Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Η βασιλεία η εμὴ ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»

Το Βασίλειο της Αλήθειας

Αποτέλεσμα εικόνας για «Η βασιλεία η εμὴ ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»
Η Αλήθεια (για μια Συνείδηση) είναι εσωτερικό βίωμα: άμεση αντίληψη, χωρίς «παρεμβάσεις», χωρίς διαδικασίες, χωρίς παραμορφώσεις: Ένας ανοιχτός χώρος αντίληψης χωρίς περιφέρεια, χωρίς «κέντρο», που απλώνεται ανεμπόδιστα κι ομοιόμορφα παντού, κι αγκαλιάζει το παν, τα πάντα: Από αυτή την Κατάσταση πηγάζουν τα πάντα και μέσα σε αυτή την Κατάσταση «χάνονται» όλα όταν κλείσουν τον κύκλο τους.
Η Αλήθεια (σαν εσωτερικό βίωμα), σαν Κατανόηση της Πραγματικότητας, εξ’ αιτίας της απλής, χωρίς ιδιότητες, φύση της, δεν μπορεί να περιγραφεί δεν χωράει ούτε στην διανόηση, ούτε σε λόγια.
Δεν υπάρχει ούτε σε θεωρίες, ούτε σε βιβλία. Όλα αυτά που έχουν γραφτεί, χιλιάδες τόμοι, κι όσα γράφονται κάθε μέρα, κι όσα θα γραφούν στο μέλλον, δεν είναι η Αλήθεια. Είναι μόνο όσα σκέφτονται οι άνθρωποι, κατασκευές της διανόησης, λόγια, μόνο λόγια. (Αυτό ισχύει και για τον γράφοντα, κι όσα γράφονται εδώ).
Τι αξία έχουν όλα αυτά (όσα σκέφτονται και λένε και κοινοποιούν οι άνθρωποι); Από την άποψη της Αλήθειας καμία. «Χρησιμεύουν» όμως στο να «κοιμίζουν» την Συνείδησή μας, να «παραπλανούν» την διανόηση, να χειραγωγούν, και να χρησιμοποιούνται (η δήθεν γνώση) για κακούς σκοπούς.
Όλη η ανθρωπότητα λειτουργεί σε αυτό το επίπεδο της διανόησης: όλη η ανθρωπότητα λειτουργεί στον χώρο της σκέψης, της διανοητικής κατασκευής (της πραγματικότητας), της πλασματικής πραγματικότητας, του μύθου, του ονείρου. Οι άνθρωποι στηρίζουν την ύπαρξή τους, την ζωή τους, την δραστηριότητά τους, μόνο σε «αντιλήψεις», σε «απόψεις», σε «μύθους», κι ανοησίες.
.
Το «Βασίλειο της Αλήθειας» Υπάρχει Βαθιά Μέσα μας (Μέσα στον καθένα), πέρα από όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες. Είναι το Βασίλειο της Απόλυτης Σιγής, της Απόλυτης Ησυχίας, της Απόλυτης Μακαριότητας.
Γι’ αυτό το «Βασίλειο» Μέσα μας μιλούσε ο Βούδας περιγράφοντας την τέλεια βουδική κατάσταση, το Βασίλειο του Ντάρμακάγια, του Ακτινοβόλου Καθαρού Φωτός της Καθαρής Πραγματικότητας: Περιέγραφε την Καθαρή Αντίληψη στην πραγματική φύση της: Άδεια, μη έχοντας κανένα μορφικό χαρακτηριστικό, φυσικά κενή, η Ίδια η Πραγματικότητα. Μία Αντίληψη που είναι ανεμπόδιστη, λαμπερή, συναρπαστική και μακάρια. Μία Αντίληψη που δεν έχει γέννηση, ούτε θάνατο, το Αμετάβλητο Φως.
Γι’ αυτή την Εσωτερική Πραγματικότητα μιλούσε κι ο Ιησούς περιγράφοντας την «ένωση με τον Θεό», το Βασίλειο των Ουρανών, που βρίσκεται Μέσα μας, πέρα από όλες τις δραστηριότητες και την γη (για αυτό ο Ιησούς συνήθιζε να λέει «η βασιλεία η εμὴ ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»): Περιέγραφε μια Κατάσταση τέλειας απορρόφησης στο Θεό: Μια κατάσταση συνείδησης χωρίς όρια, χωρίς ιδιότητες. Μία κατάσταση αντίληψης χωρίς περιφέρεια, χωρίς κέντρο, χωρίς «εγώ», χωρίς «δραστηριότητες», τέλειας ειρήνης. Μια Κατάσταση που ταυτίζεται με την Αιώνια Ζωή.
.
Αν θέλεις να Βρεις το «Βασίλειο της Αλήθειας», μπορείς να το βρεις μόνο Μέσα σου, όταν υψωθείς πάνω από όλα τα όρια στην Απόλυτη Ελευθερία της Αντίληψης που απλώνεται στο Άπειρο, κι αγκαλιάζει τα πάντα, στην Ολοκληρωτική Κατανόηση της Αληθινής Φύσης μας.
Μην πιστεύεις ότι αυτό το Υπέρτατο Βίωμα μπορεί να σου το χαρίσει κάποιος ή να το πραγματοποιήσεις με κάποιες εξωτερικές δραστηριότητες.
Μη νομίζεις ότι αυτή την Εμπειρία μπορείς να την βρεις μέσα σε βιβλία – είναι όλα χαρτί ανακατεμένο με μελάνι.
Μην ελπίζεις ότι αυτή η Κατάσταση βρίσκεται κάπου, ή θα επιτευχθεί κάποτε με εξωτερικές συμπεριφορές.
.
Το «Βασίλειο της Αλήθειας» Είσαι Εσύ, κι αυτό πρέπει να γνωρίσεις. Την Ίδια την Φύση σου δεν μπορείς να την ψάξεις (κάπου), δεν μπορείς να την πραγματοποιήσεις, δεν μπορείς να την «βρεις». Είσαι Ήδη Αυτό που Είσαι, Τώρα, Εδώ.
Η Αληθινή Κατανόηση δεν χρειάζεται χρόνο, ούτε είναι μέρος ή αποτέλεσμα κάποιας διαδικασίας: Ξαφνικά ανατέλλει η «Φώτιση» όταν κατανοούμε. Ξαφνικά έρχεται η «βασιλεία των Ουρανών» σαν αστραπή. Όλες οι άλλες δραστηριότητες είναι ανοησίες.
.
Η Φώτιση, η Ανατολή του «Βασιλείου της Αλήθειας», δεν συμβαίνει στο χρόνο, δεν ανήκει στο χρόνο. Η Ολοκληρωτική αντίληψη της Αληθινής Ουσίας μας δεν έχει δρόμο, δεν έχει εξέλιξη, δεν έχει προορισμό. Η Αλήθεια Είναι Εδώ, Τώρα. Δεν έχει νόημα να την ψάχνουμε αλλού, δεν έχουν νόημα ούτε οι θεωρίες, ούτε τα βιβλία, ούτε τα λόγια. (Αυτό ισχύει και για όσα διαβάζεις εδώ).
 Η Αλήθεια Είσαι Εσύ ο Ίδιος (όποιος κι αν είσαι). Κατανόησέ το. Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλιώς, ό,τι κι αν «γίνεις», ό,τι κι αν «κάνεις», δεν θα είσαι παρά ένα μικρό «εγώ» σε ένα θλιβερό κόσμο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα