Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τα 10 πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο!

Μπροστά η θάλασσα και πίσω τεράστιοι βράχοι! Ταξιδεύουμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα 10 πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο.. Δέστε τις ζώνες σας, ξεκινάμε..

1.  Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana

Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana


Το διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην θάλασσα της Καραϊβικής. Ο διάδρομος του αεροδρομίου είναι τόσο μικρός που το αεροσκάφος πρέπει να ακουμπάει κάτω από την αρχή του διαδρόμου, και δεδομένου ότι η παραλία Maho είναι ακριβώς πριν από αυτόν, οι επισκέπτες αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.
Κάθε φορά που ένα αεροσκάφος χρησιμοποιεί τον διάδρομο 10 του αεροδρομίου Princess Juliana ένας ισχυρός άνεμος κάνει την εμφάνιση του στην παραλία. Και ενώ για τους λουόμενους ο άνεμος είναι επικίνδυνος, για τους σέρφερ είναι το ιδανικό μια και δημιουργούνται τεράστια κύματα στη θάλασσα. (Δείτε περισσότερες φωτογραφίες αλλά και βίντεο εδώ)

2. Αεροδρόμιο Barra

Αεροδρόμιο Barra

Υπάρχουν αεροδρόμια, όπως αυτό στο νησί Maho, τόσο κοντά στην παραλία που οι λουόμενοι αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.
Στο αεροδρόμιο του νησιού Barra όμως, που βρίσκεται στην περιοχή Outer Hebrides της Σκωτίας, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με αεροδρόμια που βρίσκονται κοντά σε παραλίες. Βλέπετε, ο διάδρομος του αεροδρομίου Barra είναι η παραλία, όσο παράξενο και αν ακούγεται.. Για την ακρίβεια είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του κόσμου, όπου τα αεροπλάνα προσγειώνονται πάνω στην παραλία.
Σημαντική προϋπόθεση για να προσγειωθείτε ή να απογειωθείτε στο Barra : Να μην έχουν βυθιστεί και οι τρεις διάδρομοι του αεροδρομίου από την  παλίρροια. (Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ)

3. Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ


Αν ταξιδεύετε από το Γιβραλτάρ προς την Ισπανία με αυτοκίνητο και σταματήσετε σε φανάρι μην περιμένετε να δείτε αυτοκίνητα να διασχίζουν τον δρόμο μπροστά σας. Όσο και να σας φανεί παράξενο, αυτό που θα δείτε να ξεκινάει με πράσινο θα είναι ένα.. αεροπλάνο που θα απογειώνεται..
Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ είναι ένα πραγματικά ασυνήθιστο αεροδρόμιο. Βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το κέντρο του Γιβραλτάρ, και έχει τη διάκριση του πιο κοντινού αεροδρομίου στην πόλη που εξυπηρετεί.
Το Βρετανικό Γιβραλτάρ δεν έχει μεγάλη έκταση, και ο διάδρομος του αεροδρομίου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της γης.
Χαρακτηριστικό: Όταν ένα αεροπλάνο πρέπει να απογειωθεί ή να προσγειωθεί η κυκλοφορία στον δρόμο διακόπτεται.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο αλλά και χάρτη της περιοχής εδώ.

4. Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρα


Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρα στην Πορτογαλία, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Funchal, άνοιξε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1964 με δύο διαδρόμους 1.600 μέτρων.
Στις 19 Νοέμβρη του 1977, ένα Boeing 727 που πετούσε από τις Βρυξέλλες στην Μαδέρα, προσπάθησε απεγνωσμένα να προσγειωθεί μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά το μήκος του διάδρομου τελικά δεν ήταν αρκετό. Η δυνατή βροχή, οι ισχυροί άνεμοι και η κακή ορατότητα, οδήγησαν τον πιλότο σε κακό υπολογισμό και το σκάφος στο βάθος του ωκεανού, παρασύροντας μαζί του 131 επιβαίνοντες. Το δυστύχημα προέτρεψε του ιθύνοντες να διερευνήσουν για εναλλακτικούς τρόπους επέκτασης του μικρού διαδρόμου.
Οκτώ χρόνια μετά το περιστατικό η επέκταση χτίστηκε πάνω από τον ωκεανό και επεκτάθηκε περισσότερο από 2000. Η καινούργια επέκταση χτίστηκε πάνω σε 180 κολώνες, καθεμία εκ των οποίων είναι περίπου 70 μέτρα. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου σχεδόν διπλασιάστηκε, γεγονός που σημαίνει ότι το μισό του διαδρόμου στέκεται σε κολώνες. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

5. Αεροδρόμιο νησιού Σάμπα, Ολλανδικές Αντίλλες

Αεροδρόμιο νησιού Σάμπα, Ολλανδικές Αντίλλες

Αεροδρόμιο νησιού Σάμπα, Ολλανδικές Αντίλλες
Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που υπάρχει στο νησί Σάμπα και καλύπτει μια μεγάλη έκταση του μικρού νησιού. Παρόλο που δεν έχουν συμβεί μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες (μέχρι σήμερα), θεωρείται ένα από τα πλέον επικίνδυνα αεροδρόμια του πλανήτη.
Στις άκρες του υπάρχουν τεράστια βράχια αλλά και ένας γκρεμός που καταλήγει στη θάλασσα. Έτσι αν ένα αεροπλάνο δεν προσγειωθεί σωστά ή αν δεν προλάβει να αναπτύξει την κατάλληλη ταχύτητα για να απογειωθεί υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να πέσει στη θάλασσα.

6. Αεροδρόμιο Courchevel,  Γαλλία

Αεροδρόμιο Courchevel,  Γαλλία

Αεροδρόμιο Courchevel,  Γαλλία
Η πόλη Courchevel βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις και είναι ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Το αεροδρόμιο της πόλης βρίσκεται στα βουνά και είναι διάσημο όχι μόνο για την επικινδυνότητα του, αλλά και για το γεγονός ότι σε αυτό γυρίστηκε η πρώτη σκηνή από την ταινία του James Bond «Tomorrow Never Dies» όπου ο Pierce Brosnan προσγείωσε το αεροπλάνο του εκεί με επιτυχία.
Ο διάδρομος είναι πολύ στενός και χρησιμοποιείται κυρίως από μικρά αεροσκάφη ή ελικόπτερα και γι “αυτό απαιτεί καλά εκπαιδευμένους πιλότους.

7. Gustaf III, Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική

Gustaf III, Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική

Gustaf III, Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική
Ο μικρός διάδρομος του αεροδρομίου Gustaf ΙΙΙ, στο νησί του Αγίου Βαρθολομαίου, ξαφνικά σταματά στη.. θάλασσα! Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί μόνο μικρά αεροσκάφη, χωρητικότητας 20 ατόμων, που ταξιδεύουν συνήθως από τα γειτονικά νησιά.
Το βασικό πρόβλημα του αεροδρομίου, εκτός από το μήκος του, είναι ότι ο διάδρομος είναι τόσο στενός ώστε τα αεροπλάνα να είναι πολύ πιθανό να χτυπήσουν στις πλαγιές των γύρω βουνών.
Χαρακτηριστικό: η πινακίδα που συμβουλεύει τους τουρίστες να μένουν μακριά από το συγκεκριμένο μέρος της παραλίας όταν πραγματοποιούνται πτήσεις, αφού τα αεροπλάνα περνούν- κυριολεκτικά- πάνω από το κεφάλι τους.

8. Αεροδρόμιο Lukla, Νεπάλ

Αεροδρόμιο Lukla, Νεπάλ

Αεροδρόμιο Lukla, Νεπάλ
Βουνά από τη μία πλευρά και ένας θεόρατος βράχος από την άλλη. Αυτή είναι η εικόνα που συναντά κανείς όταν ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Lukla στο ανατολικό Νεπάλ.
Ο διάδρομος βρίσκεται σε υψόμετρο 2.900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ορειβάτες, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σημείο εκκίνησης για την ανάβαση τους στο Έβερεστ.

9. Διεθνές αεροδρόμιο Kansai, Ιαπωνία

Διεθνές αεροδρόμιο Kansai, Ιαπωνία

Διεθνές αεροδρόμιο Kansai, Ιαπωνία
Το διεθνές αεροδρόμιο Kansai είναι το δεύτερο πιο σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο της Ιαπωνίας και βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στη μέση του Osaka Bay.
Το αεροδρόμιο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1994 για να ανακουφίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Οσάκα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1987 και μέχρι να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 48.000 τσιμεντόλιθοι, 10.000 εργαζόμενοι και 10 εκατομμύρια ώρες εργασίας. Μια τεχνητή γέφυρα μήκους τριών χιλιομέτρων συνδέει το νησί με την ηπειρωτική χώρα.

10. Αεροδρόμιο Congonhas, Σάο Πάολο, Βραζιλία

Αεροδρόμιο Congonhas, Σάο Παόλο, Βραζιλία

Αεροδρόμιο Congonhas, Σάο Παόλο, Βραζιλία
Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν αεροδρόμιο, αλλά σπάνια το αεροδρόμιο  είναι κατασκευασμένο μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Σάο Πάολο, την μητρόπολη της Βραζιλίας. Η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι ενώ το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο κατασκευάστηκε το 1936, η πόλη βίωσε ραγδαία ανάπτυξη τις δεκαετίες που ακολούθησαν.
Το να έχεις ένα αεροδρόμιο μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης σου, έχει τις ευκολίες του για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν. Για τους πιλότους όμως που πρέπει να φέρουν με προσοχή το αεροπλάνο στο σωστό σημείο αποφεύγοντας τις πολυκατοικίες αλλά και για αυτούς που τα σπίτια τους βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο και κοιμούνται με ωτοασπίδες δεν είναι και τόσο ευχάριστο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα