Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε επίπεδα έως 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας.
Επικίνδυνα μικρόβια όπως το e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!
Δείτε μερικές συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:
Δείτε μερικές συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:
- Το ψύχος δεν σκοτώνει τα βακτήρια επομένως βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους ή, αν είναι νωπά, αμέσως μόλις τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ.
- Το θερμόμετρο του ψυγείου να δείχνει μονίμως τουλάχιστον 4 βαθμούς Κελσίου.
- Να μην γεμίζετε ασφυκτικά το ψυγείο.
- Να μην βάζουμε καυτό φαγητό στο ψυγείο.
- Να το καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό.
- Να βάζουμε το ωμό κρέας στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, μέσα σε κλειστό δοχείο.
- Κάθε τρόφιμο, είτε μαγειρεμένο είτε ωμό να τοποθετείται σε ξεχωριστό δοχείο.
- Να πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.
- Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν ολοένα και λιγότερα συντηρητικά και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται αυστηρά εντός τριών ημερών.
26ecopages
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.