«Τι αλισβερίσι είναι αυτό με την Αφρική;» ρωτάει μια κυρία στις χθεσινές ειδήσεις του ΑΝΤ1, φανερώνοντας την απορία της για τις συχνές κι έντονες επισκέψεις της Αφρικανικής σκόνης.

Και τελειώνοντας τη φράση, ανασηκώνει και τους ώμους σε μια κίνηση που υποδηλώνει “κάτι δεν πάει καλά εδώ”.
Φυσικά ο κάθε νοήμων άνθρωπος με μια σχετική ηλικία θα πρέπει να έχει την ανάλογη απορία. Το σπάνιο ανοιξιάτικο φαινόμενο έχει γίνει σχεδόν καθημερινό. Η υγεία όλων απειλείται, ειδικά των ευπαθών ομάδων.
Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι ενόσω οι νοτιάδες -υποτίθεται- “χτυπούν” την Ελλάδα, ο υπόλοιπος ευρωπαϊκός νότος, Ισπανία και Ιταλία, έχει καταπλακωθεί από το χιόνι με νεκρούς, καταστροφές, κλείσιμο σχολείων, μπλοκαρίσματα στους δρόμους κι ό,τι άλλο εμπεριέχουν “οι θερμοκρασίες Σιβηρίας” όπως αναφέρθηκε και στο δελτίο.
Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε με αποσπάσματα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την κυρία που εκφράζει την πιο εύλογη απορία. Προς το τέλος ένας Ιταλός μετεωρολόγος θα δείξει προς τα που κινείται το κύμα κακοκαιρίας -προσέξτε τον.



Την απάντηση στην απορία της κυρίας και όχι μόνο, την έχουμε δώσει πολλές φορές και με πολλά δείγματα κι επεξηγήσεις. Τους ψεκασμούς που προηγούνται, τα σύννεφα που είναι γεμάτα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, φωτογραφίες από κάτω, από πάνω, εντός, εκτός κι επί τα αυτά…
Αλλά ο Ιταλός μετεωρολόγος δείχνει τον ‘”κακό καιρό” πως κατεβαίνει από το βορρά:
Στιγμιότυπο 2015-02-06, 7.13.35 μ.μ.
Και είναι αυτό το κύμα ψύχους που θα επισκεφτεί και τη χώρα μας καπάκι με τη σκόνη από την Αφρική, τόσο καπάκι που μοιάζει με ταυτόχρονα…
Τι είναι αυτό που φέρνει τα “Άνω Κάτω” στον καιρό; Κλιματική αλλαγή! θα απαντήσουν τα παπαγαλάκια, γιατί ο Ροκφέλερ χαλάει πολύ χρήμα για κανναβούρι!
Όμως ΌΛΗ η αλήθεια της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε τη σήμερον, βρίσκεται στο σκόπιμα λιγότερο δημοφιλές μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν,“Άνω Κάτω” κι έχει ειπωθεί από το 1889: 
Το ενδιαφέρον της εταιρείας βρισκόταν σε ένα άλλο αποτέλεσμα του εγχειρήματος: με τη μετατόπιση του γήινου άξονα, τα τεράστια αποθέματαγαιανθράκων που αναμενόταν να υπάρχουν κάτω από τους πάγους της Αρκτικής θα μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα και να πωληθούν.
«Την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα οργανώνεται μία διεθνής δημοπρασία προκειμένου να καθοριστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών της Γης στο τμήμα της Αρκτικής που εκτείνεται βορείως του 84ου παραλλήλου και μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Αρκετά κράτη έστειλαν τους επίσημους αντιπροσώπους τους, αλλά τη δημοπρασία κέρδισε ένας αντιπρόσωπος ενός ανώνυμου Αμερικανού αγοραστή.
Ο μυστηριώδης αγοραστής αποκαλύφθηκε ότι ήταν η εταιρεία «Barbicane & Co., που έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο μηχανικής, να μηδενίσει σχεδόν την κλίση του άξονα περιστροφής της Γης, έτσι ώστε να γίνει κάθετος ως προς το επίπεδο της περιφοράς της γύρω από τον `Ηλιο […] Η αλλαγή αυτή θα καταργούσε τις εποχές του έτους, καθώς η ημέρα και η νύχτα θα είχαν πάντα την ίδια διάρκεια, και ο κάθε τόπος θα είχε τις ίδιες μέσες θερμοκρασίεςόλο τον χρόνο. Αλλά το ενδιαφέρον της εταιρείας βρισκόταν σε ένα άλλο αποτέλεσμα του εγχειρήματος: η μετατόπιση του γήινου άξονα θα έφερνε τις περιοχές γύρω από τον Βόρειο Πόλο σεγεωγραφικό πλάτος 67° Β. Τότε τα τεράστια αποθέματα γαιανθράκων που αναμενόταν να υπάρχουν κάτω από τους πάγους της Αρκτικής θα μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα και να πωληθούν».
«Η κλιματική αλλαγή προκαλεί μετατόπιση της τοποθεσίας του Βόρειου Πόλου, λόγω ανεπαίσθητων μεταβολών στην περιστροφή της Γης, οι οποίες προκύπτουν από την τήξη των παγετώνων και των πάγων. Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η παρακολούθηση της θέσης του πόλου θα μπορούσε να γίνει ένα νέο εργαλείο για την παρακολούθηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη».
Κι από πότε άρχισαν να παρατηρούν τον Βόριο Πόλο; Από το 1899, δηλαδή δέκα χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου του Βερν.

Εδαφικές διεκδικήσεις στην Αρκτική

«Η Αρκτική αποτελείται από γη, χωρικά ύδατα και διεθνή ύδατα. Όλα τα εδάφη και τα χωρικά ύδατα στην Αρκτική ανήκουν σε μία από τις πέντε χώρες: τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Νορβηγία και τη Δανία (μέσω της Γροιλανδίας). Το διεθνές δίκαιο ρυθμίζει αυτό, όπως και κάθε άλλη περιοχή της γης.
Στην Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος στις 25 Μαρτίου του 2007, επισημάνθηκε ότι πλούτη αναμένουν τη ναυτιλία της Αρκτικής λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αυτός ο οικονομικός τομέας θα μπορούσε να μετατραπεί σε παρόμοιο με εκείνον στη Μέση Ανατολή μετά από την Διώρυγα του Σουέζ τον 19ο αιώνα. Θα υπάρξει μια κούρσα μεταξύ των εθνών για το πετρέλαιο, τα ψάρια, τα διαμάντια και θαλάσσιες διαδρομές, που επιταχύνεται από την επίδραση της υπερθέρμανσης του πλανήτη».(πηγή: wiki)
Θα υπάρξει μια κούρσα μεταξύ των εθνών για το πετρέλαιο, τα ψάρια, τα διαμάντια και θαλάσσιες διαδρομές, που επιταχύνεται από την επίδραση της υπερθέρμανσης του πλανήτη
Χρειάζεστε κι άλλη πληροφόρηση για να καταλάβετε τι παίζει εδώ; Γιατί όλοι οι μεγάλοι δημιουργούν την κλιματική αλλαγή; Εκτός του ότι είναι το υπ’ αριθμόν 1 άλλοθι για την επιβολή της Ατζέντα 21, τα οφέλη είναι πολλά. Εξάλλου έτσι λειτουργούν αυτοί, με πολλαπλούς στόχους και κέρδη, σαν τα σαμπουάν – 2 σε 1, 3 σε 1!!!
Στο βιβλίο του ο Βερν αναφέρει ότι όλοι απόρησαν γιατί έτρεξαν οι ΗΠΑ να αγοράσουν οικόπεδα με πάγο των οποίων ο πλούτος -από τότε γνωστός- δεν θα μπορούσε ποτέ να χρησιμοποιηθεί. Εκτός… κι αν κάποιοι επιστήμονες, κάποιοι μηχανικοί, κάποια στιγμή αργότερα…
Κάποια στιγμή αργότερα είχαν στα χέρια τους μια υψηλή τεχνολογία, κάτι σαν τα HAARP (έχουν και οι Ρώσοι και οι Νορβηγοί), κάτι σε cern, σε δορυφόρους σε.. σε… σε… κατάφερναν να λιώσουν τους πάγους και να “παγκοσμιοποιήσουν” με εντελώς… “δημοκρατικό” τρόπο το κλίμα, να μοιραστούμε τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις υψηλές. Έτσι η Σιβηρία θα γίνει πιο “βιώσιμη”, αλλά προς το παρόν την πληρώνει η Αφρική, που μαζί με τις εναέριες σκονισμένες μάζες, την στραγγίζουν κι από την σπάνια και πολύτιμη υγρασία της, κι έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να περνάει τις χειρότερες ξηρασίες που είδε ποτέ!
Το ενδιαφέρον για το λιώσιμο των πάγων από τις 5 χώρες βρίσκει σαφώς στήριξη από τον ΟΗΕ, που από την πλευρά του, παίρνει σειρά για να επιβάλει τα αβίωτα μέτρα της “βιώσιμης ανάπτυξης” – την Ατζέντα 21

Ρωσία: 500 δισ. δολάρια θα επενδύσει στην Αρκτική

image
Περίπου 500 δισ. δολάρια θα επενδύσει η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft στην Αρκτική, τα επόμενα 20-25 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, μιλώντας σε διεθνή εκδήλωση, σχετικά με τη μελέτη της Αρκτικής.
Στην εκδήλωση αυτή, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, συμμετείχαν 150 νεαροί επιστήμονες από τη Ρωσία και χώρες του Αρκτικού Συμβουλίου (Δανία, Ισλανδία, Καναδάς, Νορβηγία, Φιλανδία, Σουηδία και ΗΠΑ).
Λόγω των μεγάλων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που πιστεύεται πως υπάρχουν στην Αρκτική, η περιοχή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ΗΠΑ, Ρωσία, Κανάδα, Νορβηγίας και Δανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκπονήσει ειδικά σχέδια για την Αρκτική και στο νέο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα έχει περιλάβει σχεδιασμούς για την Αρκτική.
Οι Ρώσοι έχουν προσκαλέσει και τους Κινέζους να συμμετέχουν στα ενεργειακά σχέδια στην Αρκτική, σε μια προφανή κίνηση εξεύρεσης ενός ισχυρού συμμάχου εκεί. (πηγή: OnAlert 6/2/15)
Που είναι ο καυγάς των Ρώσων με την ΕΕ και τους Αμερικάνους; Που είναι ο ψυχρός ο πόλεμος; Που είναι η αρκούδα να σώσει την Ελλάδα από τις φονικές επισκέψεις της σκόνης; Γιατί… ξέχασα να σας το πω. Όσο να ολοκληρωθεί όλο το πρότζεκτ, θα έχουμε ξεκάνει και μερικά εκατομμύρια από καρκίνους κι άλλες ασθένειες. Είπαμε… 3 σε 1!!! Γιατί έχουμε κι ένα αποπληθυσμό μπροστά μας, μην ξεχνιόμαστε!
Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει για κλιματική αλλαγή και υπερπληθυσμό και πόσο φταίει η ανθρώπινη παρέμβαση στο κλίμα, τρίψε του στη μούρη τα κέρδη των μεγάλων απ’ όλα αυτά και πες του να πάει να μάθει ποιος ήταν ο Τέσλα και τι εφευρέσεις έκανε.
Καταλάβατε, σιωπηλές κοτούλες μου, ποιους εξυπηρετείτε με τα κοτ κοτ κοτ σας; Πάντως όχι την πατρίδα, όχι τους συμπολίτες σας, όχι τον πλανήτη που μας φιλοξενεί τόσους αιώνες με τόση αγάπη!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ