Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ανταγωνιζόμενοι





- «Άγγελε, το τελευταίο καιρό και με αφορμή την εξέλιξη μας σαν κοινωνία και σαν οικονομία, με απασχολεί η σχέση που έχει ο ανταγωνισμός, και πόσο πρέπει να αναπτύξουμε τον υγιή ανταγωνισμό για να μπορέσουμε να βιώσουμε στη χώρα μας επιτέλους την πολυπόθητη ανάπτυξη. Τόσο επιτέλους πια την οικονομική, γιατί αρκετά με την κοροϊδία τους ότι μας έσωσαν, καταστρέφοντας μας, όσο και την κοινωνική, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η περιπέτεια μας ωρίμασε περισσότερο.»

- «Αιμίλιε, ναι, σαν κοινωνία ωριμάζετε και προχωράτε πάρα πολύ γρήγορα, αποκτάτε το θάρρος να κάνετε βήματα μπροστά και να αφήσετε νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος πια πίσω σας. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, δεν θα έλεγα ότι ο ανταγωνισμός, ακόμα και αν τον χαρακτηρίζετε υγιή, έχει τίποτα να σας προσφέρει. Ο ανταγωνισμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ανάπτυξη, ο ανταγωνισμός είναι ένα πράγμα που δεν θα υπάρχει στο μέλλον πια!»

- «Μα τι λες, Άγγελε, έχουμε γαλουχηθεί σαν κοινωνία με τον ανταγωνισμό, με μία εξελικτική διαδικασία που μέσα από την προσπάθεια γινόμαστε όλο και πιο καλύτεροι, όλο και πιο αποτελεσματικότεροι, για το καλό το δικό μας και όλων μας. Από το πρώτο «Α» της δασκάλας μας, μέχρι την αξιολόγηση που έχουμε καθημερινά, είναι ο φυσικός τρόπος για να προχωράμε, εμείς οι ικανότεροι, αφήνοντας πίσω μας τους άλλους, τους χειρότερους από εμάς.»

- «Μα πρόσεξε κάποια πράγματα στον ανταγωνισμό:

1. Το να σε κρίνει σωστό ή λάθος κάποιος άλλος, είναι εντελώς υποκειμενικό. Το να σε κάνουν να ξεχνάς το τι θέλεις, το να σου κόβουν τα φτερά, το να σε κάνουν χρήσιμο όργανο για αυτούς και να σε πειθαρχούνε σε έναν δρόμο που δε σε βγάζει πουθενά, είναι τελικά χρήσιμο;

2. Από την εμπειρία σου στη ζωή: Ποιος παίρνει τις καλύτερες θέσεις και ποιος τις χειρότερες; Μήπως συμβαίνει συχνά οι πιο ανήθικοι και αδίστακτοι άνθρωποι να ανεβαίνουν ψηλά και οι δικαιότεροι και αξιοπρεπείς να βρίσκονται στα χειρότερα πόστα και να υποφέρουν;

- «Ναι, αλλά η σκληρή δουλειά μας ελευθερώνει…»

- «Αυτό ακριβώς φίλε μου έγραφε και στη πύλη του Άουσβιτς! Σίγουρα, για να καταφέρεις κάτι χρειάζεται προσπάθεια, στη δική σας περίπτωση ωστόσο, φίλε μου Αιμίλιε, έχουμε περισσότερο μία περίπτωση σας, εγκλωβισμού σε μία δουλεία. Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι: Πόσο δημιουργική και ευχάριστη είναι η εργασία τους; Αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εργασία, αν όχι είναι δουλεία. Αυτό που χρειάζεστε λοιπόν είναι η ελευθερία σας, όχι η ισοπέδωση σας μέσω της δουλείας.»

- «Μα δεν είναι λογικό να υπάρχει μία κοινωνία χωρίς ανταγωνισμό, είναι ουτοπία αυτό!»

- «Θα σε βοηθήσω Αιμίλιε, για να βρείτε την ελευθερία σας. Πες μου, τι συντηρεί ο ανταγωνισμός;»

- «Μα ο ανταγωνισμός, συντηρεί τους καλούς και τους κακούς, τους πλούσιους και τους φτωχούς.»

- «Με άλλα λόγια συντηρεί τις ανισότητες και διαιωνίζει μία κατάσταση, ένα σύστημα, που σας καταδυνάστευε. Για να γίνω πιο ακριβής, το σύστημα, αυτοί που σας κυβερνούν και των οποίων απλά τσιράκια και ηθοποιοί είναι οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί σας που τα τελευταία χρόνια σας «έσωσαν», αυτοί που σας κρατάνε υποταγμένους δίνοντας σας ψίχουλα και κόκκαλα, με αντάλλαγμα την εξουθενωτική σας δουλεία και την τυφλή υποταγή σας, αν και καταλαβαίνετε ότι δεν συμβαδίζει με την ηθική σας, για να πάρετε «κάτι» παραπάνω.

Πες μου, εσύ πιο λίγο δεν μου είπες ότι αυτό το σύστημα που τρεκλίζει, το μοναδικό που σας κάνει είναι να σας διατηρεί φτωχούς, και μάλιστα έχει το θράσος να λέει ότι αν φύγει αυτό από την εξουσία, θα έρθει τάχα μου τάχα μου η οριστική κατάρρευση και αναρχία. Και θα χάσετε και τα λίγα που έχετε. Πες μου, συμφωνείς σε αυτό ή είναι ένα παραμύθι;»

- «Φυσικά και είναι παραμύθι! Τους μπουχτίσαμε πια! Ας πάνε στα σπίτια τους! Αρκετά πια με τη σωτηρία τους, δεν τους θέλουμε πια!»

- «Πιστεύεις ότι το σύστημα σου λέει αλήθεια ή ψέματα;»

- «Μα φυσικά είμαι βέβαιος ότι μας δουλεύουν χοντρό γαζί.»

- «Μήπως σου έχουν πει ψέματα, για το ότι οφείλεις να είσαι φτωχός, το ότι οφείλεις να δουλεύεις, γιατί δεν υπάρχουν αρκετά;»

- «Υπαινίσσεσαι ότι αυτό είναι ψέμα;»

- «Δεν χρειάζεται να υπαινιχτώ για κάτι που είναι αλήθεια! Οι ανάγκες και οι ελλείψεις σας είναι πλαστές. Ωστόσο είναι μία άλλη κουβέντα αυτό το θέμα… »


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα