίς το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε στις 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων.
Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Ακολούθησαν 15 μετασεισμοί, μεγέθους απο 2 εως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, τα ρήγματα της περιοχής, τα οποία  συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης και προκάλεσαν και τους σεισμούς της 18ης Νοεμβρίου 2014, δίνουν σεισμούς σχετικά χαμηλού μεγέθους και δεν εμπνέουν ανησυχία στους σεισμολόγους.
Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Πότε θα “ξυπνήσει” η ηγεσία;

Δημοσιεύματα γράφουν “από το σεισμό ξύπνησε η Αθήνα”. Δυστυχώς όμως βλέπουμε η Αθήνα ακόμα να μην ξυπνάει. Να μην ξυπνάνε και οι επιστήμονες -μετεωρολόγοι και σεισμολόγοι- που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να σταματήσει αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας; Και φυσικά αυτοί που δεν ξυπνάνε με τίποτα, είναι τα μιντιακά παπαγαλάκια που σχολιάζουν τον καιρό με χιούμορ, γιατί τους λείπει η λιακάδα να πάνε ν’ απλώσουν τις κορμάρες τους, να πιουν το φρέντο καπουτσίνο τους (είναι πιο πάνω από το λαϊκό φραπέ αυτοί) και να δείχνουν ηλιοκαμένοι στο φακό.
Οι σεισμολόγοι όχι μόνο δεν μιλάνε, αλλά λένε παρακολουθούμε το σεισμό. μήπως δεν ήταν η κύρια σεισμική δόνηση, ναι είναι στην Αταλάντη αλλά όχι της Αταλάντης ένα παράλληλο, ναι κάτι περιμέναμε εκεί και διάφορα τέτοια.
Κι εμείς παρακολουθούμε, κι εμείς περιμένουμε. Παρακολουθούμε όλα αυτά τα αφύσικα που γίνονται τελευταία, με ακραία φαινόμενα και σκόνη από την Αφρική και το ανύπαρκτο για τα δεδομένα της Ελλάδας καλοκαίρι, και το κούνημα δω κι εκεί, και τους ψεκασμούς που έχουν προηγηθεί, και τα χααρπισμένα σύννεφα και το πόσο άσκημη ενέργεια νιώθουμε. Ναι και περιμένουμε: ή κάποιος να μιλήσει να συμβούν τα χειρότερα.
Τι συμβαίνει κύριε Τσίπρα; Τι συμβαίνει κύριε Καμμένε; Μας απειλούν; Κάνουν επίδειξη δύναμης; Δεν ξέρω αν έχετε δει αμερικάνικες ταινίες δράσης, κύριοι, που μάλλον θα έχετε δει, αλλά σε περίπτωση απειλής κάποιου, ο καλύτερος τρόπος εξασφάλισης της ακεραιότητας του είναι να δώσει ό,τι στοιχεία και πληροφορίες έχει στη δημοσιότητα. Είναι ο μόνος τρόπος ο οποίος τον εξασφαλίζει από “ατυχήματα” και “απρόοπτα”.
Η υπομονή μας στερεύει και το μόνο που έχουμε να πούμε, το νου σας να μην συμβεί κάτι ποιο μοιραίο. Όπως ξέρουμε εμείς, ξέρετε κι εσείς και φαντάζομαι πολλά περισσότερα.
Το νου σας, λοιπόν. Γιατί μετά δεν σας ξεπλένουν όλα τα ποτάμια και οι θάλασσες της Ελλάδας μαζί.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ