Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σνόουντεν: «Ετσι θα προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο»

 
Στη σημασία της κρυπτογράφησης που κατά την εκτίμησή του παραμένει αποτελεσματική στην προσπάθεια παρεμπόδισης των παρακολουθήσεων ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να προστατεύουν μέσω διαφόρων εργαλείων την προσωπική τους ζωή στάθηκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. 

Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) μίλησε χθες στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από τη Ρωσία και επισήμανε ότι "πρέπει να έχουμε στο μυαλό της την κρυπτογράφηση όχι ως μιας μορφής μαύρης μαγείας αλλά ως ένα είδος βασικής προστασίας, είναι η προστασία ενάντια στις σκοτεινές τέχνες του ψηφιακού χώρου". 

Συνέστησε στους χρήστες να λάβουν δύο σημαντικά βήματα για την προστασία της ψηφιακής ιδιωτικής τους ζωής: την κρυπτογράφηση των φυσικών συσκευών για την προστασία τους σε περίπτωση κατάσχεσης και τη χρήση δικτυακής κρυπτογράφησης με στόχο να καλύπτουν τα ψηφιακά τους ίχνη. 

"Εάν λάβετε αυτά τα βασικά βήματα και κρυπτογραφήσετε το υλικό σας και το δίκτυο επικοινωνιών σας, θα είστε περισσότερο προστατευμένοι από τον μέσο χρήστη", δήλωσε ο Σνόουντεν. 

"Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να είσαι ευάλωτοι από μια στοχευμένη επιτήρηση", πρόσθεσε. "Αν υπάρχει ένταλμα εναντίον σας ή εάν η NSA σας αναζητάει, θα σας βρει. Αλλά θα είστε πολύ πιο ασφαλείς από μαζικές παρακολουθήσεις", κατέληξε. 

hellas-now

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα