Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Υπάρχει σχέση Μεταξύ Ομάδας Αίματος και Διαβήτη;

Μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ της ομάδας αίματος που έχει ο καθένας και της ανάπτυξης του σακχαρώδη διαβήτη; Και αν ναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η πληροφορία;
Στο πρώτο ερώτημα απαντά καταφατικά μια μεγάλη επιδημιολογική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στο ιατρικό περιοδικό Diabetologia από τον ερευνητή Fagherazzi στη Γαλλία. Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 3553 γυναίκες, οι οποίες παροκολουθήθηκαν ως προς την ανάπτυξη σακχαρώδη διαβήτη για πάνω από 13 χρόνια. Αφού ληφθήκαν υπόψη το οικογενειακό ιστορικό, το κάπνισμα, η φυσική δραστηριότητα και άλλοι παράμετροι που επηρεάζουν την ανάπτυξη του διαβήτη, έγινε ανάλυση όλων των δεδομένων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που είχαν ομάδα αίματος Ο είχαν σημαντικό μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες αίματος. Μάλιστα τον μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται να διατρέχει η ομάδα Β. Ο παράγοντας  Rhesus δεν παίζει σημαντικό ρόλο.
Η αιτία αυτής της σχέσης δεν είναι γνωστή γίνονται όμως υποθέσεις. Πιστεύεται ότι η ομάδα αίματος είναι σε θέση να επηρεάζει το φλεγμονώδες φορτίο στα αγγεία των ανθρώπων, κάτι που επίσης επηρεάζει την διαδικασία του μεταβολισμού. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η ομάδα αίματος επηρεάζει την σύνθεση του πληθυσμού των μικροβίων του εντέρου, η οποία πρόσφατα έχει συσχετισθεί με την ανάπτυξη του σακχαρώδη διαβήτη.
Η πληροφορία αυτή είναι γνωστή για πρώτη φορά. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει τέτοια υπόθεση. Το συγκεκριμένο εύρημα είναι σημαντικό και για έναν ακόμη λόγο. Ο διαβήτης είναι πολύ διαδεδομένος στον πλυθησμό ενώ την ίδια στιγμή η ομάδα Ο έχει την μεγαλύτερη συχνότητα. Η αντίφαση αυτή θα οδηγήσει τους ερευνητές σε νέες μελέτες για να διελευκανθεί το τοπίο αυτής της σχέσης. Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε νέες στρατηγικές πρόληψης και εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα